Görüş Bildir
Haberler
Yargı İztuzu'nun Özel Şirkete Devrine ‘Dur’ Dedi!

Yargı İztuzu'nun Özel Şirkete Devrine ‘Dur’ Dedi!

Fatih UZUN
23.06.2014 - 20:00 Son Güncelleme: 26.04.2022 - 17:38

Dalyan’daki dünyaca ünlü İztuzu Plajı’nın belediyeden alınarak Dalçev A.Ş.’ye verilmesine mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Muğla’nın Ortaca İlçesi Dalyan Mahallesi’nde bulunan plajın devredilme işlemi için Ortaca Kaymakamlığı aleyhine açılan davada ara karar bugün açıklandı.

Cumhuriyet’ten Mete Kızık’ın haberine göre Muğla İdare Mahkemesi kararında, ‘ devir işleminin uygulanması halinde telafisi güç zarar doğurabilecek nitelikte olmasına ‘ vurgu yapılarak yürütme durduruldu.

Mahkeme, davalı şirketin savunmasının alınmasına karar verirken, açıklamada şöyle denildi: “Yeni bir karar verilinceye kadar dava konusu işlemin yürütmesinin durdurulmasına, savunma ve ara kararına cevap verilebilmesi için davalı idareye 15 gün süre tanınmasına, 23 Haziran 2014 tarihinde oy çokluğuyla karar verildi.”

Bu karara göre Dalçev A.Ş. İztuzu Plajı’nda en az 15 gün herhangi bir değişiklik yapamayacak ve mahkemeye savunma sunmak zorunda olacak.

Bugün öğle saatlerinde İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu (İKUP) grubu ve yöre halkının başını çektiği bir eylem düzenlenerek yaklaşık 400 kişi tarafından insan zinciri oluşturulmuştu. Eylemciler, şirketin plajı usulsüz bir şekilde aldığını belirtip, İztuzu’nu kimselere vermeyeceklerini söyledi.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/vitrin/mahkem...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0