Görüş Bildir
Haberler
Will.i.am Geri Dönüştürülmüş Şişelerle Çalışan 3D Yazıcı Yaptı

Will.i.am Geri Dönüştürülmüş Şişelerle Çalışan 3D Yazıcı Yaptı

Batuhan
18.06.2014 - 10:59

Will.İ.Am Geri Dönüştürülmüş Şişelerle Çalışan 3D Yazıcı Yaptı

Black Eyed Peas grubunun solisti Will.i.am, teknoloji dünyasına ısındı. Intel ile çalışan, otomobil firması kuran ve telefon görüşmeleri yapabilen saat geliştiren sanatçı, şimdi de geri dönüştürülmüş plastik kola şişeleriyle çalışan 3D yazıcı yaptı.

3D Systems’da yaratıcı başkan yardımcısı görevini üstlenen Will.i.am, kendi başlattığı Coca-Cola Ekocycle programına özel bir 3D yazıcı geliştirdiklerini duyurdu. Yazıcı, üç boyutlu objeler yapmak için geri dönüştürülmüş plastik kola şişelerini kullanıyor.

Ekocycle Cube 3D, kola şişeleriyle 6 inç kare boyutunda cisimler yazabliyor. Yazıcı kırmızı, siyah, beyaz ve transparan renk seçenekleriyle satşa sunulack ve satın alan herkes aralarında telefon kılıfları, vazolar ve ayakkabıların olduğu 25 tasarım örneğine ücretsiz olarak ulaşabilecek. Tüm bu 25 obje ise bizzat Will.i.am tarafından tasarlanmış.

Ekocycle Cube 3D, 1119 dolar fiyatla bu yılın ikinci yarısında satışa sunulacak.

Geri dönüştürmeyi ve geri dönüştürülmüş materyallerle ürünler geliştirmeyi daha ‘cool’ hale getireceklerini söyleyen Will.i.am, 3D yazıcısıyla ilgili yaptığı açıklamada: “Bu, daha sürdürülebilir bir 3D yazdırma kültürünün başlangıcı.” dedi.

Stuff

Kaynak: http://www.stuff.com.tr/2014/06/will-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0