Görüş Bildir
Haberler
Yaz Gelirken 2 Haftada İstediğiniz Kiloya Ulaşmanıza Yardımcı Olacak 10 Sabah Alışkanlığı

Yaz Gelirken 2 Haftada İstediğiniz Kiloya Ulaşmanıza Yardımcı Olacak 10 Sabah Alışkanlığı

Şeyma Abay
04.06.2022 - 09:15

Kilo verme hedefleriniz ne olursa olsun, kilo vermek bazen çok zor olabilir. Bununla birlikte, birkaç kilo vermek, mevcut beslenmenizin ve yaşam tarzınızın tam bir revizyonunu içermek zorunda değildir. Aslında, sabah rutininizde birkaç küçük değişiklik yapmak kilo vermenize oldukça yardımcı olur.

Detaylar için buyurun...

Kaynak: https://www.healthline.com/nutrition/...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yüksek proteinli bir kahvaltı yapın.

1. Yüksek proteinli bir kahvaltı yapın.

Kahvaltının günün en önemli öğünü olarak kabul edilmesinin iyi bir nedeni vardır. Kahvaltıda yediğiniz şeyler, tüm gününüz için rotayı belirleyebilir. Öğle yemeğine kadar kendinizi tok ve memnun hissedip hissetmeyeceğinizi belirler. Yüksek proteinli bir kahvaltı yapmak, istekleri azaltmaya ve kilo kaybına yardımcı olabilir. Güne iyi bir başlangıç yapmanıza yardımcı olmak için yumurta, yoğurt, süzme peynir, fındık ve chia tohumu gibi protein kaynaklarını göz önünde bulundurabilirsiniz.

2. Bol su için.

2. Bol su için.

Sabahınıza bir veya iki bardak su ile başlamak, kilo kaybını arttırmanın kolay bir yoludur. Su, enerji harcamalarınızı veya vücudunuzun yaktığı kalori sayısını en az 60 dakika artırmanıza yardımcı olabilir. Küçük bir çalışmada, 500 ml su içmek, metabolizma hızında ortalama% 30'luk bir artışa neden olmuştur. Başka bir çalışma, su alımını günde bir litre üzerine çıkaran fazla kilolu insanların, diyetlerinde veya egzersiz rutinlerinde başka herhangi bir değişiklik yapmadan, bir yıl boyunca fazladan 2 kg kaybettiklerini söyledi.

3. Kendinizi tartın.

3. Kendinizi tartın.

Tartıya adım atmak ve her sabah kendinizi tartmak, motivasyonu artırmak ve öz kontrolü geliştirmek için etkili bir yöntem olabilir. Örneğin, 47 kişide yapılan bir araştırma, kendilerini günlük olarak tartanların, kendilerini daha az tartanlardan altı ay boyunca yaklaşık 6 kilo daha fazla kaybettiğini buldu. Ayrıca her sabah kendinizi tartmak, kilo kaybını teşvik edebilecek sağlıklı alışkanlıkların ve davranışların geliştirilmesine de yardımcı olabilir.

4. Güneşlenmek

4. Güneşlenmek

Biraz güneş ışığına izin vermek için perdeleri açmak veya her sabah dışarıda birkaç dakika daha geçirmek kilo kaybınızı başlatmanıza yardımcı olabilir. Küçük bir çalışma, günün belirli saatlerinde ılımlı ışık seviyelerine maruz kalmanın ağırlık üzerinde bir etkisi olabileceğini buldu. Güneş ışığına maruz kalmak da D vitamini ihtiyaçlarınızı karşılamanın en iyi yoludur. Bazı çalışmalar, D vitamini gereksinimlerinizi karşılamanın kilo kaybına yardımcı olabileceğini ve hatta kilo alımını önleyebileceğini söylemiştir.

5. Farkındalık pratiği yapın.

5. Farkındalık pratiği yapın.

Farkındalık, şu ana tamamen odaklanmayı ve düşüncelerinize ve duygularınıza farkındalık getirmeyi içeren bir uygulamadır. Uygulamanın kilo kaybını arttırdığı ve sağlıklı beslenme alışkanlıklarını desteklediği gösterilmiştir. Örneğin, 19 çalışmanın analizi, farkındalığa dayalı müdahalelerin kilo kaybını arttırdığını ve obeziteye bağlı yeme davranışlarını azalttığını bulmuştur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Biraz egzersiz yapın.

6. Biraz egzersiz yapın.

Sabahları ilk iş olarak fiziksel aktiviteye girişmek kilo kaybını artırmaya yardımcı olabilir. Bazı çalışmalar, sabahları egzersiz yapmanın artan tokluk ve gelişmiş kan şekeri kontrolü ile ilişkili olabileceğini bulmuştur. Sabahları öğleden sonraya karşı egzersiz yapanlar arasında belirli yiyecek isteklerinde çok fazla fark görülmese de, sabahları egzersiz yapmak daha yüksek bir tokluk seviyesi ile ilişkilidir.

7. Yemeğinizi evden getirin.

7. Yemeğinizi evden getirin.

Öğle yemeğinizi evden getirmek ve daha iyi yemek seçimler yapmak kilo kaybını artırmak için basit bir yol olabilir. Yemeklerinizi planlamak ve hazırlamak için haftada bir gece birkaç saat ayırmayı deneyin, böylece sabahları öğle yemeğinizi alıp gidebilirsiniz. Ayrıca araştırmalar, yemek planlamanın ve ev yapımı yemek yemenin, daha iyi beslenme kalitesi ve daha düşük obezite riski ile ilişkili olduğunu göstermektedir.

8. Daha çok uyuyun.

8. Daha çok uyuyun.

Gece biraz daha erken yatmak kilo kaybını artırmaya yardımcı olabilir. Bir çalışmada, 12 katılımcı sadece dört saat uyuduktan sonra, tam sekiz saat uyuduklarına kıyasla ortalama 559 kalori daha fazla tüketmiştir. Çalışmalar, uyku yoksunluğunun iştah ve isteklerin yanı sıra kalori alımını artırabileceğini göstermektedir.

9. Ulaşım sitilinizi değiştirin.

9. Ulaşım sitilinizi değiştirin.

Araba kullanmak işe gitmenin en kolay yollarından biri olsa da, sağlığınız için o kadarda iyi olmayabilir. Araştırmalar, yürümenin, bisiklete binmenin veya toplu taşıma araçlarını kullanmanın daha düşük vücut ağırlığına ve kilo alma riskinin azalmasına bağlı olabileceğini göstermektedir.

10. Kalori alımınızı izlemeye başlayın.

10. Kalori alımınızı izlemeye başlayın.

Yediklerinizin günlüğünü tutmak kilo kaybını artırmak için etkili bir yol olabilir. Günün ilk öğününden başlayarak ne yediğinizi ve içtiğinizi kaydetmek için bir uygulama ya da sadece bir kalem ve kağıt kullanmayı deneyin.

Bu içeriklerde ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
4
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın