Görüş Bildir
Haberler
Google'a Verilen Süre Doldu, Erişim Engellenmedi

Google'a Verilen Süre Doldu, Erişim Engellenmedi

Deniz Gök
06.04.2015 - 22:21 Son Güncelleme: 07.04.2015 - 13:44
İçeriğin Devamı Aşağıda

Şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın adliyedeki odasında rehin alındığı ana ilişkin fotoğraflar gerekçe gösterilerek erişim engeli kararı alınan Google için dört saatlik bekleme süresi oldu. Savcılığın 01:30'a kadar verdiği sürenin ardından Google'a hala erişim sağlanabiliyor.

Al Jazeera Türk'ün haberine göre, arama motoru Google'a erişimin engellenmesi talebi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'ndan gelmişti.

Twitter, Youtube ve bazı haber sitelerindeki Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın ölümü ile ilgili yayınların kaldırılmasını isteyen savcılık, Google'dan da içeriklerin kaldırılması için İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği’ne başvurmuştu. Talebi değerlendiren mahkeme Kiraz'la ilgili bazı görüntülerin kaldırılması, kaldırılmadığı takdirde Google'a erişimin tamamen engellenmesine karar vermişti.

Karar YouTube'u da kapsıyor

Mahkeme kararında, 'Savcı Kiraz'ın rehin alınması görüntülerinin halen Google arama motorundaki yer sağlayıcı ile bu yer sağlayıcı üzerinden yayın yapan YouTube internet sitesinde yer aldığı' belirtildi.

Süre 01:30’da doldu, engelleme yapılmadı

Karar uygulanmadığı takdirde erişimin dört saat içinde engellenmesi beklenen Google için bekleme süresi gece 1:30’ta doldu. Google’a yönelik şimdilik herhangi bir erişim engeli kararı uygulanmadı.

Google’ın avukatlarından Gönenç Gürkaynak ise Twitter hesabından hükümetle yapılan görüşmelerin olumlu geçtiğini gösteren bir mesaj paylaşarak “Uyumaya gidiyorum. Bu da beni iyi tanıyanlara “Google bu akşam kapanacak mı?” meselesinde ne noktaya gelindiğini anlatıyordur. İyi geceler” ifadelerini kullandı...

Twitter ve Facebook açılmıştı

Twitter, Facebook ve YouTube mahkeme kararıyla erişime engellenmiş söz konusu içeriklerin kaldırılması sonrası Twitter ve Facebook yeniden erişime açılmıştı. 

Kaynak: AJ Türk / Selahattin Günday

Kaynak: http://aljazeera.com.tr/haber/googlea...

Sosyal Medyadan Yorumlar...

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0