Görüş Bildir
Haberler
Yoksa Siz Hâlâ İzlemediniz mi? 2017'nin Bir An Önce İzlenmesi Gereken En İyi 34 Filmi

etiket Yoksa Siz Hâlâ İzlemediniz mi? 2017'nin Bir An Önce İzlenmesi Gereken En İyi 34 Filmi

EC was here.
07.01.2018 - 11:06

Eleştirmenlerin ve izleyicilerin ortak beğenisini kazanmış bu filmler mutlaka görülmeli. Herhangi bir sıralamanın bulunmadığı bu liste, 2018'in ilk haftalarında film seçmenizde ciddi anlamda yardımcı olacaktır.

İşte 2017'nin en iyi filmleri:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Logan

1. Logan

IMDb: 8.1

Yakın gelecekte yaşlanmış ve yorgun olan Wolverine ve Professor X, Meksika sınırında saklanmaktadır. Fakat Logan'ın dünyadan gizlenmesi ve mirası, karanlık güçler tarafından takip edilen genç bir mutant geldiğinde sona erer. Şimdi Wolverine genç bir klonu Nathanial Essex'in liderliğindeki kötü bir organizasyondan korumalıdır.

2. Blade Runner 2049: Bıçak Sırtı

2. Blade Runner 2049: Bıçak Sırtı

IMDb: 8.4

İlk filmdeki hikayenin 30 yıl sonrası anlatılıyor. Los Angeles Polis Departmanı'nda görev yapan Memur K, toplum yaşamını kaosa sokacak olan ve uzun zamandır saklı kalan bir sırrı açığa çıkartır. Bir felaketi önleyebilmesi için eski ödül avcısı Rick Deckard'ı bulup ondan bazı sorularına yanıt alması şarttır.

3. Tam Gaz / Baby Driver

3. Tam Gaz / Baby Driver

IMDb: 7.7

Baby genç yaşına rağmen oldukça deneyimli bir sürücüdür. Genç görünümü yüzünden Baby lakabını alan adam, banka soyguncuları için sürücülük hizmeti vermektedir. Banka soygununun ardından kaçış için sürücülük yapan adamın yolu bir gün bir suç lideri ile kesişir ve onun için çalışmak zorunda kalır. Ancak girdiği bu iş başarısız olmaya mahkum bir soygundur. İşler ters gittiğinde peşine düşen farklı farklı insanlardan kaçmak zorunda kalır.

4. Wonder Woman

4. Wonder Woman

IMDb: 7.6

Amazon prensesi Diana Price, namıdiğer Wonder Woman dünyayı keşfetmek için tropik topraklarını geride bırakıp demir ve camın hüküm sürdüğü dünyamıza dalar. Birçok inanüstü yetenek ve kıvrak bir zekayla donatılmış olan güzel kahraman, Cennet Adası'nın medeniyete açılan kapısı olacaktır.

5. Üç Billboard Ebbing Çıkışı, Missouri / Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

5. Üç Billboard Ebbing Çıkışı, Missouri / Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

IMDb: 8.2

Film, kızının cinayetini aydınlatmak isteyen bir anneyi temel alıyor. Kızının cinayet davasında bir suçlu bulunmadan aylar geçtikten sonra, Mildred Hayes cesur bir hamle yapar. Kentin saygıdeğer polis şefi William Willoughby'ye yöneltilen tartışmalı bir mesajla kentin ücra bir yolunda üç adet billboard kiralar. Şiddet eğilimli, çocuksu bir annenin çocuğu olan, şefin sağ kolu Dixon'ın adı olaya karıştığında, acılı anne ile güvenlik güçleri arasındaki savaş daha da şiddetlenecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kutsal Geyiğin Ölümü / The Killing of Sacred Deer

6. Kutsal Geyiğin Ölümü / The Killing of Sacred Deer

IMDb: 7.3

Tanınmış bir kardiyovasküler cerrah olan Dr. Steven Murphy, oftalmolog eşi Anna, iki örnek niteliğindeki çocukları; 12 yaşındaki Bob ve 14 yaşındaki Kim ile kusursuz bir hayat yaşamaktadır. Steven'ın kanatları altına aldığı yetim bir genç olan Martin ise bu dengeyi bozmak üzeredir. Martin kendini ailenin hayatına sokmak için rahatsız edici bir çaba sarf etmeye başladığında ailenin huzuru bozulmaya başlar. Martin'in gerçek amacı ortaya çıktığında ve Stephen uzun süredir unutulmuş bir suçla karşı karşıya kaldığında, Murphy ailesinin evdeki mutluluğunu parçalanmaya başlayacaktır.

7. Soygun / Good Time

7. Soygun / Good Time

IMDb: 7.4

Acemi bir soygun işine girişen Connie ve Nick bankayı soyarlar; fakat Nick yakalanır ve koşulların çok zorlu olduğu bir hapishaneye düşer. Connie kardeşini hapishaneden kurtarmak için her yolu dener ve arkadaşı Corey'in de yardımına başvurur. Kefaret parasını bulmak için gittikleri tefecide işler daha da karışır. Nick'i hapishaneden kaçırmaya karar veren Connie, kendisini zamana karşı bir kovalamacanın ortasında bulur.

8. O / It

8. O / It

IMDb: 7.6

Film, Maine'in küçük bir kasabasında yaşayan 7 çocuğu ele alıyor. Bu yedi arkadaş, okullarında dışlanan bir gruptur. Ancak en büyük sorunları bu değildir. Arkadaşlar bir yandan hayatın getirdiği sorunlarla, bir yandan da ergenlikle uğraşırken, başlarına beklemedikleri bir bela daha açılır. Kurbanlarının korkularına göre şekle girebilen Pennywise, ürkütücü bir palyaço kılığında bu 7 çocuğa dehşet saçmaya başlar. Artık okuldaki sorunları, verecekleri hayatta kalma mücadelesine oranla bir hayli önemsiz kalacaktır.

9. Kapan / Get Out

9. Kapan / Get Out

IMDb: 7.7

Chris sıradan bir siyahi gençtir. Sevgilisi Rose ile mutlu bir ilişkisi vardır. Rose bir gün Chris'i ailesinin mülküne davet eder. Avrupalı-Amerikalı sevgilisinin ailesinde bir tuhaflık olduğunu sezen Chris bir süre sonra mülkte kalmakta olan siyahi kişilerin bir bir kaybolduğunu öğrenir. Bunun üzerine tuz biber olan şey ise başka bir siyahi adamın kendisine iş işten geçmeden gitmesi yönündeki uyarısı olur. Chris bir şeylerin ters gittiğini sezmeye başladığında kurtulması sandığından çok daha zor olacaktır.

10. Dunkirk

10. Dunkirk

IMDb: 8.1

2. Dünya Savaşı'nın ilk yıllarında Nazi Almanyası'nın net bir üstünlüğü vardır. Mayıs 1940'ta İngiltere, Kanada, Fransa ve Belçika'ya ait müttefik ordularından 400 bin asker, Fransa'nın İngiltere'ye çok yakın Dunkerque bölgesinde Alman Ordusu tarafından karadan tamamen kuşatılmıştır. Almanlar bu askerleri hava bombardımanlarıyla yok etmeyi planlarken, İngiliz Başbakanı Churchill'in yönlendirmesiyle askerleri kurtarabilmek için çok tehlikeli ve savaşın gelişimi açısından hayati önemde bir tahliye operasyonu başlatılır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kare / The Square

11. Kare / The Square

IMDb: 7.7

Christian, Stockholm’de bir modern sanat galerisinde çalışmaktadır ve projelerinden biri de The Square olarak adlandırılan alandır. Bu alan büyük bir toplumda farklı katmanlardan, farklı sosyal sınıflardan gelen insanların küçük bir yansımasıdır ve Christian ziyaretçileri insanlara güvenmeli mi güvenmemeli mi sorusu ile iki farklı yoldan birini seçmeye davet etmektedir ve bu soru bizi tüm film boyunca takip eder.

12. Anne! / Mother!

12. Anne! / Mother!

IMDb: 6.8

Film, sakin ve sıradan bir hayat süren bir çift çevresinde gelişiyor. Herkesin yan komşusu olabilecek olan sıradan çiftin hayatı, evlerine gelen istenmeyen misafirden sonra altüst olur. Çiftin ilişkisini sınayacak olan bu misafir evin tüm huzurunu bozacaktır. Misafirin eşinin de aralarına katılmasıyla birlikte işler beklenmeyen bir yön alacak ve gizlenen amaçların ne olduğu sorgulanmaya başlanacaktır.

13. Büyük Hastalık / The Big Sick

13. Büyük Hastalık / The Big Sick

IMDb: 7.7

Taze bir çift, ilişkileri derinleştikçe aralarındaki kültürel farklılıklar yüzünden karşı karşıya gelmeye başlıyor.

Kumail’in Pakistan kökenli ailesi, İslami geleneklerini de yaşatmak adına görücü usulü bir evlilik istemekteler oğulları için. Söz konusu kız elbette ki Pakistan kökenli ve ailenin inançlarını paylaşan biri olmalıdır. Diğer tarafta ise kızlar Emily’nin gönlünü kaptırdığı gencin ait olduğu kültüre dair birçok ön yargısı, aklında yer etmiş afaki stereotipler bulunan Amerikalı bir anne-baba. Düğüm ise Emily’nin sebebi dahi bilinmeyen, amansız bir hastalığa yakalanmasıyla atılır. Kumail şimdi iki ailenin arasında bir köprü olmalı ve sevdiği kadının yaşam mücadelesine destek vermelidir.

14. Kalp Atışı Dakikada 120 / 120 battements par minute

14. Kalp Atışı Dakikada 120 / 120 battements par minute

IMDb: 7.7

1990'ların başlarıdır, AIDS yıllardır öldürmektedir. Act Up-Paris de AIDS ile mücadele için kurulan sivil örgütlerden biridir. Nathan da toplumun bilgisizliği ve duyarsızlığı ile mücadele veren, ilaç şirketlerinin çıkarcılığına karşı savaşan bu gruba katılmıştır. Şiddetli tartışmalar, eylemler ve coşkulu dans partilerinin kendisine yeni yer edinen Nathan, grubun radikal gücü Sean’a aşık olur. Yaşadığı tutkulu aşk ve AIDS karşı verdiği mücadele kendisini yeniden inşa etmesine neden olacaktır.

15. Thor: Ragnarok

15. Thor: Ragnarok

IMDb: 8.1

Asgard'dan uzakta, evrenin öbür ucunda hapsolmuş olan Thor çıkış yolu bulamamaktadır. Üstelik güçlü çekici de yanında değildir ve Asgard bir yıkımın eşiğindedir. Ragnarok zamanı gelmiştir, eğer gerçekleşirse bütün Asgardlıları yok edecek olan yıkımın sorumlusu ise acımasız Hela'dır. Ancak Asgard'ı kurtarabilmek için öncelikle özgür kalmalı, bunun içinde karşısına eski müttefiki Hulk'ı çıkaran ölümcül bir yarışmayı kazanmalıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Kedi

16. Kedi

IMDb: 7.7

İstanbul’un Galata, Cihangir, Feriköy, Kuzguncuk gibi merkezi semtlerinin tanınan kedileri kimin bacağına sürtünür, kimin tezgahında yatar, kimin penceresine tıklayıp mama ister, yavrularını nereye saklar, mahalleye yeni gelen sıska kediye nasıl ayar verilir? İnsanların ağzından karakterlendirilen; çeşit çeşit huylarından bahsedilen; ev, bahçe ve sokak tipi kedigillerden dokuz tanesi, tüm o insanları hiç umursamadan takılmaya devam ederken bizi İstanbul’da dolaştırıyor.

17. Barry Seal: Kaçakçı / American Made

17. Barry Seal: Kaçakçı / American Made

IMDb: 7.2

80'lerde Pablo Excobar için pilotluk ve uyuşturucu kaçakçılığı yapan Barry Seal'ın şaşırtıcı ve gerçek macerasını anlatan film, Seal’ın, Amerika tarihindeki en büyük gizli operasyonu yürütmesi için CIA tarafından işe alınmasını konu alıyor.

18. Kardaki İzler / Wind River

18. Kardaki İzler / Wind River

IMDb: 7.8

Film, çaylak bir kadın FBI ajanı olan Jane Banner ve geçmişiyle sorunları olan kıdemli, yerel bir oyun izleyicisi olan Cory Lambert'ın ortaklığını konu alıyor. İkili güçlerini birleştirerek ıssız bir Kızılderili bölgesinde işlenmiş olan bir cinayeti araştırıyorlar. Öldürülen genç kızın cinayetinin öcünü alabilmek için çıktıkları bu yol birbiri ardına gizemlerle ve sırlarla örülmüş bir yol olarak önlerine uzanıyor.

19. Maudie

19. Maudie

IMDb: 7.7

Film, Yeni İskoçyalı bir kadının bir evde hizmetçi olarak çalışırken bir yandan yeteneklerini bileyerek nasıl toplumun sevilen bir figürü haline geldiğini anlatır. Kanadalı sanatçı Maud Lewis'in gerçek hayatını anlatan biyografik yapım.

20. Deha / Gifted

20. Deha / Gifted

IMDb: 7.6

Hayatı başarısızlıklarla dolu olan Frank Adler, Florida kırsalında yeğeni Mary'yi büyütürken, Mary'nin okula başlamasıyla birlikte hemen yetenekli olarak yaftalanması sebebiyle Mary'nin annesi Evelyn ile kızı büyütme konusunda bir savaşa girecektir. Film, mücadelenin yasal sürecine odaklanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Önce Babamı Öldürdüler / First They Killed My Father

21. Önce Babamı Öldürdüler / First They Killed My Father

IMDb: 7.2

Khmer Rouge, Kamboçya’da gücü eline aldığında Loung Ung 5 yaşındadır. 70’lerde göçe zorlanmış orta sınıf bir ailenin çocuğu olan kızın hayatı, Khmer Rouge Kamboçya’yı işgal ettiğinde altüst olur. Bu dönemde 4 yıl süren bir terör yönetimi ve soykırım sonunda 2 milyon insan ölür. Loung Ung ve ailesi konforlu evlerini ve hayatlarını bırakıp çalışma kampında yaşamaya zorlanırlar. Eski bir memur olan babası öldürüldüğünde ise küçük kız, ailesiyle birlikte hayatta kalmaya çalışacaktır.

22. Parçalanmış / Split

22. Parçalanmış / Split

IMDb: 7.3

Çoklu kişilik bozukluğundan muzdarip genç adam Kevin'ın 23 ayrı alter egosu vardır. Bu alter egoları arasında en baskın olanı da suça meyilli olan bir karakterdir. Market çıkışında 3 kız kardeşi kaçıran Kevin onları bodrumuna hapseder. Farklı alter egoları aracılığıyla kızlarla farklı ilişkiler kuran adam kızların varlığı ile yavaş yavaş dağılmaya başlar. Farklı alter egolarının çarpışması ile iyice kafası karışmaya başlayan Kevin tehlikeli bir hal alır. Kızlar kurtulmanın yolunu ararken hem Kevin'ın tehlikeli alter egolarını tetiklemekten kaçınmaya hem de onun iyi niyetli alter egoları aracılığıyla kaçış yolunu bulmaya çalışırlar.

23. Umudun Öteki Yüzü / Toivon tuolla puolen

23. Umudun Öteki Yüzü / Toivon tuolla puolen

IMDb: 7.3

Bir tarafta Helsinki'de yaşayan soğuk bir adam olan restoran sahibi Wickström, diğer tarafta ise bombalarla sarsılan Halep'ten kaçarak kız kardeşi ile yollara düşen Suriyeli bir göçmen, Khaled. Bu uzun yolculukta kız kardeşi kaybolur ve Khaled bir geminin kazan dairesinde Helsinki'ye varır. Adeta bir uzaylı gibi gezdiği Finlandiya'da göçmenlik başvurusu yapan Khaled'i bürokratik saçmalıklar rahat bırakmaz ve göçmenlik bürosu, Halep'te bir sorun olmadığını, o yüzden ülkesine geri dönmesi gerektiğini söyler. Bir yandan da kız kardeşini bulmaya çalışan Khaled, Wickström'ün restoranında yaşamaya başlar. Bu birbirinden tamamen farklı iki insan hem iş arkadaşı hem de dost olurken dünya da her zamanki gibi dönmeye devam edecektir.

24. Lady Macbeth

24. Lady Macbeth

IMDb: 6.9

Yazar Nikolay Leskov‘un 1864 yılında yazdığı aynı adlı öyküsünden uyarlanan bir film. 19. yüzyılda mutsuz ve yalnız genç bir kadın olan Lady Katherine, kocasıyla zorla evlendirilmiştir. Kocasının uşaklarından birine aşık olmasıyla dramatik olaylar gelişir.

25. Guardians of the Galaxy Vol. 2

25. Guardians of the Galaxy Vol. 2

IMDb: 7.8

Koruyucular, artık aileleri haline gelen ekipte birbirlerini düşmanlara karşı korumak için savaşırken, Starlord olan Peter Quill’in gizemli geçmişinin sırları da çözülmeye başlıyor. Eski düşmanlar yeni müttefiklere dönüşürken, hayranların klasik çizgi romanlardaki favori karakterleri kahramanlarımızın yardımına koşuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Loving Vincent

26. Loving Vincent

IMDb: 7.9

Film, Van Gogh'un 17 yaşındayken tablosunu yapmış olduğu Armand Roulin üzerinden ilerliyor. Van Gogh'un Fransa, Auvers'te öldüğü haberi, eskiden yaşadığı Arles kasabasına ulaşır. Van Gogh ile yakın arkadaş olan emektar postacının oğlu Armand, babasının ısrarları sonucu taziye mektubunu Van Gogh'un ağabeyi Theo'ya götürmeye razı gelir. Paris'e vardığında Theo'nun da kardeşinin ardından vefat ettiğini öğrenince mektubu verebileceği bir akraba aramaya başlar. Bu yolculukta ünlü ressamın son günlerini ve ölümünün esrarını da aydınlatmaya başlayacaktır.

27. Detroit

27. Detroit

IMDb: 7.4

Detroit, 23 Temmuz 1967'de Amerika’nın Detroit kentinde gerçekleşen ve 12’nci Sokak Ayaklanması olarak da bilinen sivil halk isyanını konu alıyor. Polislerin bazı barlara izinli saatler dışında açık oldukları gerekçesini öne sürerek baskın yapmasıyla alevlenen ve 5 gün boyunca devam eden isyanlar 43 kişinin ölümü ve 1000’den fazla kişinin ise yaralanmasıyla son bulur. Şehrin nüfusunun büyük bir kısmını oluşturan siyahlar ve neredeyse tamamı beyazlardan oluşan polislerin arasındaki ırksal çatışma ayaklanmanın arkasındaki asıl nedendir. 12’nci Sokak Ayaklanması, Amerikan tarihinin en yıkıcı ayaklanmalarından biri olarak anılır.

28. Mucize / Wonder

28. Mucize /  Wonder

IMDb: 8.1

Auggie Pullman, yaşıtı diğer çocuklardan biraz farklıdır. Çünkü yüzünde ciddi bir deformasyon vardır. Auggie diğer çocuklarla sıradan bir okula giderek, sıradan bir çocuk olduğunu kanıtlamaya çalışır. Çünkü esas güzellik derinin altında, içeride saklıdır.

29. Beni Adınla Çağır / Call Me by Your Name

29. Beni Adınla Çağır / Call Me by Your Name

IMDb: 8.4

1983 yılı yazı sırasında 17 yaşındaki Amerikalı-İtalyan Elio Perlman, günlerini ailesinin İtalya'nın kuzeyindeki 17. yüzyıldan kalma villasında klasik müzik yaparak, okuyarak ve arkadaşı Marzia ile flört ederek geçirmektedir. Elio, Greko-Roma kültüründe uzmanlaşmış seçkin bir profesör olan babası ve onu elit kesim meyveleriyle, doğal lezzetlerle şımartan, çevirmen olan annesi Annella ile bir arada olmaktan ziyadesiyle memnundur. Elio'nun olgunluğu ve entelektüel birikimi, onu tam teşekküllü bir yetişkin gibi gösteriyor olsa da, özellikle kalpteki konularda onun hakkında hala masum ve biçimlenmemiş olan çok şey vardır. Bir gün, doktorasını sürdüren büyüleyici bir Amerikalı bilim adamı olan Oliver Elio'nun babasına yardım etmek göreviyle yıllık yaz stajyeri olarak villaya gelir. Güneşin ışıltılarının arasında Elio ve Oliver hayatlarını sonsuza dek değiştirecek bir yaz boyunca yeşermekte olan arzunun güzelliğini keşfedeceklerdir.

30. Contratiempo

30. Contratiempo

IMDb: 8.1

Adrian Doria varlıklı bir iş adamıdır, Asya pazarı ile yaptığı ticari anlaşmaları ve yüksek teknoloji şirketi nedeniyle Yılın Adamı olarak adlandırılmıştır. Kendisine güvenilir bir savunma yaratmak için kendi avukatı Felix tarafından tavsiye edilen tanık hazırlama ve adli bildirimlerde uzman deneyimli bir avukat olan Virginia Goodman ile tanışır. Bir dağ oteli odasında yanında fotoğrafçı sevgilisi Laural Vidan'ın cesedi dururken polis tarafından tutuklanmıştır. Adrian Virginia'ya suç ve sevgilisi Laura ile ilişkisi hakkında konuşur. Her ikisi de sürücüsü Daniel Garrido adında bir adamın öldüğü araba kazasısını açığa çıkarmaya çalışırlar. Laura'nın Daniel'in ölümü nedeniyle hapse girmekten kaçınmak için Laura'nın onu nasıl yönettiğinden söz eder. Aynı zamanda avukatı Felix olayların seyrini değiştirebilecek bir delil araştırmaktadır. Virginia ve Adrian vaka hakkında konuşmalarını sürdürürler ama Adrian'ın ifadesinden ikna olmayan Virginia onu hikayesinin karanlık noktalarını açığa çıkarması için zorlar. Bulmacada gerçek ve yalan kolayca yer değiştirebilmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

31. Ayla

31. Ayla

IMDb: 9.1

Film, Kore Savaşı'nda yaşanan gerçek ve çok dramatik bir hikayeyi beyaz perdeye taşıyor. 1950 yılında savaşta yer alan Süleyman Astsubay savaş meydanında küçük bir kız bulur. 5 yaşındaki bu Koreli kız yetimdir ve nereye gideceğini bilmemektedir. Astsubay, kızı yanına alır ve ona Ayla ismini verir. Birliğin neşesi haline gelen Ayla, astsubay ile kısa sürede baba-kız gibi olur. Ancak 15 ay sonunda birliğin Türkiye'ye geri dönme kararı çıkar. Ayla'yı bırakıp dönmek istemeyen Süleyman Astsubay, her yolu denese de Kore kanunlarını aşamaz. Küçük kızı geride bırakmak zorunda kalan Süleyman ve yetimlere uygulanan sisteme dahil olarak yetimhaneye verilecek olan Ayla son vedalarında tekrar bir araya gelmeye söz verirler. Yıllar ikiliyi yeniden buluşturacak mıdır?

32. Aile Arasında

32. Aile Arasında

IMDb: 8.1

21 yıllık ilişkileri aynı gün noktalanan nevrotik Fikret ile müzikhol vokalisti Solmaz komik bir tesadüfle tanışır. Solmaz'ın kızı Zeynep, Adanalı sevgilisiyle evlenmeye karar verince her şeyden korkan Fikret, kendini bir anda hayatının rolünü oynarken bulur. Aile arasında olması planlanan nikah, damadın ailesinin ısrarıyla büyüdükçe büyür. Bu ekip düğün hazırlıkları boyunca silahlı, geleneksel, kebapçı zinciri sahibi Adanalı aileyle anlaşabilecek ve bu düğün bir terslik çıkmadan yapılabilecek midir?

33. Koca Dünya

33. Koca Dünya

IMDb: 6.7

Anne babalarının sorumluluğunu üstlenemediği, belki de istemediği iki çocuk koca dünyada nasıl hayatta kalır? Büyümek kurtuluş mudur yoksa hayatın daha da zalim yüzleriyle karşılaşmalara mı gebedir? Yetimhane duvarları gözlerden sakladıkları çocuklar için bir hapishanenin aşılmaz duvarları mıdır yoksa onları dışarıdaki karanlık, kocaman dünyadan korumakta mıdır?

Ali ile Zuhal yetimhanede büyümüş iki gençtir. Kardeş oldukları söylenir. Öyle değilse bile geçen zaman ve sahipsizlikleri onları kardeş gibi yakınlaştırmıştır. Bu Reha Erdem filmi, Ali ile Zuhal’in yetimhane dışındaki koca dünyanın kucağına savunmasız fırlatılıp atıldıkları sırada başlar.

34. İşe Yarar Bir Şey

34. İşe Yarar Bir Şey

IMDb: 7.6

Pelin Esmer'in, senaryosunu yazar Barış Bıçakçı ile beraber yazdığı filmi İşe Yarar Bir Şey; bir tren yolculuğunda tanışan avukat Leyla ile hemşire Canan'ın, kendi ölümünü gözleyen Yavuz ile kesişen hikâyelerini konu ediniyor. 

Leyla gibi biri neden lise arkadaşlarıyla buluşma yemeğine gider ki? Yirmi beş yıldır hiçbir lise yemeğine gitmemiş… Üstelik 16 saat süren bir tren yolculuğuyla! 

Hemşirelik son sınıf öğrencisi Canan, o niye trende? Gönlünde oyuncu olmak varken hemşire adayı olarak hiç istemediği bir iş görüşmesine gidiyor.

Peki Yavuz? Hareketsiz yatıyor bir pencerenin önünde, seyyar satıcıları, faytonları, sokaktaki insanları izliyor bütün gün. Canan'ı bekliyor, belki de Leyla'yı, belki de bir gece treninde yolları kesişen katil ile şairi.

Bonus: Birçoğu Oscar'a aday olacak olan, çok iyi eleştiriler alan ama henüz vizyona girmeyen filmleri de şuraya bırakalım.

Bonus: Birçoğu Oscar'a aday olacak olan, çok iyi eleştiriler alan ama henüz vizyona girmeyen filmleri de şuraya bırakalım.

The Post

Lady Bird

The Shape of Water

I, Tonya

Phantom Thread

Mudbound

Darkest Hour

The Disaster Artist 

Molly’s Game

All the Money in the World

Coco 

Roman J. Israel, Esq.

Only the Brave

The Florida Project

In The Fade

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
465
160
66
41
32
32
31
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hilal İrem Öz

Karayip Korsanları 5'i unutmuşsunuz

Pasif Kullanıcı

aynen,burdaki çoğu filmden güzel ve eğlenceli!..

Suyla

gina geldi artik su marvelden felan arkadas bir esaretin bedeli bir titanic bir yesil yol bir piyanist bir forest gump bir eternal sunshine bu tip filmlere h... Devamını Gör