Görüş Bildir
Haberler
Web Sitelerinde Görsel Öğeler İle Gelen Geğişimler

Web Sitelerinde Görsel Öğeler İle Gelen Geğişimler

hokkaweb
11.07.2014 - 21:48 Son Güncelleme: 11.07.2014 - 21:57

Web Sitelerinde Görsel Öğeler İle Gelen Geğişimler

Geçmişten günümüze insanların teknoloji alanında ki değişimlere hızlı bir şekilde adapte olması ve yenisini beklemesi ile gelişen teknoloji artık hızı durdurulamayacak bir seviyeye gelmiştir. Özellikle her yıl yepyeni özelliklerin yada ürünlerin çıkarılması ile gelişen internet dünyası gittikçe farklı bir hal almaya devam etmektedir. Artık insanların teknolojiden beklentilerini gerçek dünyadaki beklentileri ile birleştirmesi ile insanların estetik duygularının internet dünyasına da yansımasını sağlamış olmaktadır. Pek çok kişinin artık estetik ögelere yer vermesi ile gelişen internet dünyası hızlı bir şekilde insanları içerisine çekmeye devam etmektedir. Pek çok insanın iyi bir web tasarımı olan sitelere yönelmesi bir çok açıdan tasarımın gelişmesi ve değişmesini sağlamıştır. Görselliğin artık web sitelerinde daha çok yer tutması ile gelişecek olan tasarımlar bugün web sitelerde kendisini göstermeye başlamış bulunmaktadır.

İnternet dünyasının hızlı bir şekilde değişime uğraması ile insanların psikolojilerinde ilgi yaratacak şeylerin internet dünyasında da kullanılması pek çok insanın sitelerinde web tasarım çalışması yapma ihtiyacı doğurmuştur. İnternetin dünyada milyarlarca kullanıcısının olması ile çoğu insanın artık görsel sitelere yönelmesi sitelerin hedeflerini gerçekleştirmek için iyi bir tasarım çalışması yapmak için çabalarda bulunmasının sağlamıştır. Google'da ilk sıralarda bulunan tüm sitelere bakıldığında iyi bir web tasarıma ait olduğu görülmekte ve bu tasarımı düzenli olarak geliştirdiği görülmektedir. Durum böyle olunca Google'da üst sıralarda olmak isteyen sitelerin mutlaka iyi bir tasarıma sahip olması gerekmektedir. Site sahiplerinin sitelerinden beklediği başarı hedeflerinin gerçekleşmesi için web tasarım alanında uzman olan kişilerle çalışması ve bu konuda site sahibine en çok yardımcı olacak ekiplerin seçilmesi ile sitelerinin tasarımının yaptırılması gerekmektedir.

 İyi bir tasarım ekibi kendisini her yaptığı işe odaklamalı ve en özgün tasarım yaparak sitenin başarılı yerlere gelmesi için gerekli her şeyi eklemelidir. Tasarım için ekiplerin referanslarının iyi olması yapacakları işlerinde teminatı olarak görülecektir. Görsel ögelerin daha çok kullanıldığı web sitelerinde hareketli görsellerin kullanılması ile hazırlanacak tasarımlar sitenin ziyaretçiyi çekmesi için hazırlanacak en önemli özelliklerinden olmaktadır. Pek çok kişinin aradığı özellik sitenin kendisine hitap edecek bir tasarıma sahip olmasıdır bu sebepten dolayı sitenin pek çok insana aynı şekilde hitap edecek tarzda olması gerekir.

Her insanın bir web sitesinden beklentisi sitenin karmaşık içeriklere sahip olmaması, rahatsız edici reklamlara yer verilmemesi, kullanıcıyı zorlamayacak bir ara yüze sahip olması, kullanıcının zevk alacağı şekilde tasarlanması gibi daha çok şekilde sıralanacak pek çok beklenti olmaktadır. İnsanların tasarımlardan beklentisi sitenin kendisine hitap edecek bir şekilde hazırlanması ve sitenin kasarak çalışması değil hızlı bir şekilde çalışarak sayfalar arasında hızlı geçişler sağlamasıdır. Bir çok insan siteden bu beklentilerini gördüğü taktirde siteyi daha çok ziyaret etme hissiyatı hissetmekte ve sitede daha uzun süre vakit geçirerek site kullanımını artırmaktadır.

Tasarım ile sitenin elde edeceği pek çok şey bulunmaktadır bunları şu şekilde sıralayabiliriz; iyi bir tasarım ile ziyaretçinin sitede daha uzun vakit geçirmesi, ziyaretçinin site de  daha uzun vakit geçirmesi ile daha fazla bir reklam geliri, ziyaretçi sayısının  artması, ziyaretçi sayısının artması ile birlikte Google'da daha üst sıralara çıkmak gibi pek çok avantajı bulunmaktadır. İyi bir web tasarımın yapıldığı site daima istenilen hedeflere ulaşacak daha fazla kitlelere hitap etme şansı yakalayacaktır. Artan ziyaretçi sayısı ile gelen reklam gelirleri ile ister sitenin daha çok tanıtımının yapılması istenirse de sitenin getirisi olarak sayılacak paranın cepte kalması gibi farklı seçeneklerde kullanılabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın