Görüş Bildir
Haberler
Xiaomi Akıllı Telefon Pazarında Samsung'un Payından Çalarak Yükseliyor

Xiaomi Akıllı Telefon Pazarında Samsung'un Payından Çalarak Yükseliyor

ATKN
15.12.2014 - 17:01
İçeriğin Devamı Aşağıda

Gartner‘ın akıllı telefon pazarına dair yayınlandığı yeni raporunda mobil dünyanın hayatımızda baskın bir yere sahip olmaya başladığını gösteriyor. Akıllı telefonlar dünyayı sararken, Xiaomi hızlı bir yükseliş gösteriyor.

Gartner’ın verdiği rakamlara göre 3.çeyrekte dünya genelinde satılan cep telefonlarının yüzde 66’sını yani 2/3’sini akıllı telefonlar oluşturuyor. 2018’de satılan her 10 telefondan 9’unun akıllı telefon olmasını öngören Gartner, 2014 yılında sevk edilen akıllı telefon sayısının da 1.2 milyara ulaşacağı öngörüyor.

Android’in pazar payı yüzde 85’e yaklaşıyor

Yayınlanan 3. çeyrek raporunda geçtiğimiz çeyrekte dünya genellinde 301 milyon akıllı telefon son kullanıcıya ulaşmış. Bu akıllı telefonların yüzde 83’ü yani 250 milyonu Androidli, yüzde 12.7’si (38 milyon) ise iOS tabanlı. Windows Phone yüzde 3, Blackberry ise yüzde 0.8 pay alıyor.

Geçen yılın aynı dönemine göre Android yaklaşık 45 milyon daha fazla satış yapmış ve pazar payını yüzde 82’den yüzde 83’e çıkartmış. iOS ise 8 milyon civarında bir artışla pazar payını yüzde 12.1’den yüzde 12.7’ye yükseltmiş.

Xiaomi pazar payını 3’e katladı

Akıllı telefon üreticilerine göre bakıldığında ilk sırada yine Samsung yer alıyor. Geçtiğimiz çeyrekte 73 milyon akıllı telefon satan Samsung’u kaybettiği pazar payınının önemli bir kısmı Xiaomi‘ye gitmiş.

Xiaomi, geçen yıl yüzde 1.5 olan pazar payını yüzde 5.2’ye çıkartarak en büyük çıkışı yakalamış. Apple’ın pazar payı da yüzde 12.1’den yüzde 12.7’ye yükselmiş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Xiaomi’nin cep telefonları içindeki yükselişi daha hızlı

Dünya genelindeki cep telefonu satışlarına bakıldığında ilk 2 sıradaki Samsung‘un ve Nokia‘nın pazar payının düştüğü göze çarpıyor. Bu iki şirket son verilere göre pazarın yüzde 30’una hükmederken, Apple yakaladığı artışla 38 milyon iPhone satmış ve pazarın yüzde 8.4’üne ulaşmış.

Xiaomi çılgınlığı tüm cep telefonu pazarına bakıldığında daha net ortaya çıkıyor. Xiaomi halen 7. sırada olsa da pazar payını 1 yıl içinde yüzde 0.8’den yüzde 3.5’e ulaştırmış olması agresif bir büyümenin işareti  olarak göze çarpıyor.

Xiaomi’nin bu yükselişi bana Apple’ın iPhone’u ilk çıkardığı yıllardaki yükselişini hatılatıyor. Xiaomi belki bir Apple olamayacak ama yeni Samsung olmayacağını kim bilebilir…

Kaynak: Webrazzi

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın