onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Yarardan Çok Zararlar! Acilen Yapmayı Bırakmamız Gereken İyi Sandığımız 9 Alışkanlık

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Yarardan Çok Zararlar! Acilen Yapmayı Bırakmamız Gereken İyi Sandığımız 9 Alışkanlık

Şeyma Abay
12.06.2022 - 12:43

Yaygın bir inanışa göre, alışkanlık haline gelmeden önce sürekli olarak bir şeyler yapmanın 21 gün sürdüğü söyleniyor. Ancak uzmanlar bir davranışı alışkanlık haline getirecek sabit bir zaman çizelgesi olmadığını söylüyor. Yeni rutinin ne kadar kolay veya zor olduğuna bağlı olarak 18 ila 254 gün arasında herhangi bir zaman diliminde yer alabilir. Ancak bazen, sistemimizden hemen atmamız gereken zararlı alışkanlıklar vardır. Bu zararlı alışkanlıkları sizler için sıraladık.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Alarm kullanmak.

1. Alarm kullanmak.

Çalar saatlerden gelen sarsıcı gürültü sizi aniden uyandırır, bu da kalbiniz için zararlı olabilir. Kan basıncında bir artışa neden olabilir ve adrenalin nedeniyle stres seviyenizi yükseltebilir. Bu kadar ani kalkmak aynı zamanda uyku ataletine veya halsiz hissetme, zihinsel ve fiziksel performansın azalmasına neden olabilir.

2. Evi çok temiz tutmak.

2. Evi çok temiz tutmak.

Örneğin hastaneler gibi bazı ortamlarda mutlak temizlik şarttır. Ancak evde, tamamen steril bir ortamda durmak aslında bazı hastalıkları tetikleyebilir. Çalışmalar, kırsal alanlarda yetişen ve bakteri, polen ve hayvan kepeğine maruz kalan çocukların daha güçlü bağışıklık sistemlerine sahip olduğunu belirten “Hijyen Hipotezini” desteklemiştir. Ayrıca, çok temiz ortamlarda yetiştirilenlerin saman nezlesi, astım ve alerji geliştirme olasılığı daha yüksektir.

3. Çok fazla vitamin ve takviye almak.

3. Çok fazla vitamin ve takviye almak.

Takviye vitamin alan çoğu insan bunu beslenme boşluklarını doldurmak için yapar. Ancak çalışmalara göre, bu takviyeleri almak sağlığımıza herhangi bir fayda sağlamaz. Kalp hastalığı veya kanser riskini azaltmazlar, hafıza kaybını veya zihinsel yeteneklerin azalmasını önlemeye yardımcı olmazlar. Bununla birlikte, kanıtlanmış etkili takviyelerden biri, bebeklerde nöral tüp defektlerine karşı savaşmaya yardımcı olan folik asittir (hamilelikten önce veya hamilelik sırasında alınır).

4. Tırnak etlerinizi kesmek.

4. Tırnak etlerinizi kesmek.

Çoğu manikür ve pedikür seansı, tırnak etlerimizin kesilmesini ve tırnaklarımızın farklı ojeler ile boyanmasını içerir. Tırnak etlerimizi kesmek tırnaklarımızın daha çekici görünmesini sağlayabilir, ancak vücudunuzun doğal koruma biçimlerinden birini de vücudumuzdan atmış oluruz. Tırnak etleri yeni tırnakların bakterilerden korunmasına yardımcı olur ve bu alanla uğraşmak cilt hasarına, kuruluğa veya enfeksiyonlara neden olabilir.

5. Güneş yanığını soymak.

5. Güneş yanığını soymak.

Cildi kendimiz soyarak soyma sürecini hızlandırmak cazip gelebilir, ancak bu dürtüye direnmek daha iyidir. Soyulma, iyileşme sürecinin bir parçasıdır ve vücudunuzun hasarlı hücrelerden kurtulmaya çalıştığının bir işaretidir. Ancak, cildimizin kendi kendine soyulmasına olanak sağlamalıyız. Bu noktada yapabileceğimiz en iyi şey yanmış alanı nemlendirmek (yanmış cildi yatıştırmak için) ve daha fazla su içmektir (dehidrasyonu önlemek için).

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Her gün topuklu ayakkabı giymek.

6. Her gün topuklu ayakkabı giymek.

Topuklu ayakkabılar boyunuza birkaç santim ekleyebilir, ancak bunları uzun süre giymek vücudunuz için zararlı olabilir. Bir çalışma, günlük olarak yüksek topuklu ayakkabı giyen kadınların ayak sağlığı açısından daha düşük bir yaşam kalitesi sergilediğini buldu. Bu ayakkabıları giydiğiniz saat sayısını sınırlamak, bu olası sonuçlardan kaçınmanıza yardımcı olabilir:

  • Yanlış adım ve denge kaybından kaynaklanabilecek ayak bileği yaralanmaları.

  • Topuk üzerindeki aşırı basınçtan kaynaklanan stres kırıkları.

  • Dizdeki osteoartrit, eklemlerinizdeki gerginlik.

  • Aşırı durumlarda ayak ve ayak parmağı deformiteleri.

  • Topukların bir sonucu olarak sırt problemleri omurganın pozisyonunda bir kaymaya neden olur.

  • Ağrı ve şişlik.

7. Çok hızlı yemek yemek.

7. Çok hızlı yemek yemek.

Bu hızlı tempolu dünyada, yemek zamanlarımız da dahil olmak üzere her şeyi acele etme eğilimindeyiz. Ancak bu, kilo alımına yol açabilecek zararlı bir uygulama olabilir. Bir araştırmaya göre, yemeklerini hızlı bir şekilde yiyen çocukların yüzde 60'ı daha fazla yemek yiyor. Bu arada, farklı bir araştırma grubu, hızlı yiyenlerin bel çevresinde obezite, yüksek tansiyon ve yüksek kan şekeri ve kötü yağ seviyeleri için risk faktörleri geliştirdiğini buldu.

8. Az yağlı yiyecekleri veya “sağlıklı görünen” ürünleri seçmek.

8. Az yağlı yiyecekleri veya “sağlıklı görünen” ürünleri seçmek.

Az yağlı veya glütensiz olan tüm ürünler sağlığınız için otomatik olarak iyi değildir. Bazen, bu işlenmiş gıdalar muadillerinden daha fazla şeker içerebilir. Bu “az yağlı” ürünlere birkaç örnek olarak, şekerli kahvaltılık gevrekler, aromalı kahve içecekleri ve yoğurtlardır. Ve bu şeker bakımından zengin yiyecekleri yemek aşırı açlığa, kilo alımına ve bazı hastalıklara neden olabilir.

9. Burun kıllarını almak.

9. Burun kıllarını almak.

Burnunuzun içindeki küçük kıllar vücudunuzun savunma sisteminin bir parçasıdır - toz, alerjen, böcek ve diğer şeylerin akciğerlerinize girip çıkmasını önlemeye yardımcı olurlar. Estetik dışında, burun kıllarını çıkarmanın gerçek bir faydası yoktur. Koparmak tahrişe ve enfeksiyona bile neden olabilir. Ayrıca ağrı ve kaşıntılı batıklar oluşturabilir. Kökünden almak yerine makas ile kısaltmak daha iyidir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
TOBB ETÜ - English Language and Literature
Tüm içerikleri
right-dark
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
1
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın