Görüş Bildir
Haberler
Web Sitenizdeki olumsuz yöntemler sonucu müşteri kazancını yok etmek!

Web Sitenizdeki olumsuz yöntemler sonucu müşteri kazancını yok etmek!

hokkaweb
19.09.2014 - 19:08 Son Güncelleme: 19.09.2014 - 19:23

Web Sitenizdeki olumsuz yöntemler sonucu müşteri kazancını yok etmek!

Teknoloji dünyasında artık firmaların web siteleri kartvizitlerinden daha ön planda bulunuyor. İnsanlar kartvizitler yerine tabletlerinden, telefonlarından ve bilgisayarlarından internet üzerinden araştırarak bütün işlerini halledebiliyorlar.

Web sitesi firmanın bütün hedefini yansıtmalı ve hedef kitlesine hitap etmelidir. Tamamen firmaya özgü olmalı ve insanların dikkatini çekebilmelidir.

Gelelim “web sitenizden nasıl yeni müşteri kazanılmaz” konusuna;

Web siteniz size özel çizgilerden oluşturulmadıysa müşterilerinize hitap etmeniz mümkün değildir. Sitenin içinde iletişim bilgileriniz kolay ulaşılabilir ya da açık olarak belirtilmediyse insanlar sizle iletişime geçmekte zorluk çekerler ve müşteri kazanmanızdan ziyade kaybetmenize neden olur. Sitenizde çeşitli yorum, anket seçenekleri insanların görüşlerini belirtebilecekleri seçenekler bulunmuyorsa eğer müşteri kazanmanız zorlaşır.

Rakipleriniz olduğunu unutmamalı ve onların kullandıkları web sitelerinden daha kolay, daha özgün ve daha kullanışlı web sitesine sahip olmalısınız. Aksi takdirde kaybeden siz kazanan onlar olacaktır. Diğer sitelerin kopyası ya da benzeri sitelere sahip olduğunuz takdirde kendinizi fark ettiremeyecek ve yeni müşterilere sahip olamayacaksınız.

Web siteniz arama motoru optimizasyonu (seo) alt yapısına uygun bir şekilde hazırlanmadıysa google aramalarında çıkmaz ve google aramalarında çıkmayan bir web sitesi internetin derinliklerinde kaybolmuş demektir ve müşterinin önce bu siteye daha sonra size ulaşması imkansız olur. Sonuç olarak yine müşteri kazanamazsınız. İnternette aramalarda çıkmadığınız durumda sanal pazarda müşteri potansiyelinize ulaşma açısından 1-0 yenik başlamış olursunuz.

Müşterinizin web sitenize ulaştığını varsayalım..Tasarımınız yoğun, hareketli göz yoran resim ve görsellerden oluşturulduysa müşteri bu karmaşa içerisinde boğulup sizi tercih etmeyecektir. Müşterileri kazanabilmek için ziyaretçiyle etkileşime geçmek zorundasınız. Bunu canlı yardım, bize ulaşın gibi butonlar ekleyerek yapmanız gerekir. Eğer buna sahip değilseniz müşteri sorularına cevap bulamaz ve başka sitelerde cevap aramaya devam eder. Web tasarım hedef kitleye yönelik olmalıdır. İlk olarak sunulacak hizmet veya ürün belirlenmeli ardından ulaşmak istenen kitle analizi yapılıp bu doğrultuda tasarım o kitleye hitap edecek şekilde hazırlanmalıdır. Bütün bunlar yapılmadığı takdirde müşteri kaybı yaşarsınız. ,

Hedef kitlenizin ilgisini çekemediğiniz takdirde amacınıza ulaşmamış olursunuz. Örneğin; bir inşaat firmasına sahipseniz alanınızla ilgili bir siteye sahip olmalı ve müşterilere aradıklarını bulabileceklerini ilk görüşte anlatabilmelisiniz.

En büyük hatalardan biri ise web sitesi tasarımında kullanılan renklerdir. Site tasarımından önce mutlaka renklerin insanlar üzerindeki psikolojik etkileri, anlamları gibi konularda bilgi sahibi olmalı ve buna göre bir tasarım yaptırmalısınız. Renk kullanımında en karamsar ve size zarar verebilecek durum arka planda siyah kullanılmasıdır. Çünkü siyah insanlarda karamsarlık, hüzün ve yalnızlık gibi etkiler göstermektedir.

Web sitenizden yeni müşteri kazanabilmeniz için iyi tasarım yapan firmalarla çalışmalısınız. Kendinize örnekler almalı ve onlardan daha iyisine sahip olmayı hedeflemelisiniz. Bunu önemsemediğiniz takdirde müşteri kaybı yaşamanız mümkündür. Sitedeki bilgileri ziyaretçilerin kafasını karıştırmayacak şekilde kullanmalı ve onların ilgisini çekmeyi sağlamalısınız. Diğer türlü ziyaretçiler tam olarak anlayamadığından sizinle çalışmak istemeyeceklerdir. Web sitenizin tasarımın bol miktarda açık renkler kullanarak insanlara o pozitifliği, ferahlığı ve güvenilirliği yansıtmalısınız.

Sahip olduğunuz iyi referans ve örnekleri de sitede bulundurduğunuz takdirde insanlara yaptığınız ve yapacağınız işler hakkında bilgi vermiş olursunuz ve müşteri kaybını bir nebze önlemiş olursunuz.

Web siteniz bütün mobil cihazlara uygun şekilde tasarlanmış olmalıdır. Günümüzde bilgisayardan çok cep telefonu ve tablet gibi taşınması, kullanılması kolay elektronik cihazlar kullanıldığını göz önünde bulundurarak tasarım yaptırmalısınız. İnsanların en büyük isteklerinden biri ulaşılabilirliktir. İstedikleri anda ellerini uzattıklarında ulaşabildikleri firmalar en tercih edilebilir olandır ve bunu yapmazsanız eğer müşteri kazanmak bir yana kaybetmeniz bile mümkün olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ali Sadi

güzel başarılı faydalı içerik olmuş tebrikler