Görüş Bildir
Haberler
Vahdettin Köşkü Çevresindeki Hanelerin Yıkımına Yargıdan Durdurma Kararı

Vahdettin Köşkü Çevresindeki Hanelerin Yıkımına Yargıdan Durdurma Kararı

adem kara
21.07.2014 - 11:56
İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Boğazı kıyısındaki Çengelköy Kuleli’de ‘devlet konukevi’ yapılmak için yıkılıp yeniden inşa edilen Vahdettin Köşkü’nün çevresinde yer alan Yukarı Hasan Paşa Setti’ndeki 13 haneden dördünün tahliyesi hakkında yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

Hasan Paşa’nın 60 yıllık sakinleri, yıkıma engel olmak için her yolu denerken bireysel olarak açtıkları davalar da kısmen sonuç alınmaya başlandı.

BirGün’den Olgu Kundakçı’nın haberine göre Kuleli Mahallesi’nde yer alan 13 hanenin yıkımını öngören ve encümen kararıyla 17 Temmuz 2014′e kadar evlerin tahliyesini isteyen tebligatın iptal edilmesi için mahalle sakinlerinin açtığı davalarda dört haneye yürütmeyi durdurma çıktı.

Alınan yürütmeyi durdurma kararlarında davalı idareye 30 gün süre verilerek dava konusu işlemin dayanağını oluşturan bilgi ve belgeler istendi. Yeni bir karar alınıncaya kadar yürütmenin durdurulması isteminin kabulüne karar verildi.

Yürütmeyi durdurma kararlarının diğer haneler için de emsal niteliği taşıdığı belirtildi.

6- İdare Mahkemesi’ne açtığı davada durdurma kararı alan semt sakinlerinden Muhammet Sarıhasan, “Kesin bir karar alana kadar, buradaki tüm haneler için alınan yıkım kararları iptal edilene kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Ne olursa olsun evimizi yıktırmayacağız” dedi.

‘Devlet konukevi’ yapılacağı söylenen fakat Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ‘ofisi’ne dönüştüreleceği iddia edilen Vahdettin Köşkü yıkılıp yeniden inşa edilmiş ve çevresindeki Yukarı Hasan Paşa Semti’nde 13 konutta yaşayanlar tapulu tapusuz demeden tahliye tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştı.

Birkaç kuşaktır mahallede yaşayanlar Belediye tarafından kendilerine istimlakın ‘güvenlik gerekçesiyle kamulaştırma’ olarak açıklandığını belirtmiş, fakat bunun için geçerli hukuki gerekçe sunulamamıştı.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/vitrin/vahdet...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0