Görüş Bildir
Haberler
WeChat İle Görme Engellilere Sesli Kitap Projesi

WeChat İle Görme Engellilere Sesli Kitap Projesi

nazli yüzüak
30.06.2014 - 17:18 Son Güncelleme: 30.06.2014 - 18:17

Engelsiz teknoloji ile engellilere hayat olma projeleri hız kesmeden devam ediyor.

Böylesine hayırlı bir uygulamaya imza atanlar, herkesin beğenisini kazandılar… WeChat mesajlaşma uygulaması üzerinden seslerini bağışlayanlar, görme engelliler için sesli kitaplar hazırlanmasına yardımcı oldular.

Çin’de her yıl yaklaşık olarak 700′den fazla kitap basılmakta… Ancak bu 12 milyon görme engelli insan için ne yazık ki bir şey ifade etmiyor…  Ümitler tükenmeden, görme engellileri de anlama felsefesiyle mükemmel bir plan üzerinde çalışmalar yapıldı. Çin’de yaşayan görme engellilerin kitaplardan daha fazla faydalanabilmeleri için Ses Bağışı (The Voice Donor) projesi hayata geçirildi.

Projenin tanıtımı için kitap dükkanlarına giden kişiler “yeni çıkan kitaplar”ın arasına yerleştirilen boş sayfalı kitaplarla karşılaştılar. Kitapların son sayfasında yer alan QR kod ile kitaba bakanlar seslerini bağışlamak için Çin’de oldukça popüler olan mesajlaşma servisi WeChat’e davet edildiler. Bu mükemmel proje bu şekilde hayata geçti.

Projenin kurgusu şu şekilde; WeChat içinde yer alan “Voice Donor” hesabını takip eden kullanıcılar (QR kod ya da arkadaş daveti), seçtikleri kitap kategorilerine göre kendilerine mesajla gelen metinleri WeChat platformunun sesli mesaj özelliğiyle  kayıt etmeye başladılar. Bu kayıtlar daha sonra harmanlanarak kitap haline getirildi. Her kullanıcı 60 saniye kitap okuyarak toplam 2 ay gibi bir sürede 200 bin kişinin katılımı ile 10 adet sesli kitabı tamamladılar. Görme engellilerin mükemmel bir şekilde düşünüldüğü bu uygulama ile oldukça hayırlı bir proje tamamlanmış oldu. Tepkiler hala merak konusu…

Kaynak: http://sosyalmedyakulubu.com.tr/kitap...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın