Görüş Bildir
Haberler
Vergisini Düzgün Ödeyen Mükellef Ödüllendirilecek

Vergisini Düzgün Ödeyen Mükellef Ödüllendirilecek

silviya alaskarova
10.07.2014 - 14:32 Son Güncelleme: 10.07.2014 - 14:43

Vergisini Düzgün Ödeyen Mükellef Ödüllendirilecek

Vergisini düzgün ödeyen mükellef ödüllendirilecek

Maliye, uzun süredir üzerinde yoğunlaştığı çalışmayı tamamladı. Vergisini ödemeyene yeni yaptırımlar gelirken zamanında ödeyen mükellefler ödüllendirilecek.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, giderek artan, 'vergisini düzgün ödeyen mükellefler ödüllendirilmeli' taleplerini dikkate alarak, Gelir İdaresi Başkanlığını (GİB) harekete geçirdi. Bu kapsamda GİB Başkanı Adnan Ertürk ve ekibi, detaylı bir çalışmayla 'Vergisel Uyum Analiz Modeli ve Mükellef Değerlendirme Sistemi'ni hazırladı.

Mükellefler ödüllendirilecek

Şimşek, vergisini düzgün ve zamanında ödeyen, bu anlamda 77 milyonun hakkını kayba uğratmayan mükellefleri artık ödüllendireceklerini bildirdi. Şu an yeni bir sistemin hazırlandığını ve bu sistemle vergi açısından uyumlu ve uyumsuz mükellefleri birbirlerinden ayıracaklarını anlatan Şimşek, bunun sonucunda da uyumlu mükelleflerin ödüllendirileceğini, uyumsuz mükelleflere ise yeni yaptırımların geleceğini söyledi.

Uyumlu mükellefe ödül

Yeni sistemle yapılacak analizler sonucunda belirlenecek uyumlu mükelleflere verilecek teşvikleri de anlatan Şimşek, şu bilgileri verdi:'Yeni kurguda söz konusu mükellefler için şunları düşünüyoruz. Tabii bunların şu an için taslak olduğunu ve değişebileceğini de belirtmek isterim. Yeni sisteme göre uyumlu mükelleflerin vergi iade talepleri duruma göre, teminatsız, incelemesiz ve/veya yeminli Mali müşavir raporu aranmaksızın hızlı bir şekilde yerine getirilecek” dedi .

Kaynak: http://www.afyonkarahisar.com.tr/habe...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın