Görüş Bildir
Haberler
Üzümde Rekolte Tartışması

Üzümde Rekolte Tartışması

silviya alaskarova
09.08.2014 - 13:16 Son Güncelleme: 09.08.2014 - 13:51

Üzümde Rekolte Tartışması

Üzümde rekolte tartışması

İzmir ve Manisa Ticaret Borsaları tarafından açıklanan üzüm rekoltesi tahminine Manisa Şehzadeler İlçesi Ziraat Odası Meclis Başkanı Mustafa Kaçire’den tepki geldi

Bu sene üzümün gerek hava şartları gerek afetler nedeniyle zarar gördüğünü kaydeden Kaçire, “Kalitenin düşük olduğu yerde rekolte de düşük olur. Bu rakamı neye göre açıkladılar anlamak mümkün değil” dedi. Yaşanan olumsuz hava şartları ve afetler nedeniyle üzüm bağlarında yaşanan zarara rağmen İzmir ve Manisa Ticaret Borsalarının üzümdeki rekolteyi geçen yıllara göre daha yüksek olarak açıklaması tepki çekti.

“Sürekli rekolte tespiti yapıyorduk”

Şehzadeler Ziraat Odasının Meclis Başkanı Mustafa Kaçire, şöyle konuştu: “Geçen hafta İzmir Ticaret Borsası ve Manisa Ticaret Borsası üzüm rekoltesini tespit yaparak açıklamış. Rekolte için İzmir Ticaret Borsası 328 bin ton ila 348 bin ton civarında diyor. Biz yaklaşık iki senedir bunu yapmıyoruz. Geçen yıllarda önceki yıllarda sürekli olarak rekolte tespiti yapıyorduk” dedi.

“Onların dediği tespitte üzüm yok”

Rekolte tespitine kesinlikle katılmadıklarını belirten Kaçire, sözlerini şöyle sürdürdü: “Onların dediği tespitte öyle bir üzüm yoktur. Bizim hasar alanlarımız bellidir. Ahmetli, Manisa’nın büyük bir kısmı dolu hasarı almıştır. Alaşehir, Gördes zaten yaş üzüm ihracatı yapıyordu ki yaş üzümde de rekolte bayağı düşük olduğundan yaş üzüm ihracatı hızlanmıştır. Bu zaman içinde yöremizdeki kurutmalık üzüm bağlarına doğru girmiştir” diye konuştu.

Kaynak: http://www.afyonkarahisar.com.tr/habe...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0