Görüş Bildir
Haberler
İzmir’in Saklı Cenneti Foça’da Bulunan Halk Plajları

İzmir’in Saklı Cenneti Foça’da Bulunan Halk Plajları

Yeter Şirin
13.08.2023 - 16:30

Bu yazıda adını antik çağlardan alan Foça’dayız sevgili okur. İzmir’in kuzeyinde yer alan bu güzelim ilçenin ( listede eski ve yeni Foça birlikte yazılmıştır) en az kendisi kadar güzel halk plajlarını benimle keşfetmeye var mısınız? 🦀

1. Çanak Koyu

1. Çanak Koyu

Çanak Koyu daha çok kampçıların alanı olsa da denize girmek isteyenlerin de tercihi. Plajı küçük, tuvalet ve duş kabini yok, en yakın market 10 dakika yürüme mesafesinde.

Adres: Atatürk, 35680 Foça/İzmir

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Denizi güzel Foça'nın klasik bir koyu gibi normalden biraz daha soğuk çok kalabalık olabiliyor bazen ve buna bağlı olarak kirli de olabiliyor deniz. Giriş taşlık ve kayalık ama bir yerden sonra kum eşlik ediyor.”

2. Foça Halk Plajı

2. Foça Halk Plajı

Sahil, deniz ve kumsal oldukça güzel ama şezlong ve şemsiye olmaması yanık sebebi… Duş ve tuvalet olmaması büyük sıkıntıya yol açıyor.

Adres: İsmetpaşa, Reha Midilli Cd. No:136, 35680 Foça/İzmir

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Denizi tertemiz kesinlikle tavsiye ederim.”

3. Güvercin Plajı

3. Güvercin Plajı

Güvercin Plajına gidiş yolu zor olduğu için gelen insan sayısı da az oluyor, zemin çok taşlık o yüzden deniz ayakkabısı ile gelin. Tuvalet ve soyunma kabini bulunmuyor.

Adres: İsmetpaşa, 35680 Foça/İzmir

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Yeni Foça ile Foça arasında, yol üstündeki bakır bir koy, yol kenarına aracınızı park edip yaklaşık 50 m. Patikadan aşağıya inliyor. Hafta içi geldik, 7-8 kişi vardı bizden başka. Deniz dibi bol balıklı, karşıda da Güvercin adası var.”

4. Mersinaki Plajı

4. Mersinaki Plajı

Mersinaki Plajının denizi güzel, kumsalı taşlı, tuvaleti ve duş kabini maalesef yok ama şaşırtmayacak bir çöp manzarası sizi bekliyor. Ne olur ayrılırken çöpleri toplayalım!!

Adres: İsmetpaşa, Mersinaki Cd., 35680 Foça/İzmir

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Taşlı ve çabuk derinleşen bir koy. Ayağınızdan çıkmayacak bir terlik ile gelmeniz iyi olacaktır. Bir değil birden fazla koydan oluşuyor. İnmesi biraz tehlikeli olabilir dikkat etmekte fayda var.”

5. Sodi Koyu

5. Sodi Koyu

Foça’da balıklarla beraber yüzeceğiniz Sodi Koyunun denizi inanılmaz berrak ve temiz. Deniz kestanesi çok olduğu için dikkat etmekte fayda var. Hiçbir tesis bulunmuyor.

Adres: Fatih, Oruç Reis Cd. No:236 D:115, 35687 Foça/İzmir

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Sıfır tesis. Patika ile iniliyor. Kumsal ufak ve kum yok, taşlık. Denizde kestane var, ama güzel bir koy. Dipte atık, mlz gördüm. Ancak deniz canlıları açısından zengin, yani temiz. Kayalıklarda dipten temiz su kaynıyor. Balık,  ahtapot, karides, deniz yıldızı ve bilumum kabuklulara rastlayabilirsiniz. Yosun yok denecek kadar az. Ama etrafta çok çöp var…”

6. Foça Saklı Cennet

6. Foça Saklı Cennet

Eski Foça’nın en iyi koylarından biri sayılan Saklı Cennet biraz taşlık ve küçük… Denizi inanılmaz temiz ve berrak ama sevgili insanımız yine her yeri çöp etmiş.

Adres: Fatih Mh, Oruç Reis Cd. 234/2, 35687 Foça/İzmir

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Denizi çok güzel tertemiz. Çocuklar icinde ideal. Kumsalıda var hafif taşlı… Arabaları yol üstüne park edip patika yoldan aşağı doğru yürünüyor. Çıkışı biraz zor ama değer. Yalnız gideceklere tavsiyem, çevremizi temiz tutalım. Yiyip içip edip ormanın icine atmayın, çöplerinizi yanınızda götürün.”

7. Jandarma Kampı

7. Jandarma Kampı

Askeri personel ve ailelerinin yararlandığı bu yerde tuvalet, soyunma ve duş kabinleri bulunmakta. Suyu oldukça temiz.

Adres: Fatih, 35687 Foça/İzmir

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Doğanın içinde bakir kalmış bir yer. Deniz çok güzel, tertemiz. Kıyıdan girmek isterseniz mutlaka deniz ayakkabısı lazım çok taş var çünkü. Fakat iskeleden girince problem olmuyor. Yanınıza yiyecek getirin çünkü burada satış yok sadece içecek alabilirsiniz o kadar. Mangal yapmaya müsait. Tam kafa dinlemelik bir yer.”

8. Bucalılar Koyu (Karaçukur Koyu)

8. Bucalılar Koyu (Karaçukur Koyu)

Biraz yürüdükten sonra harika manzarası ve denizine doyamayacağınız Bucalılar Koyunda işletme olmadığı için hazırlıklı gelmenizde fayda var.

Adres: Mustafa Kemal Atatürk, Fırtına Sk., 35163 Foça/İzmir

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Harika yer, Survivor adası hissi var 😁 İşletme yok yanınıza alıp gelirsiniz fakat çöp atmayın çok zor durumda kalıyor diğer insanlar, ben hepsini temizlemiştim.”

9. Yeni Foça Burunucu

9. Yeni Foça Burunucu

Sahil, deniz oldukça güzel ama belediye acilen tuvalet ve duş sorununa el atmalı. Ailenizle ya da arkadaşlarınızla keyifli zaman geçireceksiniz.

Adres: Fevzi Çakmak, Nergis Sk. No:35 D:31, 35687 Foça/İzmir

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Deniz sahil her şey çok güzel belediyenin yapmış olduğu ücretsiz şemsiyeler de çok iyi fakat sahilde duş ve tuvalet yok en büyük eksik bu bence onun dışında her şey çok iyi ailece gidilecek güzel bir yer tavsiye ederim.”

10. Gencelli Sahili

10. Gencelli Sahili

Foça’da insanlardan biraz uzakta, sakin bir yerde denize girmek isteyenlerin tercihi Gencelli Sahili diğer yerlere küçük ama kalabalık olmuyor.  Denizi temiz, yakınlarda market var.

Adres: Cumhuriyet, Prof. Muammer Aksoy Cd. 91 A, 35687 Foça/İzmir

Konum için tıklayın. 

Ziyaretçi Yorumu: “Sahil biraz küçük, güzel rüzgar alıyor ve denizi temiz. Küçük bir tekel bayisi hemen sahilin yanında bira vs.. buradan alabilirsiniz. Ana yola yakın. 15 Haziran 15 Eylül arası dahilim dibindeki yol trafiğe kapalı. Otobana takribi 5 km kadar, Yeni Foça merkeze 8 km ve Yeni Foça gibi çok yoğun insan trafiği yok. Tam kafa dinlemelik.”

Foça ile ilgili şu içerikler de dikkatinizi çekebilir;

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın