onedio
Görüş Bildir
Uzayın Kokusu Tam Olarak Neye Benziyor?
Uzayın bir kokusu olabileceğini hiç düşünmüş müydünüz? Uzaya giden pek çok astronot uzayın kendine özel bir kokusu olduğunu iddia ediyor! Devamı için...👇
Hidrojen Bombası ve Mike
Bir önceki yazımı hatırlarsak sizleri Little Boy ve Fat Man ile tanıştırmıştım. Bunlar uranyum ve plütonyum gibi radyoaktif maddelerin parçalanmasıyla elde edilen yüksek tesirli atom bombalarıydı. Şimdi sonucunu bir felsefeye bağlayacağım bir bilgi paylaşmak istiyorum.Fizik ve felsefe iç içe zira…
Araştırmalara Göre Devasa Bir Asteroit Geçmişte Mars'a Çarpıp Megatsunamilere Neden Olmuş Olabilir!
Mars yüzeyinde bulunan bir kraterin daha ayrıntılı şekilde incelenmesi, birtakım ilginç bulgulara yol açtı. Bu krateri oluşturan ve geçmişte Mars'a çarpan uzay kayası, Dünya'da dinozorların neslini bitiren asteroit kadar büyük olabilir. Ayrıca bu kaya Mars'ta o zamanlar bulunan denizlerle etkileşime girip tsunamiler oluşturmuş olabilir. Biz de bu yazımızda bu konudan bahsediyoruz.
Reklam
Ay ve 7 Gezegen Yılın Son Günü Gökyüzümüzde Olacak, Kaçırmayın! Aralık Ayındaki Gök Olayları
Binlerce yıl önce yaşamış insanlar da gökyüzüne bakıyor ve merak ediyorlardı bizim gibi! Bazılarımız onlar gibi hala şöyle soruyor: Gökyüzüne bana gelecekteki hayatıma dair bir şeyler söyler mi? Bu içerik ile bu soruya pek cevap veremesek de kimimizin sadece gökyüzünü merak ettiğini ve gök olayları yıllığına göz attığını biliyoruz. Ve bu yüzden bu yıllığı ayağınıza getirerek Aralık 2022'de gökte ne görebileceğinizi söylüyoruz. Unutmayın, göğe bakmak için illaki teleskopa ihtiyacınız yok efendim, gözünüz ve göğünüz açık olsun!Kaynak: Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesi, TÜBİTAKFotoğraflar: NASA
Bele Dövme Yaptırmak En Az 3 Bin Yıllık Gelenekmiş! Kasım 2022'nin En Önemli Arkeoloji Keşifleri
Tarihi daha doğru öğrenip anlamak o kadar önemli ki! Ye yeni yöntemlerle daha çok aydınlandığımız kesin. Bir diş ya da ufacık bir kalıntı o günlere dair çok önemli bilgiler verebiliyor bize. Ve yeni çalışmalar sayesinde aslında çok uzak geçmiş sandığımız tarihlerle aramızdaki görece mesafe git gide kapanıyor. İşte bu mesafeyi biraz daha kapatan Kasım 2022''nin en önemli 10 arkeoloji haberi!Kaynak: Arkeofili
Reklam
Venüs’te Bulunan Yaşam Moleküllerinin Aslında Orada Olmadığını Biliyor muydunuz?
Daha önceki dönemlerde yapılan bir çalışmada, Venüs üzerinde hayatın yapı taşlarından sayılan bazı gazlara rastlanmıştı. Ancak NASA'nın SOFIA gözlemevi tarafından toplanan veriler, mikrobiyal yaşamın potansiyel bir işareti olan fosfin gazının gezegenin atmosferinde bulunduğuna dair önceki bulguları tersine çevirdi. Biz de bu yazımızda bu konudan bahsediyoruz.
Kara Deliklerin Belli Bir Zaman Geçtikten Sonra Nasıl Buharlaştıklarını Açıklıyoruz!
Çekim alanı her türlü maddesel oluşumun ve ışınımın kendisinden kaçmasına izin vermeyecek derecede güçlü, büyük kütleli yapılar olan kara delikler hakkında oldukça az bilgiye sahibiz. Bu ürkütücü yapılar hakkında bilinen az sayıda şeylerden bir tanesi, buharlaşarak yok oldukları teorisidir. Ama nasıl? Biz de bu yazımızda bu konudan bahsediyoruz.
Reklam
Dünya'nın En Büyük Aktif Yanardağı 38 Yıl Sonra Tekrar Patlıyor!
Hawaii dilinde 'Uzun Dağ' anlamına gelen Mauna Loa, Amerika Birleşik Devletleri'de Büyük Okyanus adalarından oluşan Hawaii eyaletinin Big Island'nın güneyinde yer alan 4.170 metre rakımlı bir aktif kalkan volkandır. Yıllar sonra bu yanardağ tekrar harekete geçti, biz de bu yazımızda bu konudan bahsediyoruz.
Evren Hakkında Anlayışımızı Değiştiren Tüm Zamanların En Önemli Kozmos Fotoğrafları!
Temmuz ayında ilk kozmik manzaralarını bizimle paylaşan James Webb Uzay Teleskobu'ndan gelen görseller bizleri oldukça şaşırtmıştı. Görseller gözlerimizi kamaştırdı, bizi hayrete düşürdü ve daha fazlası için heyecanlandırdı. Ayrıca geçmiş ve şimdiki uzay görüntüleri üzerine düşünmemiz için bize ilham verdiler. Biz de bu içeriğimizde bu önemli geçmiş fotoğraflarından bazılarını paylaşıyoruz.
Reklam
Karbonhidratlar Hakkında Duyduğunuzda Enerjinize Enerji Katacak 15 Faydalı Bilgi
Otomobillerin yola devam etmesi için benzine ihtiyaç oldukları gibi vücudumuzun da karbonhidratlara ihtiyacı var. Karbonhidratlar tüketildiğinde vücudumuzun ve özellikle de beynimizin birincil enerji kaynağı olarak kullandığı glikoza dönüşür. Eğer karbonhidratları diyet listenizden çıkarırsanız kendinizi yorgun hissedebilirsiniz. Daha sağlıklı bir yaşam için karbonhidratlar hakkında bilmeniz gereken on maddeyi sizler için sıraladık. Buyurun içeriğimize.
Bilim Açıklıyor: Uyurken Neden Ağlarız?
Uykuda ağlamak düşündüğümüzden çok daha yaygın bir durum. Her yaş grubunda gözlemlenen bu fenomenin olası sebepleri içinde neler olabilir, endişelenmemiz gerekiyor mu? Gelin birlikte inceleyelim...
Reklam
Reklam