Görüş Bildir
Haberler
Yabancıya Bedelli Vatandaşlık Geliyor, Peki Nasıl?

Yabancıya Bedelli Vatandaşlık Geliyor, Peki Nasıl?

Batuhan
12.01.2017 - 12:09 Son Güncelleme: 12.01.2017 - 15:41

Türkiye'de en az 1 milyon dolarlık gayrimenkul satın alan, en az 2 milyon dolar yatırım yapan ya da en az 3 milyon dolarlık mevduat hesabı açan yabancılara Türk vatandaşlığı verilecek. Resmi Gazete'de yayımlanan değişikliğe göre en az 100 kişilik istihdam oluşturduğu belgelenen yabancılar da Türk vatandaşlığı almaya hak kazanacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Düzenlemeyle, yönetmeliğin 'Türk vatandaşlığının istisnai olarak kazanılması, başvuru için gerekli belgeler ve yapılacak işlemler' başlıklı 20. maddesinde değişiklik yapıldı.

Buna göre, en az 2 milyon Amerikan doları tutarında sabit sermaye yatırımı gerçekleştirdiği Ekonomi Bakanlığınca tespit edilen veya en az 1 milyon Amerikan doları tutarında taşınmazı tapu kayıtlarına 3 yıl satılmaması şerhi koyulmak şartı ile satın aldığı Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca belirlenen yabancılar, Bakanlar Kurulu kararı ile Türk vatandaşlığı kazanabilecek.

Ayrıca en az 100 kişilik istihdam oluşturduğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca, en az 3 milyon Amerikan doları tutarında mevduatı 3 yıl tutma şartı ile Türkiye’de faaliyet gösteren bankalara yatırdığı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunca ve en az 3 milyon Amerikan doları tutarında devlet borçlanma araçlarını 3 yıl tutmak şartı ile satın aldığı Hazine Müsteşarlığınca belirlenen yabancılara da yine Bakanlar Kurulu Kararı ile Türk vatandaşlığı verilebilecek.

'Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik', Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Vatandaşlık şartlarına sosyal medyadan ve Ekşi Sözlük'ten tepkiler

Vatandaşlık şartlarına sosyal medyadan ve Ekşi Sözlük'ten tepkiler
Vatandaşlık şartlarına sosyal medyadan ve Ekşi Sözlük'ten tepkiler
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
143
107
34
25
13
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Berçem Keleş

La ne parası oy için bile adamlar vatandaşlık veriyor, Yanımda çalışan bir Suriyeli kardeşimiz var, 6-7 gündür garip bir hareketlilik vardı onda, valilik kay... Devamını Gör

Enise

Suriyelilere vatandaslik vericez olayinin arkasi buymus demek......

Pasif Kullanıcı

Dolar'ın düşmesi için aranan moron yollar... Götleri tutuştu tabi baktılar ülke ekonomisi batıyor, dediler vatandaşlık satalım olmadı ülkeyide satarız. Ülkey... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

ulan bedava yapsanda kimse olmaz zaten ..