Görüş Bildir
Haberler
Valilik, İsmi Kenan Evren Caddesi'ne Verilen Erdal Eren'i Sordu: Kimdir, Hizmetleri Nelerdir?

Valilik, İsmi Kenan Evren Caddesi'ne Verilen Erdal Eren'i Sordu: Kimdir, Hizmetleri Nelerdir?

Deniz Gök
24.06.2015 - 18:32 Son Güncelleme: 25.06.2015 - 09:13
İçeriğin Devamı Aşağıda

Aydın Valiliği, Büyükşehir Belediyesi'ne bir yazı göndererek, Kenan Evren Caddesi'ne oybirliğiyle adı verilen Erdal Eren'in açık kimlik bilgisini istedi, Aydın'a geçmişteki hizmetlerini sordu.

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayındaki ilk toplantısında, Kuşadası'nda yer alan Kenan Evren Caddesi'nin adını 'Erdal Eren Caddesi' olarak değiştirmişti. 

DHA'dan Latif Sansür'ün haberine göre, Aydın Valiliği İl Mahalli İdareler Müdürlüğü'nden Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne gönderilen 22 Haziran tarihli yazıda, caddeye ismi verilmek istenen Erdal Eren'in kimlik bilgilerini ve Aydın'a geçmişte yapmış olduğu hizmetler soruldu.

Yazıda, 'Kuşadası İlçesi, Güzelçamlı Mahallesi'nde bulunan caddeye ismi verilen Erdal Eren'in açık kimliği ile Aydın'a geçmişte yapmış olduğu hizmetlere ilişkin bilgi ve belgelerin valiliğimize gönderilmesini rica ederim' denildi. 

Bu yazıyla valiliğin belediye meclis kararını veto etmeye hazırlandığı yorumu yapıldı.Ankara Yapı Meslek Lisesi öğrencisi Erdal Eren, Yurtsever Devrimci Gençlik Derneği Üyesi olarak katıldığı ve olayların çıktığı gösteride bir askeri öldürmekle suçlanmış, 12 Eylül askeri darbesi sonrası yapılan yargılamasında idama mahkum edilmişti. Eren, 18'den küçük olduğu savunularak kemik yaşı tespiti istenmesine rağmen, hakkında verilen hüküm infaz edilmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0