Görüş Bildir
Haberler
Windows 9'da Charm Olmayacak

Windows 9'da Charm Olmayacak

Pchocasi
11.08.2014 - 14:06 Son Güncelleme: 11.08.2014 - 15:46

İlk olarak kullanıcılar ile birlikte karşılanan ve büyük kolaylıklar sağlayan Windows 8 Charm menüsü, yeni Windows 9′da olmayacak.

Kullanıcıların deneyimlerini artırmak ve PC’ler için ortak bir arayüz çıkartmak için değişiklikler yapıldıktan sonra, bu değişikliklerin en yenisi ve tutulanı Charm menüsü olmuştu. Fakat Windows 9 sürümünde bu menünün olmayacağı açıklandı.

CHARM MENÜSÜ NEDİR ?

Windows 8 için, bilgisayarınızda masaüstüne geldiğinizde sağ tarafta fareyi üzerine getirdiğiniz anda açılan Charm menüsü, kullanıcıların bilgisayar ayarlarını değiştirmesi ve kişiselleştirmelerin yapılmasını sağlayan bir menüydü.

Tüm ayarların yanı sıra, güç seçenekleri, cihazlar arası arabirim bağlantıları, arama butonları ve internet gezinti bölümleri bu menü içerisinde yer almaktaydı.

Tablet kullanan kullanıcılar için işkenceye dönen Charm menüsü , masaüstü kullanıcıları gibi değildi. Tableti kullanırken Charm menüsüne ulaşmak için sağdan sol tarafa sürükleyerek açılan bu menü kullanıcıları çok zorluyordu.

WİNDOWS 9′A FARKLI KONSEPT

Windows 9′un piyasaya sürülmesi ile birlikte karşımıza elbet farklı kolaylıklar sağlayan bir menü veya arama çubuğu mutlaka hazırlanacaktır. Windows 8 ‘de başlat tuşunun olmaması gibi bir hatayı bu sefer farklı bir versiyonu ile tekrar tekrar aynı hatalara Microsoft’un düşeceği ihtimalini pek vermiyoruz.

Metro arayüzde klasik başlat menüsü ve ücretsiz yükseltme seçenekleri ile gelecek olan Windows 9 ‘da, Charm menüsü yerine farklı çözümler sunulması bekleniyor.

  • Pchocası
Kaynak: http://www.pchocasi.com/windows-9da-c...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın