Görüş Bildir
Haberler
Yaralı Halde Bulup Evine Getirdi: Bursalı Hayvansever, Evde Flamingo ve Baykuş ile Birlikte Yaşıyor

etiket Yaralı Halde Bulup Evine Getirdi: Bursalı Hayvansever, Evde Flamingo ve Baykuş ile Birlikte Yaşıyor

Yüksel Venedik
15.01.2019 - 21:43 Son Güncelleme: 16.01.2019 - 08:58

Bursa'nın Karacabey ilçesinde yaşayan Alper Tüydeş, kanadından yaralı halde bulduğu bir flamingo ve yuvasından düşen 'Kulaklı Orman Baykuşu'na oturduğu evde bakıyor. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yuvasından düşmüş halde bulunan yavru baykuşu sahiplendi, evinde bakmaya başladı

Yuvasından düşmüş halde bulunan yavru baykuşu sahiplendi, evinde bakmaya başladı

Alper Tüydeş, Bursa'nın Karacabey ilçesinde belediye personeli olarak çalışıyor, aynı zamanda doğa fotoğrafçılığı yapıyor.

AA'nın aktardığı bilgiye göre 8 Ocak'ta, ilçede Çamlık olarak bilinen ormanlık alanda belediye ekiplerinin yuvasından düşmüş bir yavru baykuş bulması üzerine, Tüydeş yavruyu sahiplendi ve evinde bakmaya başladı.

Dört gün sonra, fotoğraf çekmek için gittiği Karacabey Boğazı'nda yaralı bir flamingo ile karşılaştı

Dört gün sonra, fotoğraf çekmek için gittiği Karacabey Boğazı'nda yaralı bir flamingo ile karşılaştı

Tüydeş, baykuşu sahiplenmesinin ardından, dört gün sonra kuş fotoğrafları çekmek için gittiği Karacabey Boğazı'ndaki Yeniköy Sahili'nde yaralı bir flamingo ile karşılaştı.

Bitkin düşmüş flamingoyu, uzun uğraşları sonucunda yakalayan Alper Tüydeş, bir veteriner yardımı ile flamingonun tedavisini yaptırdı ve toparlaması için onu da sahiplenerek evine götürdü.

'Eşim elimde flamingoyu görünce çok şaşırdı'

'Eşim elimde flamingoyu görünce çok şaşırdı'

Eşinin, eve flamingo ile geldiğini görünce çok şaşırdığını söyleyen Tüydeş, flamingonun kurtarma esnasında boğulma tehlikesi geçirdiğini söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

'Kanlar içinde yorgun ve bitkin düşmüş durumdaydı. Biraz bekledim ve 10 dakika sonra kıyı tarafına doğru geldi. Ben deniz tarafından yaklaşıp saatlerce süren çabalarımın ardından sağ salim flamingoyu kurtardım.'

'Avcı olduğunu iddia edip, doğaya çıktığında her kuşa ateş eden insanlar var'

'Avcı olduğunu iddia edip, doğaya çıktığında her kuşa ateş eden insanlar var'

Flamingonun kanadındaki yaranın muhtemelen bir saçma mermisinden kaynaklandığını söyleyen Alper Tüydeş, bilinçsizce avlanan insanları eleştirdi:

'Her avcıyı suçlamayız ama bu işi yaptığını iddia edip doğaya çıktığında her kuşa ateş eden insanlar var. Flamingoyu bulduğumuzda kanadı parçalanmıştı, saçma gelmiş muhtemelen. Bir avcının ateş ettiğini düşünüyoruz.'

'Büyüttüğüm zaman doğaya salacağım'

'Büyüttüğüm zaman doğaya salacağım'

Baykuş ve flamingonun evde arkadaş gibi yaşadığını söyleyen Tüydeş, yaralı hayvanları büyüdüklerinde doğaya salacağını söyledi ve şu sözleri sarf etti:

'Yuvasına tekrar koymayı biz başardık fakat sanırım yuva terk edilmiş. Bir süre sonra gittiğimizde tekrar düştüğünü gördük. İş başa düşünce onu da sahiplendim ve eve getirdim. Flamingoyla beraber arkadaş arkadaş yaşıyorlar. Büyüttüğüm zaman doğaya salacağım. Bu konuda Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüyle diyalog halindeyim.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
941
523
24
9
8
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Aysun Bulut

Avcılık sporu denen şeyi topyekün yasaklamaları lazım.Allah aşkına şuan avcılık yapmasalaraçlıktan ölecekler mi? Devletin çözüm bulması lazım dieceğim ama bi... Devamını Gör

xxxFox

çok imrendim keşke benimde daha çok hayvan sahiplenme imkanım olsa şimdilik bir kedim var. diğer bir şey de bu avcıların topluma faydası nedir gerçekten yar... Devamını Gör

Pembepati

Adam her noktada doğru bi yaklaşımda bulunmuş helal olsun .. Kendi doğal ortamından alıkoyup evine kalıcı yerleştirmeye de çalışmıyor.