Görüş Bildir
Haberler
Vajinismus Eşlerine Öneriler nelerdir?

Vajinismus Eşlerine Öneriler nelerdir?

Yasemin Yıldız
16.02.2015 - 20:41 Son Güncelleme: 16.02.2015 - 20:52

Vajinismus Eşlerine Öneriler nelerdir?

Öncelikle bilmeniz gereken bu durum eşinizin elinde olarak yaptığı bir şey değil. Vajinismus nedeniyle size karşı suçluluk hisleri ile dolu.

Eşimi mutlu edemiyorum, onu mahrum bırakıyorum, ona çocuk bile doğuramayacağım diye düşünüyor. Hatta bu vajinismus sorunundan kurtulamazsam belki de size haksızlık etmemek için boşanmayı bile aklına getirecek. Öncelikle vajinismus tedavisinde sizin desteğiniz ve şefkatiniz çok önemlidir.

Özellikle eşiniz bu vajinismus tedavisi sırasında gayret gösterirken sizin de aynı motivasyonu ve ilgiyi göstermenizi beklemektedir.

Bu kadının sorunu, kendi başına hallet demek çok yanlış bir yaklaşım tarzıdır. Vajinismus tedavisi çiftin işbirliğini gerektirir. Eşinden duygusal destek gören vajinismus hastalarında tedavi süresi belirgin ölçüde kısalmaktadır.

Vajinismus Sorunu Erkekte de Problemlere Neden Olabilir mi?

Vajinismus süreci uzadıkça erkekte depresyon, cinsel isteksizlik; ereksiyon problemleri gibi ciddi sorunlarla karşı karşıya kalma riski de doğabilmektedir.

Ayrıca cinsellik gibi evlilikte ve iletişimde önemli bir role sahip doğal bir sürecin yaşanamaması evlilik kurumunda sorunlara, çatışmalara neden olabilmektedir.

Kaynak: http://www.doktorvajinismus.com/vajin...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın