Görüş Bildir
Haberler
Binali Yıldırım: 'Nereye Gitti Bu 400 Trilyon?'

Binali Yıldırım: 'Nereye Gitti Bu 400 Trilyon?'

Van'da konuşan Başbakan Binali Yıldırım, 'Belediyeye 400 trilyon para geliyor, ne hizmet geliyor Van'a, soruyorum size? Nereye gitti bu 400 trilyon? Nereye gittiğini biliyorsunuz. Burunlarından fitil fitil getireceğiz. Hiç ama hiç, asla ve asla müsamaha etmeyeceğiz.' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Van'da açılış töreni ve iftar programına katılan Başbakan Binali Yıldırım, HDP'li Van Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösterdi. 

Yıldırım, 'Belediye'ye 400 trilyon para geliyor, ne hizmet geliyor Van'a, soruyorum size. Nereye gitti bu 400 trilyon? Nereye gittiğini biliyorsunuz. Burunlarından fitil fitil getireceğiz. Hiç ama hiç, asla ve asla müsamaha etmeyeceğiz' dedi.

"Bu sonu olmayan maceradan vazgeçin"

"Bu sonu olmayan maceradan vazgeçin"

Başbakan Yıldırım ayrıca dağa çıkan gençlere seslenerek şunları söyledi:

'Ey gençler, gelin bu umutsuz yolculuktan vazgeçin, bu sonu olmayan maceradan vazgeçin, sıcak yuvanıza, ana-baba ocağınıza bir an önce gelin. Devletimizin size uzattığı o sıcak eli tutun. El ele tutuşalım, birlikte daha güzel bir Türkiye için geleceğe doğru emin adımlarla ilerleyelim. Terörün tuzaklarında genç ömrünüzü tüketmeyin sevgili gençler. Gelin artık. Şimdi kardeşlik, barış, omuz omuza verip geleceğe emin adımlarla yürüme zamanıdır.'

HDP'li belediyelere kayyum atanacak iddiası

HDP'li belediyelere kayyum atanacak iddiası
İçeriğin Devamı Aşağıda

Güvenlik güçlerinin Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde terör örgütüne yönelik operasyonları devam ediyor. Son olarak Nusaybin ve Şırnak merkezde de sona ermesiyle operasyonların büyük bölümünün tamamlandığı belirtiliyor.

PKK'lıların güvenlik güçlerine karşı kazdıkları hendekler için HDP'li belediyelerin iş makinelerini kullandığı, belediyelere ait traktör ve kamyonlarla mühimmat taşındığı yönünde haberler basına yansımıştı. 

Hatta Diyarbakır'da bu gerekçelerle belediyenin iş makinelerine el konulmuştu.

Terör örgütüne destek veren yerel yönetimlerle ilgili hükümetin son dönemlerde yasal bir çalışma içerisinde olduğu biliniyordu. AKP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki geçtiğimiz aylarda bu konuyla ilgili yasa taslağı çalışmalarını tamamladıklarını söylemişti.

Uygulamaya tam olarak 'kayyum' denemeyeceğini belirten Özhaseki, 'Görevden alınan belediye başkanının yerine, büyükşehirlerde ve illerde İçişleri Bakanlığı, belde ve ilçelerde valiler birini atayacak.' ifadelerini de kullanmıştı.

Başbakan Binali Yıldırım da konuya ilişkin olarak geçtiğimiz günlerde şu açıklamaları yapmıştı:

'O yönde de adımları atmaya başladık sonuna kadar da götüreceğiz. Yasal düzenleme de dahil idari tasarruflar da dahil hepsi yapılacak. Bu yapılmazsa terörle mücadele başarılı sınırlı kalır.'

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
183
72
36
26
18
6
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
BatuHan Kucukoglu

Ayakkabı kutuları nerede?

vOLCano

hunharca güldüm lan.. hesap sorana bak..

Pasif Kullanıcı

van a neden 400 trilyon gidiyor ki van nüfusu ne verdikleri vergi ne ürettikleri ne

Sirius

Genel nüfus toplamı Van nüfusu 2015 yılına göre 1.096.397 üretim olarak da tekstil fabrikası var diye biliyorum tarım için de şeker pancarı üretiminde önde g... Devamını Gör