Görüş Bildir
Haberler
Yemek yiyerek kilo verebilmenizi sağlayacak 8 besin

Yemek yiyerek kilo verebilmenizi sağlayacak 8 besin

Dogukan Kara
21.04.2015 - 20:31 Son Güncelleme: 23.04.2015 - 19:57

Çoğumuzun karın bölgesinde elle tutulup oynatılmaya maruz kalan yağcıklar olduğu aşikar. Trigliserit dediğimiz bu yağları spor yaparak, az yiyerek, takriben günde 2 litre su içerek; eritmek berki mümkün olabilir ama bunlar çok sabır ve biraz büyülü dişler gerektiriyor.Ben size yiyerek kilo vermeyi vadediyorum. Yakın zamanda 79 kilogram iken 24. günümde 64 kilograma düşmemi sakladığımdan size de yediklerimi ileteceğim.

Kaynak: http://zayiflamayontemlerim.org/gobek...

1. Yeşil Çay ve Biberiye Çayı

1. Yeşil Çay ve Biberiye Çayı

X-MEN  deki meşhur patrick stewart dedemizin sayesinde yaşlanmadığı yeşilçay.Yetişkin bir insanın 1 gün içerisinde alması gereken kalori miktarı yaklaşık olarak 2000 kaloriyken fazla beslenmeden dolayı bazı zamanlar bunun üstüne çıkılabilmekteyiz. Bu gibi durumlarda hızlı bir şekilde kalori yakmak için yeşil çay ve biberiye çayı oldukça önemlidir. Şöyle ki 2 bardak yeşil çay gün içerisinde 150 kalori yakmanızı sağlarken aynı şekilde 2 bardak biberiye çayı da 100 kalori yakmanızı sağlayacaktır. Bu nedenle diğer gazlı ve şekerli yiyecekler yerine bu bitki çaylarını tüketmeniz önerilmektedir.

2. Baklagiller ( yiyip , mekik çekinki baklavagiller de olsun )

2. Baklagiller ( yiyip , mekik çekinki baklavagiller de olsun )

Oldukça düşük kalorili olan baklagiller fasulye, nohut, mercimek, börülce, bakla, bezelye gibi besinlerdir. Protein bakımından oldukça zengin olan besinler lifli yapıya sahip oldukları için kısa süre içerisinde doymanızı sağlayarak zayıflamayı kolaylaştıracaktır. Kan şekerinin dengelenmesinde büyük role sahip olan besinler sindirilirken vücudun fazla enerji harcamasını sağladıkları için kilo vermek kolaylaşacaktır.

3. Protein Ağırlıklı Besinler

3. Protein Ağırlıklı Besinler

Protein bakımından oldukça yüksek değerlere sahip olan yumurta, tavuk, balık, hindi, et, süt ve süt ürünleri gibi besinleri bu dönemde yeteri miktarda tüketmeniz gerekmektedir. Sindirimleri açısından yağ ve karbonhidrata göre daha zor olan protein ağırlıklı besinler vücudun daha fazla enerji harcamasını yani daha fazla kalori yakılmasını sağlayacaktır.

4. Zeytinyağı

4. Zeytinyağı

Her besin öğesinden vücudunuzun, ihtiyacı olduğu gibi yeteri miktarda yağa da ihtiyacı vardır. Bu nedenle en sağlıklı ve hafif olan aynı zamanda içerisinde bulundurduğu omega ve yağ asitleri nedeniyle zayıflamayı sağlayan zeytinyağını diğer yağlar yerine tüketmelisiniz. Sağlıklı bir yağ olan zeytinyağı kolesterolünüzü dengede tutarak açlık krizlerinin engellenmesini sağlayacaktır.

5. Üzüm ( bakmazsa kararmaz)

5. Üzüm ( bakmazsa kararmaz)

Daha az kalorili beslenmeniz gereken bu dönemde şeker ihtiyacınızı karşılamak için tatlı meyvelere yönelmeniz daha sağlıklı olacaktır. Sizlere önerebileceğimiz şeker ihtiyacını karşılayan en iyi besin üzümdür ancak şeker oranı diğer meyvelere göre daha yüksek olduğundan doğal şeker de olsa aşırı tüketilmesi önerilmemektedir.

6. Limon

6. Limon

Göbek çevresinde meydana gelen yağları eritebilmede oldukça etkili olan bir içecektir limon suyu. Günde bir bardak suya yarım limon sıkılarak içilmesi gerekmektedir. Egzersizlerinizden önce yapabileceğiniz bu uygulama sayesinde yağ yakma oranını % 30 miktarda arttırmak mümkündür.

7. Karpuz

7. Karpuz

Özellikle yaz aylarında tüketebileceğiniz bir besin olan diğer bir önemli meyvemiz ise karpuzdur. %90‘ından fazlası su olan karpuzu bir öğününüzün tek yiyeceği bile olabilir. Lifli yapısı ve içerdiği potasyum sayesinde tokluk hissi oluştururken sindirimi de kolaylaştırarak zayıflamanızı sağlar.

8. Muz

8. Muz

Verdiği muhteşem bir tokluk hissi sayesinde tek bir muz ile bile bir öğününüzü geçirmeniz mümkündür. Günlük kalori değerine karşılık 20 muz ihtiyacı karşılamaktadır. Ancak sağlıklı bir beslenme için gün içerisinde sadece muz tüketilmesi elbette önerilmemektedir!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın