Görüş Bildir
Haberler
Yabancı Sınırında Flaş Gelişme

Yabancı Sınırında Flaş Gelişme

Batuhan
09.02.2014 - 10:34

Yabancı Sınırında Flaş Gelişme

Gelecek sezondan itibaren 5+0+3 şeklinde olacağı açıklanan yabancı sınırında katı bir tutum sergileyen Fenerbahçe'de yeni sezon için bu düşünce değişti.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Haziran ayında yabancı sayısı ile ilgili vereceği karar merakla bekleniyor. Yaşanan son gelişmeler ise Haziran'ın habercisi...

5+0+3 İPTAL

Karar öncesi kulüpler birliğinde 18 kulübün 17'si ise geçtiğimiz günlerde yabancı sınırlamasının kalkması ve yeniden düzenlemesi konusunda ortak bir görüşe varmış ve yedek kulübesindeki kontenjanının +4 olarak artmasını talep etti. Mevcut 6+0+4, TFF'nin resmi olarak açıkladığı talimatnameye göre gelecek sezon 5+0+3'e düşecek.

Bu talep karşısında F.Bahçe SK'nın negatif tutum göstermesi ise TFF Başkanı Yıldırım Demirören tarafından 'Tüm kulüpler aynı kağıtın altına imza atmalı, biz istediklerini yaparız. Fakat 1 kulüp dışarıda kalırsa, Tahkim'e gider ve bu karar bozulur' şeklinde yorumlandı.

AZİZ YILDIRIM DA ONAY VERDİ

Fenerbahçe cephesinde ise asbaşkan Abdullah Kığılı'dan sonra başkan Aziz Yıldırım da yeni sezonun sinyalini verdi.

Sivas deplasmanına giden Aziz Yıldırım, Akşam gazetesinden Alaattin Metin'e konuyla ilgili olarak, 'Aziz Yıldırım ve Mahmut Uslu ile konuşurken söz yabancı sayısına geldi. Beşiktaş da karşıydı ama hep F.Bahçe konuşuluyordu. Yıldırım, “İster sınırsız olsun, ister yasak gelsin. TFF ne karar alırsa biz ona uyarız” dedi. Yani F.Bahçe yabancı sınırlamasına ne karşı ne de yanında. Top Futbol Federasyonu’nda. Onların vereceği karara saygı gösterecekler...' bilgilerini verdi.

Beşiktaş başkanı Fikret Orman ise Beyaz TV'ye 'Biz mevcut alınan karara uygun transfer yaptık. 10 yabancımız var ama sezon sonu yabancı oyuncuların çoğu boşa çıkıyor. 4 yabancı oyuncu alacağız. Biz buna yönelik çalışmışken rakiplerimiz sürekli kontrat imzalıyor. Biz ne karar alındıysa onun uygulanmasını istiyoruz.' ifadelerini kullandı.

F.BAHÇE 'TAMAM' DEDİ YABANCI SINIRI GENİŞLİYOR

Sezon içinde yabancı sınırlamasına karşı çıkan ve her fırsatta resmi internet sitesi aracılığıyla mevcut düzenlemenin korunmasını talep eden Fenerbahçe'de sınır ile ilgili tutumun değişmesi ve yaz dönemi için olumlu sinyaller verilmesi, TFF'nin Haziran ayında yabancı sınırlamasında kulüplerin istediği değişikliği yapabileceği şeklinde yorumlandı.

5+0+3'ün Tahkim tehdidi olmadan tüm kulüplerin imzasıyla değişmesine kesin gözüyle bakılıyor.

(Sporx)

Kaynak: http://spor.haberturk.com/futbol/habe...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın