Görüş Bildir
Haberler
Web Tasarımında Bilinmesi Gerekenler

Web Tasarımında Bilinmesi Gerekenler

hokkaweb
20.06.2014 - 22:42 Son Güncelleme: 20.06.2014 - 23:01

Web Tasarımında Bilinmesi Gerekenler

Web Tasarımı günümüzde olmazsa olmaz bir ihtiyaç haline gelmiştir. Neredeyse her kurumun kullandığı vazgeçilmez bir ihtiyaç haline gelen bu web sitelerinin hazırlanması sırasında bilinmesi gereken bazı önemli kurallar vardır. Firmaların internet üzerinde önem kazanabilmeleri için doğru bir web tasarım süreciyle hazırlanmış web sitelerine ihtiyaçları olduğu tartışılmaz bir gerçektir. Web tasarımı konusunda pek çok seçenek bulunmaktadır. İnternet üzerinden bile bulunabilecek kişiler sayesinde yapılacak tasarımlarla bir web sitesine sahip olmak mümkündür ancak bu konuda çok dikkat etmek gerekir. Maliyet azalsın diye düşünürken kötü bir şekilde hazırlanan web siteleri kazançtan çok kayıp getirecektir. Çünkü kötü yapılmış tasarımlarla hazırlanan web sitelerinde müşteriler beklentilerini karşılayan bir tasarım ve içerikle karşılaşamadıkları için siteden ayrılacaklardır. İnternet kullanıcıları arasında tavsiye edilmeyen bir firma haline gelmek ise firma üzerinde kötü bir izlenim bırakacağı gibi itibarını kaybederek müşteri kaybetmesine sebep olacaktır. Bu yüzden web tasarım özenli bir şekilde ve işini bilen, uzman, tecrübeli kişilere yaptırılmalıdır.

    İyi tasarlanmış bir web sitesi en çok tercih edilen arama motorlarından biri olan Google’de yapılan aramalarda bulunan bir site olması şeklinde düşünülebilir. Böylece arama yapan ilgili kişiler firmalara kolaylıkla ulaşabilmekte ve müşteri ağını genişletebilmektedir. Rakipleri arasında arama motorlarında yer almayan bir firma ciddi mali kayıplar yaşayacak, rakipleri müşteri kazanırken müşterilere ulaşamamanın verdiği eksiklikle rakipleri arasında itibar kaybedecektir.

    Web tasarım konusu titizlikle yapılarak etkileyici bir tasarım ortaya konulmalı ve müşterilerin ilgisini çekmelidir. E-ticaret sektöründe müşterilerin sizi tercih edip web siteniz üzerinden alışveriş yapmaları için müşteri üzerinde olumlu bir etki bırakmak gerekmektedir. Hiç kimse güvenmediği bir siteden alışveriş yapmak istemeyecektir. Etkileyici ve güven verici bir tasarımla müşteri memnuniyeti sağlanarak ve onların beklentilerini göz önünde bulundurarak yapacağınız tasarımlarla internet üzerinde kullanıcıların tercih ettiği bir adres olma yolunda bir adım atmak firmalara ciddi avantajlar sağlayacaktır. Yine etkileyici ve güven veren bir tasarıma sahip olmayan web siteleri firmalara büyük zararlar yaşatabilir. Müşterilerin tercih etmediği bu web siteleri firmalara maliyet açısından olumsuz etkiler yaratacaktır.

    Web sitelerinin yazılımları da en önemli özelliklerinden biridir. Kullanılan yazılımlar ihtiyaçları karşılamalı, site amacına uygun olmalı, müşteri beklentisini karşılayacak eklenti ve uygulamaları kullanmaya uygun yapıda olmalıdır. Örneğin herhangi bir güncelleme yapmak istenildiğinde, eski bir bilginin silinip yerine yenilerinin eklenmesi istenildiğinde bunları kolaylıkla yapabileceğiniz yazılımlara duyulan ihtiyaç ortaya çıkmaktadır. Her değişiklikte yeni bir web sitesi hazırlamak ciddi anlamda maliyet gerektirirken güncellemelere imkân veren yazılımlar sayesinde bu maliyet minimuma indirilecektir.

    Deneyimli ekiplerle hazırlanan, amaca yönelik, hedef kitlenin beklentilerini dikkate alan kadroların hazırladığı web siteleri sayesinde firmaların reklamları kolaylıkla yapılabilmekte, her geçen gün daha fazla müşteriye ulaşma imkânı sağlamasıyla firmanın itibarını artırmakta ve reklam maliyetlerini düşürmektedir. Hazırlanan web tasarımlarının sonucunda ortaya çıkmış web siteleri uluslar arası gelişmeleri takip etmeli ve gerekli güncellemeleri doğru zamanda yapmalı, müşteriye güncel bilgiler sunabilmelidir. Bu sebeple bu alanda kendini geliştirmiş, dünya üzerindeki gelişmeleri güncel bir şekilde takip eden teknik elemanlara ihtiyaç duyulmaktadır.

    Ayrıca çalışanlar uzaktan çalışmalarda disiplin ve sorumluluk sahibi kişiler olmalıdır. Çağın getirdiği gereklilikler ile birlikte web tasarımları için bir ofis olmazsa olmaz koşullar arasında değildir. Çalışanların kendi ev ortamlarından bile gerçekleştirebilecekleri çalışmalar sonucunda web siteleri özenle hazırlanarak müşteriye sunulabilir. Ancak bu konuda elemanların sorumluluk sahibi olması ve disiplinli bir çalışma anlayışına sahip kişilerden seçilmesi gerektiği unutulmamalıdır.

Web adresimiz: Web Tasarım, Web Sitesi - Hokka Web Tasarımı

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın