Görüş Bildir
Haberler
Zonguldak'ta 'Alın Teri' Mesajı

Zonguldak'ta 'Alın Teri' Mesajı

Fatih UZUN
13.03.2014 - 21:22
İçeriğin Devamı Aşağıda

Zonguldak'ta 'Alın Teri' Mesajı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 28'inci mitingini Zonguldak'ta yaptı. Madenci kenti Zonguldak'ı 'emeğin başkenti' diye niteleyen CHP lideri konuşmasını yolsuzluk iddialarına ayırdı. Başbakan'ı hedef alan CHP lideri 'Abbas yolcu' dedi.

Seçim yarışı için geri sayım sürerken CHP lideri de deyim yerindeyse mitingden mitinge koşuyor. Bu hatfaki programına göre Kılıçdaroğlu bir günde üç miting düzenlediği de oldu iki miting de. Zonguldak'a da Kastamonu mitinginin ardından geldi.

Madenci kenti Zonğuldak'ta miting alanı olarak da kent merkezindeki Madenci Anıtı önündeki meydan tercih edilmişti. Mitingin yapılacağı Gazipaşa Caddesi ve etrafındaki sokaklar ise saatler önce trafiğe kapatılmıştı. Partililer de miting saatinden önce meydana gelmeye başladı.

Ses kayıtları meydanlarda

Miting saatine doğru yaklaşıldıkça meydan dolmaya ve hareketlenmeye başladı. Miting başlamadan önce CHP liderinin konuşacağı platformun yanı başına kurulan sinevizyondan iki ses kaydı dinlettirildi.

Bunlar Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen telefon görüşmesi ile Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ile oğlu Barış Güler'e ait olduğu iddia edilen görüşmelerdi.

Meydan şarkıları

Ses kayıtlarının ardından meydanda yine şarkılar yükseldi. CHP'nin şarkılarla vermeye çalıştığı mesajlar da yine yolsuzluk iddialarına ilişkindi.

CHP'nin geçen seçimlerden beri kullandığı 'AK dediler kara çıktı' sözlerini içeren şarkının yanı sıra bu seçimde kullanılmaya başlanan 'Güldür yüzümüzü CHP' en çok çalınan şarkılar arasındaydı.

Edip Akbayram'ın şarkıları ve 10'ncu Yıl Marşı da kalabalığın coşkusunu artıran şarkılar arasındaydı.

İkindi ezanı okunurken miting alanında müzik yayınına ara verildi. Miting meydanında Gezi eylemlerinin bildik sloganı 'Her yer Taksim her yer direniş' sloganı da 'Hepimiz Berkin'iz ' sloganı da yükseldi.

CHP mitinginde en çok atılan slogan ise 'Hırsız var' oldu.

Saat 16'ta başlayacağı duyurulan miting ise yarım saat gecikmeli başladı.

CHP liderinin sesi yoğun miting programından olsa gerek hafif kısıktı. Ama Kılıçdaroğlu konuştukça sesi de yükseldi meydanın nabzı da.

CHP lideri konuşmasında Başbakan Erdoğan'ı hedef aldı. Daha önce Erdoğan için 'sayın ve başbakan' ifadelerini kullanmayacağını açıklayan CHP lideri miting boyunca Erdoğan için 'O zat' ve 'O adam' ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu konuşmasında Bülent Ecevit'i de andı. Bülent Ecevit'in beş dönem milletvekili olarak seçildiği Zonguldak'ta 'Zonguldak Ecevit'in gözbebeğidir. 'Ne ezen ne ezilen hakça insanca bir düzen' derdi Bülent Ecevit. Biz de aynı şeyi söylüyoruz' dedi.

CHP liderinin konuşması yaklaşık bir saat sürdü.

Kılıçdaroğlu konuşmasının sonunda CHP'nin Zonguldak Belediye Başkan adayı Muharrem Akdemir ile ilçe adaylarını sahneye çağırdı. Kılıçdaroğlu Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal ile Ali İhsan Köktürk'ü de yanlarına çağırdı.

Partililere kırmızı karanfiller atan CHP lideri 'Sizden daha çok milletvekili ve oy istiyoruz' diyerek Zonguldak'a veda etti.

2009 Yerel Seçimleri'nde Zonguldak Belediye Başkanlığını kazanan CHP bu seçimlerde yüzde 45 oy alırken AK Parti Zonguldak'ta yüzde 34.5 oy aldı.

2011 Genel Seçimleri'nde ise Zonguldak'ta AK Parti birinci çıktı, CHP ikinci oldu.

  • Sibel Demirci Erdem

  • aljazeera.com.tr

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/blog/zong...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0