Görüş Bildir
Haberler
TV
Yetişkinlere Yönelik 10 İzlenesi Anime Serisi

etiket Yetişkinlere Yönelik 10 İzlenesi Anime Serisi

Ilker Yüceler
30.01.2015 - 23:07 Son Güncelleme: 01.02.2015 - 17:30

*ayy şu yaşta çizgi film mi izliyorsun  tmm ok s.s.* diyen arkadaşlarınızı bile ekran başına kitleyecek gerek konusu gerek içeriği ile yetişkinlere yönelik yapılmış 10 adet anime serisi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Shiki

1. Shiki

Aslında Shiki'nin konusunu hiç açıklamasam daha iyi, hem sürprizi bozulmamış olur. Başlarda biraz yavaş ilerleyebilir ama sonradan *o neydi ya la öyle* diye kalacağınız bir seri.

Tür: yazmayalım ki ipucu olmasın

2. Corpse Party Tortured Souls / Bougyakusareta Tamashii no Jukyou

2. Corpse Party Tortured Souls / Bougyakusareta Tamashii no Jukyou

Hikayemiz Heavenly Host İlköğretim Okulu'nda geçiyor. Ama ne yazık ki bu okulda meydana gelen bir çok kaçırılma, cinayet ve esrarengiz bir şekilde kaybolan personeller yüzünden okulumuz bir kaç sene önce kapatılmış (aynı bizim liseler ama orada daha erken yaşta başlıyor, işte capon azmi böyle bir şey). Yerine ise Kisaragi Akademisi inşa edilmiş. 

Ve işte bu akademideki bir kaç zıpçıktı öğrenci, okul sonrası evlerine gitmek yerine boş bir sınıfta birbirlerine eski ilkokuldan kalma hayalet hikayeleri anlatıp eğlenirlerken bir anda kendilerini eski lanetli okulun koridorlarında bulurlar. Hikayenin gerisi ise biraz vahşi, biraz korkutucu bir o kadar da rahatsız edicidir.

Dip not:: Meraklısına, PSP de oyunu da var.

Tür: Korku

3. Kakumeiki Valvrave

3. Kakumeiki Valvrave

%70 nin savaş halinde olduğu gelecekteki dünya'da bir lise öğrencisinin hikayesidir Kakumeiki Valvrave. Biliyorum çok didaktik oldu ama güvenin izledikçe açılan animelerden bu da.

Tür: Aksiyon, Mecha

4. Another

4. Another

Yeni okuluna başlayan transfer öğrencisi Kouichi Sakakibara, bu yeni okulda biraz tekinsiz bir hava olduğunu düşünmektedir, Sanki etrafındaki herkesin ortak bir sırrı varmış da söylemiyorlarmış gibi

Bu tekinsiz ve rahatsızz edici atmosfer özellikle de aynı sınıftan arkadaşı Mei Misaki'nin üstünde yoğunlaşmıştır. Kızın gizemli havasına ve güzelliğine kapılan Kouchi, diğer sınıf arkadaşlarının Mei yokmuş gibi davranmasını ise sonradan  farkeder.

Tür: Gizem, Gerilim, Korku 

5. Denpa Teki na Kanojo

5. Denpa Teki na Kanojo

Juuzawa Juu, sosyalleşme sıkıntıları olan asosyal bir lise öğrencisidir, genelde tek isteği ve arzusu diğer arkadaşlarının  onu kendi haline bırakmasıdır. 

Bir gün Ochibana Ame adında bir kız tarafından yolu kesilir. Kızın iddiasına göre kendisini bir önceki hayatından tanımaktadır ve şovalyesi olarak tekrardan  hizmet etmek istemektedir. Ame'nin dediklerine ilk başta inanmayan Juu okulunda meydana gelen cinayetten sonra Ame2nin teklifini kabul etmek zorunda kalır.

Tür: Gerilim, Gizem

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Gyu

6. Gyu

ZOMBİ BALIKLAR DÜNYAYI ELE GEÇİRİYOR !!!

Tür: ZOMBİ BALIK(!)

7. Senyuu

Senyuu'nun nasıl bir anime olduğunu daha henüz açıklayabilen bir kişi olmadı. İzleyin ve kendiniz görün.

Tür: Aksiyon, Komedi, Fantastik Dünya, Parodi, Yaradana sığınıp adam dövmece (Shounen yani)

8. Paranoia Agent

Elinde *yaradana sığındım ben bu adamı döverim sopası* ya da *hayvan gibi döven minik boksör* adını koyduğu (Shounen Bat ve Little Slugger orjinal isimleri) beyzbol sopası taşıyan bir ilkokul öğrencisi,  mahalle sakinlerine olur olmadık zamanlarda saldırmaktadır. Ufaklığı yakalamak için görevlendirilen iki dedektif ise kısa süre içerisinde olayların hiç de göründüğü gibi olmadığını anlayacaktır.

Tür: Gizem, Drama, Doğa üstü olaylar, Polisiye, Psikolojik Gerilim

9. Zetsuen no Tempest

9. Zetsuen no Tempest

Bir gün büyücü prenses bir varilin içine tıkılır ve ortadan kaybedilir.

Bir gün bir kız vahşice öldürülür ve katil serbestçe ortalarda gezer.

Ve bir başka gün  büyü ile zaman ve uzayı bükecek bir intikam hikayesi başlar

Akıllılık ve delilik, Zeka ve hisler, kendine güven ve işlenen suçlar.

Aslında pek de mantıklı kuralları olmayan bir dünyadaki trajik bir hikayedir bu.

Tür: Aksiyon, Gizem, Drama, Fantezi, Büyü, Osmanlı Tokadı (Shounen), Psikolojik Gerilim

10. Noragami

Orta okul öğrencisi Hiyori Iki, bir gün okul çıkışı etrafta kedi kovalayan pijamalı bir çocuğu otobüsün altında kalmaktan kurtarır , ama ne yazık ki bu sefer kendisi otobüsün altında kalır.

Eskinin büyük ve kudretli savaş tanrısı, şimdikinin ise zamana ayak uyduramadığı için ezik *abi ne iş olsa yaparım* tanrısı Yato, gene geçimini sağlamak için 5 yen karşılığında (bir kuruş) geri getirmekle görevlendirildiği kediyi kovalarken bir kız tarafından yolun dışına itilir.

Ve hikayemiz burada başlar.

Tür: Gizem, Eski japon tanrıları, Hayat akıp gidiyor (slice of life), Aksiyon

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
264
148
78
53
47
44
40
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?