Görüş Bildir
Haberler
Web Seo – Arama Motoru Optimizasyonu

Web Seo – Arama Motoru Optimizasyonu

Philodoks Net
25.03.2014 - 19:40 Son Güncelleme: 25.03.2014 - 19:41

Web Seo – Arama Motoru Optimizasyonu

Web seo konusunda yazılmış binlerce konu bulunmaktadır. Ancak eğer bu yazıyı şuan okuyabiliyorsanız, bunun anlamı bu sitenin site seo arama motoru optimizasyonu iyi şekilde ayarlanmış demektir. Öncelikle kavram açıklamalarına yer verelim. Seo nedir? Kısa adı SEO olan, açıldığında search engine optimization anlamına gelen, ancak Türkçe’ye çevrildiğinde arama motoru optimizasyonu olarak karşımıza çıkan bir teknoloji terimidir. Site seo ile optimize etmek ne işe yarar? Bu soruya cevap olarak ise, internet kullanıcılarının verilerinize ulaşmasını kolaylaştırır yanıtını verebiliriz. Sitenizden haberdar olmayan bir kişinin, istediği sonuca ulaşmak için arattığı bir kelime ile, arama motoru sonuçlarında üst sıralarda yer almanızı da yine web seo sağlar. Seo yapmak demek, bir siteyi bir nevi düzene sokmak, ve daha kolay bulunabilir hale getirmek demektir. Bunun için de bazı düzenlemeler yapmak gerekir. Her arama motorunun kendine özgü kriter ve şartları olsa da, hepsinin ortak özelliği doğal ve özgün olan siteleri üst sıralara taşımaktır amaçları. Örneğin, web seo yazarak arattığınız google üzerinden ulaştığınız Philodox.NET, seo optimizasyonu iyi yapıldığı için üst sıralarda yer aldığından, bu siteden haberdar oldunuz ve tıklayıp bu bilgilere ulaştınız. Eğer sitemiz optimize edilmeseydi veya bu kelime üzerinde yüzlerce güçlü rakip ve kızgın bir rekabet olsaydı, sitemiz Google’ın 10. sayfasında yer alırdı ve çoğu kullanıcı bu yazıya ulaşamazdı. Bu nedenle ziyaretçi sayısı arttırma, müşteri çekme, ilgi alanı oluşturma ve belli bir kitleye hitap etmek istiyorsanız, web sayfanızda dizayn ve tasarımdan çok web seo’ya ağırlık vermelisiniz.

Internet marketing olarak adlandırılan ve iyi bir stateji gerektiren SEO, iyi de bir seo program örneklendirmesini de beraberinde getirir. Bunun anlamı planlı ve programlı olmanız gereklidir. Sitenizi kurmadan önce, hangi hamleleri atacağınızı belirlemeniz gerekmektedir. Bilmeniz gereken kuralları öğrendiğiniz ve dışına çıkmadığınız sürece web site seo yapmak çok kolay ve eğlencelidir.

Geliştirdiğiniz veya yardımını aldığınız seo hizmeti veren danışmanlık şirketleri tarafından yükseltilen web sayfanızı da yine seo check veya seo analysis araçları ile günlük kontrol edebilmeniz mümkündür. Böylelikle istediğiniz kelimelerde arama motoru optimizasyonu başarınızı anlık takip etmeniz daha da kolaylaşır. Örnek vermek gerekirse, galaxy s5 kelimesinde 1. sırada olmak istiyorsunuz. Özgün makaleniz, organik backlink, seo web tasarım hazır. Ancak makalenizi yayınladıktan hemen sonra üst sıralara çıkmayı beklememelisiniz. Çünkü bunun için arama motorları sitenizi gözden geçirip, tarayıp, kayıt ettikten sonra, bu kelime için üst sırada olmak isteyen diğer web siteleri ile amansız bir yarış başlar. Dolayısıyla kimin makalesi daha açıklayıcı, kimin daha çok backlink’i var ise, o daha üst sıralara taşınır. Seo araçları ile hem kendi sitenizi, hem de rakip siteleri analiz edebilir, bir sonraki stratejilerinizi de ona göre belirleyebilirsiniz.

Seo hosting alarakta, katacağı avantajlardan yararlanarak, daha etkili bir sonuç elde edebileceğinizi de belirmek isteriz. Philodox.Net olarak sizlere biraz olsun Seo nedemek anlatabildiysek, çok mutlu olacağız. Arama motoru optimizasyonu ile ilgili diğer detayları daha sonra gelecek olan yazılarımızdan takip edebilirsiniz.

Kaynak: http://philodox.net/web-seo-arama-mot...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0