Görüş Bildir
Fazla Uzaklara Gitmeden Tatil Keyfi Sürmek İsteyenler İçin İstanbul'da Gidilebilecek En İyi Plajlar
İstanbul'da yaşayıp da gerek yoğun çalışma temposundan dolayı tatil planı yapmayanlar için gerekse de birden deniz havası soluma perileri gelenler için harika plaj önerileri ile karşınızdayız. İstanbul'a yakın denize girilebilecek ve henüz çokça rağbet görmeyen daha bakir olan plajları sizler için derledik. Önerilerimiz İstanbul'un gözbebeği Şile'nin plajları başta olmak üzere, Kilyos'un ve Büyükada'nın birbirinden güzel plajlarından oluşmakta. İster hafta içi ister hafta sonu minik bir kaçamak yapmak istiyor ve biraz tatil enerjisine kapılmak istiyorsanız gelin bu plajları birlikte tanıyalım!
İstanbul'un Antikacılarıyla Meşhur Tarihi Semti Çukurcuma'da Mutlaka Uğramanız Gereken Duraklar
Beyoğlu'nun her semtinde farklı bir atmosfer olduğu gibi Çukurcuma'da Beyoğlu'nun en güzide lokasyonlarından. Özellikle birçok diziye ve filme ev sahipliği yapmış olan semt, rengarenk sokaklarını her gezene büyük keyif veriyor. Tarihi bir mimariye sahip oluşu ve birbirinden güzel nadide parçalar bulabileceğiniz antika dükkanlarıyla bohem bir atmosfer yaratan Çukurcuma'yı hiçbir detayını kaçırmadan gezebilmeniz için minik rota oluşturduk. Gelin hep birlikte Çukurcuma sokaklarında keyiften dört köşe olacağınız bir tura çıkalım!
Mimari Özelliği Sayesinde Dünyada Eşi Benzeri Olmayan Sveti Stefan Kilisesi
Sveti Stefan Kilisesi'nin tarihi oldukça eskilere dayanmaktadır. Bu kiliseyi diğer kiliselerden ayıran en önemli özelliği tamamen demirden yapılmış olmasıdır. Bulgar Cemaatinin Abdülhamit Han'dan izin alarak inşa ettirdikleri bu kilise 8 Eylül 1898 tarihinde açılmıştır. Hovsep Aznavur tarafından mimarisi üstlenen bu kilise Yeni Bizans mimarisini yansıtmaktadır. Neo-Gotik, Neo-Barok mimari tür özelliklerini taşıyan kilisede Parteniy Zografski defnedilmiştir.
300 Senedir Pek Çok Bitki ve Hayvana Ev Sahipliği Yapan Sülüklü Göl Nasıl Oluşmuştur? Sülüklü Göl Nerededir?
Sülüklü Göl bitki ve hayvan çeşitliliği açısından oldukça zengin bir yerdir. Göl pek çok endemik türe ev sahipliği yapmaktadır. Gölün içerisinde alabalık, abant alası, kızılkanat, gökkuşağı alabalığı gibi canlılar bulunmaktadır. Çevresinde bulunan ormanlık alanda ise ceylan, karaca, tavşan, karaca, boz ayı, tilki, kurt, yaban domuzu, ağaç kurbağası, atmaca ve yaban kedisi gibi pek çok canlı yaşamaktadır. Sülüklü Göl ve çevresinde canlıları korumak için avcılık yasaklanmıştır. 
Pamukkale'de Gezilecek Yerler: Şifalı Sulardan Antik Kentlere Pamukkale Gezi Rehberi
Pamukkale, her yıl yüzbinlerce yerli ve yabancı turist akınına uğramaktadır. Pamukkale sınırları içinde bulunduğu Denizli ilinin 18 km kuzeyinde yer alan ve en kalabalık nüfusa sahip ilçesidir. Antik kentleri, travertenleri ve antik havuzlarını sınırları içerisinde bulunduran Denizli'nin Pamukkale ilçesinde gezilecek yerler nerelerdir? Pamukkale'nin eşsiz doğası ve doğal güzellikleri nelerdir? İşte Pamukkale'de gezilecek yerler...
Celsus Kütüphanesi'nin Keşfi: Efes'in Eşsiz Mucizesinin Derin Tarihine Tanıklık Edin!
Eşsiz güzellikteki tarih ve kültürün merkezi Efes Antik Kenti, gizemli geçmişinin izlerini hâlâ barındırıyor. Bu izlerin belki de en büyüleyicisi, Roma dönemine ait bir bilgelik hazinesi olan Celsus Kütüphanesi. İşte bu muhteşem yapıyı daha yakından tanıma fırsatı… Peki Celsus Kütüphanesi nerede, nasıl gidilir? Görülmesi gerekenler nelerdir?İşte Celsus Kütüphanesi hakkında merak edilen tüm bilgiler:
Ağrı Dağı'na Unutulmaz Bir Keşif: Türkiye'nin Zirvesinde Macera Dolu Bir Tatil
Ağrı Dağı, Türkiye'nin doğusunda yer alan ve ülkenin en yüksek noktası olan efsanevi bir dağdır. 5.137 metrelik zirvesi ile Türkiye'nin en yüksek dağı unvanını taşıyan Ağrı Dağı, aynı zamanda dünyanın en büyük volkanik kütlesine sahip olan dağlardan biridir.  Bu içeriğimizde Ağrı Dağı hakkında merak edilen bilgilere ulaşabilirsiniz.İşte Ağrı Dağı seyahat rehberi:
Limyra Antik Kenti: Antalya'daki Gizli Tarih Cenneti Keşfedilmeyi Bekliyor!
Antalya'nın kalbine bir adım atın ve kayıp bir medeniyetin izlerini Limyra Antik Kenti'nde keşfedin. Bu değerli arkeolojik alan, geçmişiyle tarih meraklılarına büyülü bir yolculuk vaat ediyor. Peki Limyra Antik Kenti nerede, nasıl gidilir? Limyra Antik Kentinde neler yapılır?İşte Limyra Antik Kenti gezi rehberi:
Tarsus'un Gizemli Rotası: Danyal Peygamberin Makamı'na Mistik Bir Yolculuk
Tarsus'un tarih ve maneviyatla bezenmiş sokaklarından biri sizi farklı bir yolculuğa çıkarır: Danyal Peygamberin Makamı. Bu dini ve tarihi mekanın mistik hikayesi, sizi binlerce yıl öncesine götürerek, tarihi ve kültürel mirasın büyüleyici güzelliğiyle buluşturacak. Peki Danyal Peygamberin Makamı nerede, nasıl gidilir? Danyal Peygamberin Kabri'nde neler görülmelidir?İşte Danyal Peygamberin Makamı hakkında merak edilenler...
Niş Turizm Nedir? Klasik Tatillerden Sıkılanlar İçin Yazın Gezilebilecek Farklı Yer Önerileri
etiket
Seçim geçti, haftaya okullar da tatil olacak, önümüzde bir de Kurban Bayramı tatili var. Seyahat için plan yapmanın tam zamanı. Öyle ya, ortamdan çıkıp biraz kafamızı dinleyelim, geleceğe dair yeni umut kıvılcımları yakalayalım. Niye seyahat?Türkiye, 2019'da ülkeyi ziyaret eden 42 milyondan fazla turistle popüler bir turizm merkezi olduğunu bir kere daha gösterdi. Turizm endüstrisi, 34 milyar doların üzerinde gelir elde ediyor ve 2,5 milyondan fazla işi destekliyor. Ayrıca yurt içi turistler de hesap edildiğinde Türk ekonomisine önemli ölçüde katkıda bulunan bir alandır. Bunun yanı sıra; dünyanın en her yerinde turizm alanlarının ekonomik büyüklüğü son yıllarda önemli ölçüde artıyor. 2019'da küresel turizm endüstrisi ekonomik faaliyette 9,2 trilyon dolar üretti ve 330 milyon işi destekledi. Bu dev pastadan daha fazla pay almayı Türkiye hak ediyor.
Göreme Açık Hava Müzesi Ziyaret Rehberi: Konumu, Tarihi ve Ziyaretçiler İçin İpuçları
Göreme Açık Hava Müzesi, Türkiye'nin Kapadokya bölgesinde yer alan antik kiliseler, manastırlar ve diğer yapıları barındıran bir müzedir. UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan müze, Kapadokya'nın tarihi ve kültürel mirasını yansıtırken, doğal güzellikleri ile de dikkat çekmektedir. Ziyaretçiler, müze alanında yürüyerek tarihi yapıları keşfedebilir ve Kapadokya'nın eşsiz manzarasını seyredebilirler. Göreme Açık Hava Müzesi'ne nasıl gidileceği, ziyaret saatleri ve ziyaretçiler için ipuçları gibi detayları içeren bu rehber, Göreme Açık Hava Müzesi'ni ziyaret etmek isteyenler için yararlı bilgiler içeriyor.İşte Göreme Açık Hava Müzesi gezi rehberi:
Ankara Hamamönü: Tarihi Camileri, Eski Türk Evleri ve Yöresel Tatları ile Hamamönü Rehberi
Hamamönü, Ankara'nın tarihi ve kültürel dokusunu yansıtan nadide semtlerinden biridir. Osmanlı İmparatorluğu döneminden kalma geleneksel Türk evleri, tarihi camileri ve el sanatları atölyeleri ile ünlü olan bu semt, ziyaretçilerine bir zamanlar Türk kültürünün nasıl yaşadığını gösteriyor. Ankara'ya yolunuz düştüğünde mutlaka ziyaret etmeniz gereken Hamamönü, kendine özgü mimarisi ve semt halkının sıcak misafirperverliği ile unutulmaz bir seyahat deneyimi sunuyor.Bu içeriğimizde Hamamönü hakkında merak edilen bilgilere ulaşabilirsiniz.
Patara Plajı: Tarihi Kalıntıları ve Caretta Caretta Kaplumbağalarıyla Ünlü Patara'yı Deneyimleyin
Türkiye'nin güneybatısında, Antalya ve Fethiye arasında yer alan Patara Plajı, doğal güzelliği, tarihi kalıntıları ve geniş, altın kumlu plajları ile ziyaretçilerini kendine çekiyor. 18 kilometre uzunluğu ile Türkiye'nin en uzun plajı olan Patara Plajı, muhteşem denizi, çevresindeki Akdeniz çalılıkları, antik kent kalıntıları ve caretta carettaların yuvalama alanları ile doğal güzellikleri ile tanınıyor. Bu seyahat rehberi, Patara Plajı'nın genel özelliklerini, gezilecek yerleri, konaklama ve yeme-içme seçeneklerini, doğal yaşamı ve ziyaret edilmesi gereken en iyi mevsimleri içeren bilgiler sunar.İşte Patara Plajı gezi rehberi:
Konya Mevlana Müzesi: Türk İslam Sanatının İhtişamı ve UNESCO Listesindeki Türk Mirası
Mevlana Müzesi, Türkiye'nin en önemli turistik yerlerinden biridir. Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin türbesinin bulunduğu alanda yer alan müze, ziyaretçilere Mevlana'nın hayatı, felsefesi ve eserleri hakkında ilginç bilgiler sunmaktadır. Osmanlı İmparatorluğu döneminde Mevlevi tarikatının merkezi olan müze, 1926 yılında bugünkü halini almıştır. Mevlana Müzesi, zengin koleksiyonları, mimari yapısı, semazen gösterileri ve çevresindeki turistik yerleriyle Konya'da mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır. Bu yazıda, Mevlana Müzesi hakkında detaylı bilgilere ve ziyaret edilmesi gereken yerler hakkında önerilere ulaşabilirsiniz.İşte Mevlana Müzesi hakkında merak edilenler:
Memur ve Ailelerine Verilen Pasaport Türü: Hususi (Yeşil) Pasaport Nedir?
“Kanunda belirlenen yetkili makamlarca verilen ve hamillerine bir ülkenin milli hudutlarından diğerine geçmeyi sağlayan belge.” olarak tanımlanan pasaportların birçok çeşidi bulunur. Bunlardan biri de hususi pasaporttur. Hususi pasaport veya diğer adı ile yeşil pasaport, devlet için çalışan memurlara, şartları sağlayan memur ailelerine 5 yıl süreyle verilir. Hususi pasaportların umuma mahsus pasaporta göre birçok avantajı bulunur. En büyük avantajı bazı ülkelere vizesiz giriş çıkış imkanı sunmasıdır. Bu içeriğimizde hususi pasaportlar hakkında merak edilen bilgilere ulaşabilirsiniz.