Görüş Bildir
Haberler
Vücudumuza karabasan gibi inen sivilcelerden kurtulmak için 6 adım

Vücudumuza karabasan gibi inen sivilcelerden kurtulmak için 6 adım

Dogukan Kara
19.04.2017 - 13:25

Her zaman, her yaşta, özellikle ergenliğin olmazsa olmaz minik(!) hediyeleri sivilceler, o özenilen baby face insanlar haricinde herkese zulüm olmuştur. Koca karı tavsiyeleriyle, geçmek yerine dahada çoğalan sivilceler sonunda yok olmak için cilt doktorlarına kadar uzanan bir yolculuğa seyir ederler. Oysa ki sivilceye meydan vermeden alınacak önlemlerle ve çıkmış sivilceler için hekim önerileri olan doğal ve bitkisel malzemelerle bu dertten kurtulmak mümkün.

Eğer bu içeriği okumaya devam etmek yerine fondöten sürmeyi yeğlerseniz büyük ihtimal yüzünüz aşağıdaki dondurma görseli gibi gözükecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1-Sivilcelerinizin hangi sebeplerden kaynaklı çıktığını öğrenin

Aslında halkımız arasında en popüler cevap çekirdek gibi görünüyor, eğer sivilce çıkmışsa biri bir yerlerde çekirdek çıtlamıştır, dahası ülkemizin erkek ergenleri tarafından diğer ergen erkek bireylerinde çıkmış sivilceler kahkahalarla mastürbasyona yorulur ama aslında bir çok sebepten mütevellit olabilir;

  • Vitamin eksikliği

  • Mevsim dönüşü zamanları

  • Aşırı terleme ve nem oranının yüksek olması

  • Yoğun stres altında bulunmak

  • Kalitesiz makyaj malzemeleri

  • Hassas cilde uygulanan ağda

  • Hamilelik sürecinin doğal etkileri

  • Regli dönemleri

  • Kullanılan bazı ilaçların yan etkileri

  • Yağ içerikli kremler ve kozmetik ürünleri

  • Alerjiye sebep olabilecek güneş kremleri

  • Uykusuzluk

  • Düzensiz hayat tarzı

2-Sivilce oluşumunu önlemek için;bol bol su için,dengeli beli beslenin,egzersiz yapın

Her problemimizde İnternet'ten bilgi alırken genelde ilk maddelerden biri su olur. Dünyanın ve bizim en önemli sıvımız olan su her derde deva niteliğindedir. Sivilcelerin vücudumuzda cirit atmaması için günde en az iki litre su içmek önemli bir maddedir.İki litre su içiyorsanız bunun yanında dengeli beslenmek de en az su içme kadar önemlidir. Yalnızca yağlı yiyeceklerden uzak durmak dengeli beslenmek anlamında değildir. Çünkü dengeli beslenmek gün içerisinde ihtiyaç duyduğunuz kadar kalori alıp ihtiyacınız kadar yağ almanız ve ihtiyacınız kadar karbondioksit almanın en dengeli halidir. Dengeli beslenmek ve su içmek büyük ölçüde cildiniz için etkili olsa da sağlıklı bir yaşam için kişisel temizliğe özen göstermek, spor veya egzersiz yapmak ve cilt türünüze uygun ürünleri kullanmakta sivilce oluşumunu engellemeniz için önemli faktörlerdendir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3-Sivilceleriniz için tarçın ve bal ikilisini deneyin

Sütlacın üzerine döktüğümüzde damakta güzel bir tat bırakan tarçınla, arıların ürettiği ve ayılarla bizim severek yediğimiz balı kullanarak illet sivilcelerden kurtulmak mümkün. Bir tatlı kaşığı bal üzerine bir çay kaşı toz tarçın karıştırılarak elde edilecek macun kıvamındaki bu kür sivilce üzerinde bekletilmeli ve bastırılmadan su ile durulanmalıdır.Bu tür sayesinde de maksimum yedi gün içerisinde iltihaplı sivilce sönecek ve hiçbir leke kalmayacaktır.

4-Büyük sivilcenizi bir gecede mini minnacık hale getirecek olan çay yağını deneyin

Aslında kokusu pek hoş olmasa da sivilceniz üzerindeki büyüleyici faydasını görünce sanki gül kokuyormuş hissine kapılacağınız çay yağı,antibakteriyel gücü sayesinde sivilcelerinize savaş açacak ve bu savaşı kazanması işten bile olmayacaktır. Yapmanız gereken çay yağı damlattığınız pamuğu direk olarak sivilce ve akneler üzerine sürmek.

5- Sivilcelerinizi kurutma makinesi gibi kurutacak elma sirkesini deneyin

Sorun ister akne, ister siğil ya da kepek olsun üçünü kökünden kazıyacak elma sirkesi ile sivilcelerden kurtulmak oldukça basit. Yapısındaki doğal asitler sayesinde cilde zarar vermeden onaran doğal elma sirkesi aynı zamanda kan dolaşımını artırarak yeni hücre oluşumunu destekler böylece lekede bırakmaz. Her kadında aradığımız doğal olması gibi elma sirkesinde de bu olaya dikkat etmek önemli olacaktır.

uygulama faslı aynen şöyledir ;

Yarım su bardağı ılık su üzerine yaklaşık olarak üç ya da dört yemek kaşı organik elma sirkesi ekleyin ve karıştırın. Bu karışım 7 gün boyunca kullanılabilir bu yüzden ağzı kapalı bir kap içerisinde muhafaza edebilirsiniz. Her kullanım öncesinde iyice çalkalayacağınız bu karışımı bir parça pamuk üzerine dökerek sivilceler üzerine tampon hareketlerle uygulayın. Daha etkili bir şekilde sivilce nasıl geçer derseniz de yarım su bardağı su yerine yeşil çay da kullanabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6-Buzdolabında: elma sirkesi,bal, baharatlık ta tarçın ve çay yağı yok ise güvenilir sitelerden başka kürleri öğrenin

Elbette acil bir sivilce operasyonuna giriyor olabilirsiniz ve yazılan bu malzemeler bulunmuyor olabilir, farklı kürlere göz atın. Bilgi çöplüğünde kaybolmamanız ve daha fazla kür öğrenmeniz için detaylı bir makale tavsiyesi;: http://bakimliyim.org/sivilce-nasil-gecer/

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın