Görüş Bildir
Haberler
YÖK'ten Üniversitelere: Yemek Ücreti Makul Düzeyde Tutulsun

YÖK'ten Üniversitelere: Yemek Ücreti Makul Düzeyde Tutulsun

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, üniversitelere yemek ücretlerinin ‘makul düzeyde tutulması’ için telkinde bulunduklarını söyledi. Üniversitelerdeki yemek ücreti tartışması, İstanbul Üniversitesi’nin indirimli öğünleri üçten bire indirmesi ve kahvaltıyı kaldırmasıyla gündeme gelmişti. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hürriyet’ten Esra Ülkar’a konuşan Prof. Dr. Yekta Saraç, her üniversitesinin gelirinin farklı olduğunu belirterek yemeklere standart ücret getirilmesinin mümkün olmadığını dile getirdi.

YÖK başkanı, vakıf üniversitelerinin idari ve mali açıdan özerk olduğunu, buradaki yemek fiyatlarına müdahale edemediklerini aktararak “Öğrencilerin nerede okuyor ise yemek maliyetinin ne olacağını bilmesi lazım. Devlet üniversitelerine de makul düzeyde olması için telkinlerde bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

İstanbul Üniversitesi öğrencilerin eylemleri sonrası geri adım atmak zorunda kalmıştı. 👇

‘Yüzde 75 burs’ bitti

‘Yüzde 75 burs’ bitti

Prof. Dr. Saraç ayrıca özel üniversitelerde artık yüzde 75 burs olmayacağını, ya yüzde 25/50 ya da ücretli olacağını ifade etti. 

YÖK Başkanı, “Bazı üniversitelerin 10 lira koyacağı yerde 15 lira koyup, sonra ‘Yüzde 75 indirim yaptım’ demesi hepimizi zan altında bırakıyor” dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
48
6
3
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın