Görüş Bildir
Haberler
İzmir'in Sessiz Kalmış Hazinelerinden Biri Foça'nın En Lezzetli Mekanları

İzmir'in Sessiz Kalmış Hazinelerinden Biri Foça'nın En Lezzetli Mekanları

İzmir’in en güzel ilçelerinden biri Foça, geçmişte İyonyalılar’dan Osmanlı’ya birçok medeniyete ev sahipliği yaptığı gibi günümüzde de yerli yabancı bir sürü misafiri ağırlamaktadır. Bu kadar sevilmesinde ise doğal yapısının, yemeklerinin ve kültürünün etkisi büyüktür.

Yolunuz Foça’ya düştüyse akşam ya da gün batımında denize nazır güzel bir yemek yememek olmaz. Foça’ya geldiğinizde güzel bir mekan bulmak için vakit kaybetmemeniz adına sizler için hazırladığımız en lezzetli yemekleri yiyebileceğiniz mekanları derledik.

1. Foça Liman

1. Foça Liman

Denize sıfır konumu ve harika deniz ürünleri ile en güzel Foça restoranları arasında yerini alıyor. Nezih bir yer.  Ailenizle birlikte gidip hoş bir akşam yemeği yiyebileceğiniz, mezeleri bol, balıkları güzel, fiyatları da makul denilebilecek bir mekan. Denize sıfır ve merkeze yakın ama o gürültüden uzak bir yer olduğu için de tercih edilebilir. Kesinlikle sıcak helvasını deneyin.

Konum için tıklayın

2. Foça Deniz

2. Foça Deniz

1981 yılından günümüze aynı kalitede hizmet vermeye devam eden Deniz restoranın kışın kapalı salonlarında yaz sezonunda, deniz manzaralı açık havada balık yeme zevki veren bahçesi bulunmaktadır. Çeşitli yayın organları ve profesyonel gurmeler tarafından Türkiye'nin en iyi balık restoranı ve Türkiye'nin en iyi balık mezesi ve Türkiye'nin en iyi kalamarını sunan restoran olarak, çok kez birincilik ve çeşitli ödüller kazanmıştır.

Konum için tıklayın

3. Foça Celep

3. Foça Celep

Foça Celep Restaurant, ıstakoz servis eden nadir mekanlardan da biri Foça’da. Denizden tutup pişirip direkt masanıza servis ediyorlar. 

Eski Foça merkezde, sahil yolu üzerinde bulunan restoran, denizin kıyısında olduğu için burnunuza sürekli deniz kokusu geliyor ve kesinlikle mest oluyorsunuz. Eski Foça Celep Restaurant’ta öne çıkan birkaç özellik var. Bunların başında güler yüzlü personel, hızlı servis ve taze balıklar öne çıkıyor. Özellikle mevsimi ise barbun yemenizi kesinlikle tavsiye ederiz. Mezeleri de her daim lezzetli. Fava, haydari, köpeoğlu, şakşuka… aklınıza ne gelirse mevcut.

Konum için tıklayın

4. Foça Avlu

4. Foça Avlu

Foça’nın en güzel balık restoranlarından biri de Foça Avlu Restaurant. Büyük ve yeşil bahçesi ile rakı balık keyfini yaşayabileceğiniz en güzel yerlerden biri. Diğer restoranların aksine burası Foça sahil yolunda bulunmuyor. Foça kalesinin diğer tarafında, denize biraz uzak ama yine de deniz manzaralı bir Eski Foça Restaurantı.

Konum için tıklayın

5. Foça Ada

5. Foça Ada

Hem deniz ürünleri hem de et yemekleri için Eski Foça’da gideceğiniz adres belli: Foça Ada Et - Balık Restaurant. Sadece deniz ürünlerini değil et yemeklerini de deneyin mutlaka. Özellikle güveçte etleri leziz. Yine Foça balık restoranları arasında olması gereken bir mekan doğrusu.

Konum için tıklayın

6. Dalyan Balık

6. Dalyan Balık

Yeni Foça, Eski Foça’nın biraz gölgesinde kalsa da en az onun kadar güzel bir tatil beldesi. Sahil boyunca yürüyüşler yapmak, biraz oturup soluklanıp denizi izlemek için ideal bir yer. Yolunuz Yeni Foça’ya düşerse ve canınız denize nazır bir restoranda güzel bir yemek yemek isterse gideceğiniz adres belli: Yeni Foça Dalyan Balık Restaurant.

Hemen deniz kenarında bulunan şahane konumu ile küçük ama oldukça şirin bir yer Foça Dalyan Restaurant. Her daim sunduğu taze balık ve mezeleri ile gelen misafirlerini güler yüzle ağırlıyor.

Konum için tıklayın

7. Fokai

7. Fokai

Amfi tiyatronun hemen üstünde yer alan bu mekanda parmak yedirten mezeler ve balıklar yapılıyor. Taş avluda, yeşilliklerde boğulan mekan Foça’nın en keyifli mekanı. Hem de merkez gibi kalabalık değil. 

Bu mekanın olmazsa olmazlarından biri acılı ezme. Deniz börülcesi, radika, fava, haydari, yoğur ezme o masadaki yerini almalı. Sonrasında bir karides güveç iyi gidecektir. Balık yiyecekseniz bir kere günün balığını sorun önce. Balık fileto, balık buğulama, balık şiş gibi seçenekler de var.

Konum için tıklayın

8. Kuzina

8. Kuzina

Burası öyle bir yer ki kahvaltıya da gidersin, akşam yemeğinde mezelerle de donatırsın sofrayı, tatlısını yer, kahvesini içersin. Ne ararsanız ona cevap veren Kuzina, Foça'nın en bilinen ve en çok gidilen noktalarından biri.

Kahvaltıda farklı reçel çeşitlerini mutlaka denemeli, akşamları mezeleriyle birlikte Ege'ye özgü zeytinyağlılarını mutlaka tatmalısınız. Rotanıza Kuzina Foça'yı da mutlaka eklemelisiniz.

Konum için tıklayın

9. Foça Sahil

9. Foça Sahil

Foça’nın en köklü balık restoranlarından biri. Tam limanda olmasından, balık ve mezelerinin nefis olmasından dolayı çok fazla müşterisi var.

Mezeleri manzarayı aratmıyor. Atom dedikleri bir mezeleri var ki en çok talep edilenlerden biridir. Yoğurtlu semizotu, turp otu, patlıcan salatası, fava, ahtapotun sosu da ekmek banacağınız lezzetlerden. Çiroz, barbun, çipura, levrek de özel pişirdikleri balıkları.

Konum için tıklayın

10. Aheste

10. Aheste

Eski adı Saka Balık olan bu mekanda yenilecek en güzel balıklardan biri barbundur. Yanında istiridye kabuğunda gelen mevsim salatasından mutlaka söylemelisiniz. Midye ve kalamarı da efsanedir.

Konum için tıklayın

11. Gramofon

11. Gramofon

Tarihi bir taş ev içerisinde hizmet veren, sıcak ve samimi bir ortam arayanlar için doğru bir tercih. Yılın her mevsimi hizmet evren işletme tahmin edeceğiniz üzere yaz aylarında Foçalıların ve dışarıdan gelen yerli turistlerin uğrak adreslerinden oluyor. 

Mekan tasarımı ile dikkat çeken mekanda, şiirle süslenmiş duvar, rengarenk tabelalar ilk girişte dikkatinizi çekiyor. Fiyat olarak da oldukça makul olan Foça Gramofon Cafe & Bar gencinden yaşlısına her kitleye hitap edebiliyor.

Konum için tıklayın

12. Foça Fener

12. Foça Fener

Foça merkezdeki tek beach restoran olan Fener restoran günlük olarak tedarik ettiği deniz mahsüllerini müşterilerine en lezzetli haliyle sunuyor.

Eski Foça'da harika bir lokasyonda gün boyu manzaraya sahip Fener Beach & Restaurant lezzetleri ile muhteşem bir mekan. Eski Foça'da gün batımını en iyi görebileceğiniz Foça Fener Restaurant'ı gidilecekler listenize almayı unutmayın.

Konum için tıklayın

13. Kavala

13. Kavala

Foça Kavala Cafe & Winehouse, 2014 yılından beri Foça’da hizmet veren en tatlı yerlerden biri. Mekanın bulunduğu binanın tarihi de bir hayli eski. 1881 yılında Rum mimarisine uygun olarak inşa edilen bina mübadele sonunda Kavala’dan gelen bir Türk aileye verilmiş. Uzun yıllar bu aile bu evde yaşamış ve daha sonra günümüzdeki halini alarak işletme olarak hizmet vermeye başlamış. Denizin kenarında, Foça’da gün batımını en güzel izleyebileceğiniz noktalardan birinde bulunan mekan sizlere birbirinden güzel manzaralar sunuyor.

Konum için tıklayın

14. Susam Sokağı Balıkçısı

14. Susam Sokağı Balıkçısı

Tatlı bir sokakta yer alan restoranımız ambiyansı ve sıcak ortamı ile yolunuz Foça’ya düştüğünde mutlaka uğramanız gereken işletmelerden biri. 

Burada yemekleri uzun yıllar boyu çalışan aşçılar yapıyor. Bu mekanda lezzetiyle ün salmış balık ekmeği denemenizi öneririz. Aynı zamanda mezgit, sardalya ve çipurayı da denemenizi tavsiye ederiz.

Konum için tıklayın

15. Ege

15. Ege

Yeni Foça’daki Ege Restaurant taze balık ve meze çeşitleriyle yerlilerin tercih ettiği yerlerden. Balık dolabından dilediğiniz balığı seçebilirsiniz tabii ama iri barbunun tadına mutlaka bakmalısınız. Foça yoğurdu ile hazırlana köpoğlu mezesi ve peynirli yeşil salatası sofranızda yer almalı. Mezelerdeki zeytinyağının tadı damağınızda kalacak.

Konum için tıklayın

16. Foça Balık Ekmek

16. Foça Balık Ekmek

Foça sahilinde gezintiniz sırasında daha hızlı alternatiflerle lezzete doymak isterseniz Foça Balık Ekmek restoranda taze ekmek arası kızarmış mezgit ya da sardalya yiyebilir yanında şalgam içebilirsiniz. Hızlı servis yapılır, yemeğinizi yedikten sonra masayı çok meşgul etmeyin, balık ekmek yemek için sırada bekleyenleri görmezsiniz ama o masalar hiç boş kalmaz.

Konum için tıklayın

17. Plage Soleil

17. Plage Soleil

Plage Soleil, Foça’daki büyük bir eksiği kapatan mekânlardan. Kapısından adım attığınız andan itibaren sizi palmiye teması ile doğal, tasarımı ile modern bir havaya sokan mekân, birçok lezzet çeşidini bünyesine almış. Öğle saatlerine kadar süren kahvaltı keyfinin yanı sıra gün batımında deniz börülcesi eşliğinde rakınızı yudumlamanın keyfini mutlaka yaşamalısınız.

Konum için tıklayın

18. Şakir'in Yeri

18. Şakir'in Yeri

Kozbeyli Köyü’nde bulunan bu mekanda eski bir gelenek olan dibek kahvesi başrolde. Bu kahve için burada ufak bir mola vermek şart. Kahvaltı ve gözlemeleri çok lezzetli. Yaz kış ayrı keyifli. Kışın üstünde güğüm olan soba ile ısınıp nostalji yapabilir, yazın da bahçesinde keyifli sohbetlere dalabilirsiniz.

Konum için tıklayın

19. Sardalya Meyhanesi

19. Sardalya Meyhanesi

Gün batımında keyfi daha da iyi çıkan bir Foça mekanındayız. Sakin müzik eşliğinde sohbetlerinizi rahatlıkla yapabileceğiniz bu mekanın da mezeleri kadar balıkları da güzel.

Kendinizi evinizdeki gibi rahat hissedeceğiniz bu mekanda manzaraya karşı sipariş vermeniz gereken lezzetler arasında karides, kalamar gibi ara sıcaklar vardır.

Konum için tıklayın

Bonus: Nazmi Usta

Bonus: Nazmi Usta

Foça’nın en sevilen dondurmacılarından biri de Nazmi Usta. Uzun yıllar bulunduğu taş bina İzmir depreminde zarar görünce başka bir yere taşınmak zorunda kaldı. Yeri değişse de önünde oluşan uzun sıra değişmedi. Foça’ya her gelen ne yapar eder adresi bulur ve Girit dondurmacısı Nazmi Usta’dan dondurma yemeden Foça’yı terk etmez. Sakızlı dondurmasının mutlaka tadılması gerektiği unutulmamalı.

Konum için tıklayın

Bu içeriklere de göz atabilirsiniz

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
4
3
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ÇA

Deniz,balık,beyaz şarap,foça..Keyifli

Serra

Foça çok güzel bir yer gerçekten😍