Görüş Bildir
Haberler
Ve Luis Enrique Resti Çekti: Ya Messi, Ya Ben!

Ve Luis Enrique Resti Çekti: Ya Messi, Ya Ben!

Batuhan
08.01.2015 - 11:01

Lionel Messi ve Luis Enrique arasında yaşanan kriz kulübün seçime gitme kararının önemli faktörlerinden birisi... 

Barcelona 'da çalkantılı günler devam ediyor. Teknik Direktör Luis Enrique bugün düzenlenen basın toplantısında fazla ayrıntıya girmese de, yönetime Lionel Messi ile birlikte çalışamayacağını iletirken, Arjantinli yıldız da kulüpteki geleceğini ciddi olarak düşünmeye başladı.

Sportif Direktör Andoni Zubizarreta ile yolların ayrılmasının ardından Carles Puyol'un da görevinden ayrılması ve Luis Enrique ile Lionel Messi arasında yaşananların ardından acil olarak toplanan yönetim kurulu, sezon sonunda seçim kararı aldı.

ANTRENMANA ÇIKMAYINCA İPLER KOPTU

İkili arasındaki tansiyon Noel tatiline kadar yaşanan süreçte arttı. Ancak asıl sorun, 2 Ocak'ta Messi'nin Güney Amerika'daki tatilinden dönüp de katıldığı antrenmanla başladı. İki gün sonrasında Luis Enrique, Arjantinli yıldızı Real Sociedad maçında yedek kulübesinde bırakırken, Barcelona henüz 2. dakikada yenik duruma düştü. İşin dikkat çeken noktalarından birisi de Neymar'ın kameralara Messi'ye daha iyi ısınmasını söylerken yakalanmasıydı.

Devre arasında Enrique Messi'yi sahaya sürerken, yıldız futbolcu son derece kötü bir performans ortaya koydu ve maç sonunda takım psikoloğu Joaquin Valdes ile ciddi bir tartışma yaşadı. Ertesi gün ise taraftara da açık olan antrenmana 'gastroenterit' sorunu olduğu gerekçesiyle çıkmadı.

CHELSEA FLÖRTÜ!

Pazartesi günü ise Arjantinli yıldız Instagram hesabından Chelsea'nin resmi hesabını takibe aldı ve bu takip, Messi'nin Chelsea'deki eski takım arkadaşı Cesc Fabregas'ın sevgilisi Daniela Semaan tarafından beğenildi.

Yaz transfer döneminde Barcelona'dan Chelsea'ye transfer olan Fabregas, geçtiğimiz haftalarda yapmış olduğu açıklamada Messi'yi takımında görmek istediğini söylemişti. Tüm bu gelişmelerin ardından da Fabregas ve sevgilisinin Messi ve ailesini bu transfer için ikna çalışmalarına başladığı yönünde haberler ortaya çıktı.

Fabregas ve takımın yedek kalecisi Jose Pinto'nun ayrılmasının ardından Messi, kendisini dışlanmış hissetti. En iyi iki arkadaşının ayrılmasının ardından Luis Enrique ile de ters düşünce, seçeneklerini düşünmeye başladı.

'YA MESSI, YA BEN!'

Pazartesi günü Messi'nin antrenmana katılmamasının ardından harekete geçen Luis Enrique ise konuyu yönetime taşıdı ancak Başkan Josep Maria Bartomeu, orta yolda durdu ve kulüp içersindeki atmosferi korumaya çalıştı. Çarşamba günü düzenlenen basın toplantısında basın mensuplarının Messi ile ilgili sorduğu sorularla ilgili kaçamak yanıtlar veren Enrique, yıldız futbolcuyu dünyanın en iyisi olarak gördüğünü söylese de tavırlarındaki gerginlik gözlerden kaçmadı.

Bartomeu'nun hamlesi ise kulübün önde gelen oyuncularını çağırarak ikilinin arasını bulmaya çalışmaları için görevlendirmek oldu. Ancak Enrique ve Messi arasında yaşananlar pek de onarılacak gibi durmuyor ve Barcelona yönetimi de teknik direktörlük görevi için yavaş yavaş alternatif arayışlarına başladı.

Zubizarreta ve Puyol'un ayrılmasıyla Barcelona saha dışında ciddi bir darbe aldı. Üstelik FIFA tarafından verilen iki dönemlik transfer yasağı da kulübü bir hayli zorlayacak. Barcelona yönetimi, bugünkü basın toplantısının ardından kısa süre içersinde bir kez daha toplanarak tüm bu konuları masaya yatıracak.

KRİZ KAPIDA

Sportif direktör konusunun bu toplantının ardından çözülmesi beleniyor. Ancak Messi ve Enrique arasındaki soğuk savaşa karşın yapılacak fazla bir şey yok gibi görünüyor. Ki bu durumun devam etmesi de kulübün çehresini tamamen değiştirebilecek bir faktör olduğu da göz ardı edilmemeli. Zira ortada sezon sonunda alınmış bir seçim kararı var.

Belki yaz dönemine kadar tüm bu sorunlar aşılacaktır. Ama Goal'ün edindiği bilgiler, eski başkan Joan Laporta'nın sansasyonel bir dönüş yaparak başkanlığa aday olacağı ve en büyük kozunun da Pep Guardiola olacağı yönünde.

Elbette Laporta'nın bu planı önümüzdeki sene için geçerli. Bunu yapacak güçte olduğu da biliniyor. Ancak şu anda tek bildiğimiz ve görebildiğimiz, Barcelona'yı sezonun geri kalanında ciddi bir krizle karşı karşıya kaldığı...

Goal

Kaynak: http://www.goal.com/tr/news/4929/%C3%...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0