Görüş Bildir
Haberler
Antik Kentleri, Doğası ve Deniziyle En Güzel Mersin Halk Plajları

Antik Kentleri, Doğası ve Deniziyle En Güzel Mersin Halk Plajları

Yeter Şirin
19.08.2023 - 08:30

Mersin, akdeniz bölgesinde hem doğası, hem gizli doğal hazineleri hem de her biri ayrı güzelliği sahip koyları ve plajlarıyla ünlü olduğu kadar tantuni ve cezeryesi dillere destan...Bu yazımızda Mersin’de bulunan plajları keşfediyoruz sevgili okur. Anamur’dan Erdemli’ye benimle Mersin turuna var mısınız? 🪼

1. Aydıncık Sahili

1. Aydıncık Sahili

Denizi yeni yapılan limandan dolayı bulanık görünebilir, kumsalı iyi, duş ve tuvalet bulunuyor. Biraz daha bakımla çok daha iyi hale gelebilir.

Adres: Hürriyet, 33840 Aydıncık/Mersin

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Derinlik olarak gayet güzel. Ama yeni yapılan yat limanından dolayı sığ kaldığı için suyu bulanık olabiliyor.”

2. İncekum Plajı

2. İncekum Plajı

Deniz derinliği ideal olan İncekum Plajında duş ve tuvalet bulunuyor. Market yürüme mesafesinde ama dağ eteği tarafından kestirme olarak gidebilirsiniz. Kamp kurmak için ideal bir plaj

Adres: Yeni, 33840 Aydıncık/Mersin

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Muhteşem.”

3. Tisan Plajı

3. Tisan Plajı

Tisan Plajı manzarası, doğası ve deniziyle oldukça güzel ama yolu, bazı insanların davranışı biraz rahatsız edebilir. İşletme bulunmuyor.

Adres: Yeşilovacık, 33920 Silifke/Mersin

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Ulaşım zor olabilir. Ulaştığınızda denizin güzelliği sizi tatmin edecektir. Batı koyunda da taş iskele ucundan güzel fotoğraflar çekebilirsiniz. Burada yazlıkları olan halk olmasa bu kadar temiz bulamazsınız, örnek mi batı sahiline gidin rezilliği görün.”

4. Barbaros Koyu

4. Barbaros Koyu

Eğribük olarak da adı geçen Barbaros koyu gerek denize girmek isteyenler gerek kampçıların gözdesi. Deniz hemen derinleşiyor ve en yakın tuvalet ve duş 1 km uzaklıkta.

Adres: Akdere, 33900 Silifke/Mersin

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Muhteşem bir yer. Doğal biryer ve ücret talep eden işletme olmaması harika. Karavan ile gidilebilecek muazzam bir yer. Giden arkadaşlar çöp atmazlarsa cennet gibi kalır inşallah.”

5. Boğsak Halk Plajı

5. Boğsak Halk Plajı

Yine güzelim bir koyun insan eliyle mahvolmasına şahit olacağımız bir plaj. Soyunma, duş kabini ve tuvalet maalesef yok. Kamp kurulabilir.

Adres: İmamuşağı, 33900 Silifke/Mersin

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Çok bakir bir koy olmasına rağmen sahilden poşet naylon topladım. İnsanımız güzel bıraksa deniz zaten temizdi. Berraktı o derece.”

6. İncekum Halk Plajı

6. İncekum Halk Plajı

İncekum Halk Plajı Mersin’de denize girdiğinizde çıkmak istemeyeceğiniz yerlerden biri. Tabi yine insanımız çöpleri toplamıyor, duş ve tuvalet bulunmakta.

Adres: Kocapınar, 33900 Silifke/Mersin

Konum için tıklayın. 

Ziyaretçi Yorumu: “Deniz berrak, yüzmesi keyifli. Biraz taş sonrası kum. Ancak böyle güzel bir yerin çöp içinde olması çok üzücü. Maalesef piknik yapıp etrafa çöplerini atan insanlarımız var oldukça böyle güzel yerler kirlenmeye devam edecek. Kamp için karavanlar var, işletmenin duş ve WC imkanı var. Temizdi. 10 tl duş ücreti. Giriş ücretsiz.”

7. Taşucu Plajı

7. Taşucu Plajı

Mersin’de sakin, huzurlu ve temiz bir plajda denize gireyim diyorsanız Taşucu Plajı tam aradığınız yer. Tuvalet ve duş kabini yok, lütfen çöp atmayın!

Adres: Taşucu, 211. Sk. No:7, 33900 Silifke/Mersin

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Mersindeki temiz plajların birkaçından biri. Umarım insanlar buraya pek uğramaz 😁 …”

8. Kum Mahallesi Plajı

8. Kum Mahallesi Plajı

Denizi hemen derinleşmeyen Kum Mahallesi Plajında ait herhangi bir duş, soyunma kabini ve tuvalet bulunmuyor. Sivrisinekler için önlem almayı unutmayın.

Adres: Taşucu, Yusuf Özlen Cd. 405 Sk, 33900 Silifke/Mersin

Konum için tıklayın. 

Ziyaretçi Yorumu: “Suyu temiz, kum ve sığ deniz.”

9. Atayurt Plajı

9. Atayurt Plajı

Anayurt Plajı diğer plajlara göre daha sakin bir plaj. Herhangi bir işletme ve duş, soyunma kabini, tuvalet bulunmamakta. Sinek sorunu bu plajda da var.

Adres: Atayurt, 33940 Silifke/Mersin

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Denizi, kumu harika . Çevre siteler için özel yerleri var. Dışarıdan gelenler için ayrıca şezlong kiralama yok, duş ,tuvalet yok. Genel olarak güzel bir yer.”

10. Kızlar Hamamı Koyu

10. Kızlar Hamamı Koyu

Kızlar Hamamı Koyunun ne denizine ne güzelliği lafım asla yok ama piknik yapılacak bir koy değil asla. Gelen ziyaretçilerin bıraktığı çöpler yetmiyor gibi yatların atıkları da maalesef koyun yapısını bozuyor. Hafta içi daha sakin bir koy.

Adres: Narlıkuyu, Akyar Küme Evler, 33940 Silifke/Mersin

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “İlk girdiğinizde soğuk ilerledikçe sıcak olan küçük bir koy⭐ şiddetle tavsiye ederim ( soğuk olmasının nedeni kayaların altından gelen yeraltı suyu ile birleşmesi).”

11. Sultanköy Halk Plajı

11. Sultanköy Halk Plajı

Sığ denizi, güzel kumsalıyla Sultanköy Halk Plajı genel olarak hafta içi daha sakin. Şezlong kiralayabileceğiniz gibi kendiniz de getirebilirsiniz. 

Adres: Ayaş, 33750 Erdemli/Mersin

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Küçük bir koy. Hafta sonu gittik kalabalıktı. Hafta içi daha sakin oluyormuş bir de öyle deneyimleyeceğiz. Deniz kumlu temiz. Oturabileceğiniz gölge alanlar mevcut. Masa kiralayabiliyorsunuz. Şezlong ve şemsiye de kiralanabilir. Masa kiralayıp kendi yiyeceklerinizi getirebilirsiniz. Orda da yiyecek bir şeyler getirtme imkanı var.”

12. Kumkuyu Plajı

12. Kumkuyu Plajı

Sadece tek işletme bulunan Kumkuyu Plajında kendi şezlong ya da şemsiyenizi getirmeniz daha mantıklı olacaktır. Kabinler ve tuvalet yeterli değil.

Adres: Ayaş, 33750 Erdemli/Mersin

Konum için tıklayın. 

Ziyaretçi Yorumu: “Çok güzel bir plaj. İnsanımız da çevreye daha duyarlı olursa daha da güzel olacak. Bu plajlar hepimizin lütfen çöp atmayalım.”

13. Cerenler Sahil

13. Cerenler Sahil

Anamur’da bulunan Cerenler Sahilinin denizi hemen derinleşiyor ve kumsal aşırı taşlı. Sakin bir yer, tuvalet ve duş kabini yok.

Adres: Güzelyurt, 33650 Anamur/Mersin

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Halka ait bir plaj. Halk tarafından rağbet gören bir yer. Oldukça iyi.”

Mersin ile ilgili şu içerikler de dikkatinizi çekebilir;

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın