Görüş Bildir
Haberler
Mersin Tisan Adası Gezi Rehberi: Masmavi Plajı ve Yemyeşil Doğası ile Hayran Kalacağınız Bu Adayı Keşfedin!

Mersin Tisan Adası Gezi Rehberi: Masmavi Plajı ve Yemyeşil Doğası ile Hayran Kalacağınız Bu Adayı Keşfedin!

Özge Tepe
03.08.2022 - 10:37

Mersin'de bulunan küçük bir ada olan Tisan Adası, yaz mevsiminde en çok ziyaret edilen lokasyonlardan biri. Bazı tarihi kalıntıların da bulunduğu Tisan Adası, masmavi plajı ile giden herkesi kendine hayran bırakıyor. Hem tarih, hem kültür turizmi yapabileceğiniz, bir yandan da sahilin tadını çıkarabileceğiniz Tisan Adasına mutlaka gitmeli; buradaki masmavi denizin, yemyeşil doğanın, tarihi ve kültürel kalıntıların keyfini çıkarmalısınız. 

Peki Tisan Adası nerede? Tisan Adasına nasıl gidilir? Tisan Adası otel, apart ve villalar, yeme içme yerleri ve daha fazlasını, Tisan Adası hakkında derlediğimiz bu içerik ile keşfedebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tisan Adası Hakkında Bilgi

Tisan Adası Hakkında Bilgi

Tisan Adası, Mersin ilinde yer alan küçük bir ada özelliğine sahip. Silifke ilçesindeki Tisan Yarımadasının doğusunda yer alıyor. Kleopatra Koyu'nun tam ortasında yer alan bu ada, sahile yaklaşık 1 kilometre mesafede bulunuyor.

Ana karada, adanın tam güneybatısında Tisan Afrodisyas adını alan antik örenler yer alıyor ve bazı kalıntılar adada da bulunuyor. Mersin'in doğal ve tarihi güzellikleri ile bilinen bu adası Akdeniz'in gizli cenneti olarak tanımlanıyor.

Tisan Adası, Silifke'ye yaklaşık 32 kilometre mesafede. Dağların ardında yer alan adaya çam ağaçları ile kaplı ormanların içinden geçilerek ulaşılabiliyor. Daha ilk görüşte, ilk adımda herkesi büyüleyen Tisan Adası, berrak denizi ve bembeyaz kumları ile denize girmeyi daha keyifli hale getiriyor.

Yarımada, iki koydan oluşuyor. Denizi sığ ve taşlık olarak biliniyor. Mersin'in en temiz ve berrak denizlerinden olarak adlandırılan Tisan Adası Plajı, yaz mevsimlerinde oldukça kalabalık oluyor.

Tisan Adası Nerede?

Tisan Adası Nerede?

Tisan Adası, Mersin'in Silifke ilçesinde Yeşilovacık Mahallesinde bulunuyor. Adanın tam adresi ve konum bilgileri şu şekilde:

Adres: Yeşilovacık, Tisan Tatil Köyü, 33920 Silifke/Mersin

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Tisan Adasına Nasıl Gidilir?

Tisan Adasına Nasıl Gidilir?

Tisan Adasına Mersin-Antalya karayolu üzerinden kolaylıkla ulaşılabiliyor. Yolların oldukça virajlı olduğunu da belirtmek isteriz. Sonunda göreceğiniz manzara ise yolların virajını tamamen unutturuyor.

Eğer Mersin'e uçakla gelecekseniz Alanya Gazipaşa Havalimanına veya Adana Havalimanına inebilirsiniz. Her iki taraftan da adaya ulaşım yaklaşık olarak 3 saat sürüyor. Otobüs ile Mersin'e geliyorsanız da öncelikle Silifke'ye gelip oradan dolmuşa binebilirsiniz.

Tisan Adasına Taşucu'ndan kalkan tekne turları da uğruyor. Bu alternatifleri de tercih edebilirsiniz.

Tisan Adası'nda Konaklama

Tisan Adası'nda Konaklama

Tisan Adası ve civarına gelenler genellikle adayı bir günde geziyor ve gezilecek diğer lokasyonlara yöneliyor. Bazı turistler de adada kalınabilecek otel, apart, villa gibi alternatiflerden faydalanıyor.

Tisan Adası civarında manzarası oldukça güzel olan, yeterli imkanlar sunan pek çok konaklama tesisi bulunuyor. Tisan Adası otel ve Tisan Adası kiralık villa alternatifleri ile siz de adanın tamamını daha rahat ve konforlu bir biçimde gezebilirsiniz.

Tisan Adası çevresinde konaklayabileceğiniz, puanları oldukça yüksek olan ve güzel yorumlar alan konaklama tesislerinden bazıları şunlar:

  • Marpessa Blue Beach Resort & Spa Hotel

  • Marvista Deluxe Resort Hotel Spa

  • Gökçen Apart & Villa

Tisan Adası Gezilecek Yerler

Tisan Adası Gezilecek Yerler

Tisan Adası, genellikle plajı için tercih edilen bir lokasyon. Denizinin maviliği ve berraklığı ile burada yüzmek bambaşka bir deneyim. Adaya gelenler burada konaklarken aynı zamanda Silifke civarlarında yer alan bazı alanları da sık sık ziyaret ediyor. 

Tisan Adası'nda mutlaka denizin keyfini çıkarmanız gereken plajlar şu şekilde:

  • Tisan Plajı

  • Tisan Flamingo Koyu

  • Tisan Kadınlar Koyu

  • Tisan Akvaryum Koyu

Hazır Tisan yakınlarına gelmişken buraları da görmeden geçmeyin:

  • Jüpiter Tapınağı - 35 kilometre mesafede

  • Aya Tekla Kilisesi - 40 kilometre mesafede

  • Silifke Kalesi - 35 kilometre mesafede

  • Silifke Atatürk Evi - 30 km mesafede

  • Taşucu Liman Kalesi - 25 kilometre mesafede

  • Tokmar Kalesi - 25 kilometre mesafede

  • Aynalı Göl - 40 kilometre mesafede

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tisan Adası'nda Neler Yapılır?

Tisan Adası'nda Neler Yapılır?

Tisan'da mavi ile yeşil birbirini tamamlıyor. Bu tamamlayıcı etki eşliğinde gezmenin de tadı bir başka. Tisan Adasına gittiğinizde mutlaka şahane koylarda denize girmenizi öneririz. Aynı zamanda bembeyaz kumlarda güneşlenebilir ve tatilin tadını çıkarabilirsiniz.

Tisan Adasında koy ve plajlardan atlayabileceğin gibi teknelerden de denize atlayabilirsiniz. Silifke'den ve beldeden tekne turlarına katılarak veya tekne kiralayarak deniz keyfini dibine kadar yaşayabilirsiniz. Özel bir gün deneyimi için dalış aktivitelerinden de faydalanabilirsiniz.

Tisan Adası Yeme İçme

Tisan Adası Yeme İçme

Tisan Adası ve çevresinde deniz kenarında kahvaltı yapıp akşam yemeği yiyebileceğiniz veya günün herhangi bir saatini geçirebileceğiniz restoranlar bulunuyor. Burada spesifik olarak 'Bunu mutlaka tatmalısınız' veya 'Bu restorana mutlaka gitmelisiniz.' şeklinde bir önerimiz olmasa da Mersin'e gelmişken tantuni yemeden dönmemenizi tavsiye ederiz.

Tisan Adası çevresinde karnınızı doyurabileceğiniz restoranlardan bazıları ise şu şekilde:

  • Tisan Cafe Restoran

  • Tisan Göksu Apart-Kafe-Restoran-Fırın

  • Tisan Batı Kafe's Restoran

  • Balıkçı Kemal'in Yeri

Tisan Adası Gezgin Yorumları

Tisan Adası Gezgin Yorumları

Tisan Adası yorumlar ve gezgin görüşleri, adaya daha sonra gidecekler için yol gösterici olabiliyor. Bu tavsiyeler ile Tisan Adasında geçireceğiniz günü planlayabilirsiniz. İşte Tisan Adası yorumları:

'Gerçekten saklı bir cennet. Akdeniz'in saklı cennete. Ege'nin Ölüdeniz'i neyse Akdaniz için de Tisan o demek. Bayıldım. Silifke'den Aydıncık'a giderken sola yolu ayrılıyor. Yol tek şerit ve bir dağ çıkıp iniyorsunuz. Ana yola 15 dk. kadar mesafede. Silifke'ye 35 dk. kadar. Küçük ama şirin bir yer. Suyu çok güzel. Ama Tisan'ın solundaki plaj resmen tapulanmış. Üyeler dışındakiler duş bile kullanamıyor. Soyunma kabini de kullanamıyor. Tam bir alt - üst sınıf ayrımı gibi. Kast sistemi gibi. Sağdaki halk plajı çok temiz değil ama halkın içinde bir plaj en azında. Bu plajın devamında yürüyerek kadınlar koyu da varmış. Gidince yüzmek için sağdaki yere gidin. Kumu ve denizi daha güzel. Sessiz ve sakin. Suyu derin değil ve dalga yok. Çocuklar için ideal. Favori yerim. Tavsiye ederim.'

'Tisan muhtemelen görebileceğiniz en  nadir yerlerden bitanesi sahilleri muhteşem özellikle çocuklu aileler için daha güvenli su derin değil. Orman yürüyüşü sevenler için patikalar mevcut, patikalar sizi adanın uç kısmındaki akvaryum koyuna kadar götürüyor doğası filan gerçekten efsane gitmeyi düşünenler bence vakit kaybetmeyin'

'9 günlük tatil için ailemle gittik tam aile tatil köyü sahillerinden doğu biraz pisti ama denizi efsane çocuklar için özellikle batı denizi  biraz daha derin  derya apartta kaldık her odada klima vardı sezon başı eksikleri vardı ama çok yardımcı oldular memnun kaldık fiyat performans olarak güzeldi  ada da sadece migros  ve yerel market var money kart alirsaniz biraz daha uyguna geliyor'

'Harika bir plajı var, ada kenarında ki site sakinlerinin dışındakiler sahilde ki şezlong ve şemsiyelerden faydalanıyor, gelenlerin bu konuda tedarikçi olmasını tavsiye ederim.'

'Ada mükemmel tam kafa dinlemelik sessiz sakin . Eğlence vs isteyenler için biraz uygunsuz ada belli saatten sonra sessiz sedasız hatta sahilde akşam yürüyelim dediğinizde yalnız başınıza yürüyorsunuz dışarda pek kimseyi göremezsiniz'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
106
82
72
59
57
50
40
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?