Görüş Bildir
Haberler
Uzmanlara Göre Kadın Hastalıkları

Uzmanlara Göre Kadın Hastalıkları

Emre Erdem Ünver
04.07.2014 - 16:59 Son Güncelleme: 04.07.2014 - 17:03

Uzmanlara Göre Kadın Hastalıkları

Sağlıklı bir toplum sağlıklı bir dünyanın habercisidir. Sağlıklı bir kadın sağlıklı bir geleceğin habercisidir. Sağlıklı bir anne sağlıklı bir neslin habercisidir.

Sağlığı bozulan her kadın hayattan tat alamamaktadır. Zira her işin başı sağlıktan geçer.

Kadın hastalıkları, üreme organları ile gerçekleşen hastalıklara denmektedir. Üreme organları hastalıkları birçok soruna teşkil etmektedir. Bunlar;

Cinsel yaşamda aksaklıklar olması ile beraber psikolojik sorunlar

Hamile kalmasına engel olması

Hamile bir bayanın da hamileliğini sürdürememesidir.

Tüm kadın hastalıkları ortak belirtileri 4 kısımdır;

Karında büyüme

Kanama

Ağrı ve

Akıntıdır.

Bunlardan biri yada birkaçı birlikte bulunabilir. Hastalığın ne olduğu konusunda araştırılma yapılabilmesi için bu yakınmaların anlatılması gerekir. Bu belirtiler ile hastalık teşhisi konulabilmektedir.

Kadın hastalıkları ergenlik çağından itibaren başlayabilmektedir. Bu neden ile her rahatsızlık durumunda bir hekime başvurulmalıdır. Bu şekilde erken önlem alınabilir. Kadın Hastalıkları şunlardır; Vajinal akıntı. ( Kendi aralarında kısımlara ayrılırlar )

Enfeksiyon içeren akıntı. ( Tedavi edilmeyen enfeksiyonlar, zamanla üreme organında tıkanma, yapışıklık, gebe kalamama yada dış gebeliğe neden olmaktadır. ) Tedavi yöntemi ise; Antibiyotikler ve vajinal tabletler iledir.

Fizyolojik akıntılar. ( Bu akıntılar, yumurtlama döneminde geliyor ise sorun yoktur. Ancak söz konusu olan dönemde gelmeyip, başka günlerde geliyor ise bu akıntı doktora görünmeniz gerektiğinin habercisidir. Akıntılar renksiz ve kokusuzdur. Bu akıntıların nedenleri;

  • Adet ya da hamilelik zamanlarında rahim ağzının dışa dönük olması

-Kırmızı renkte yaraya benzeyen bir hal alması

-Dışa dönmeye bağlı olarak, salgı bezlerinin fazla çalışmasıdır.

* Ancak bu şikayetlere sahip kadınların smear testleri sonucu temiz ise, akıntılar normal kabul edilmektedir.

( Smear testi; enfeksiyon ve kanser durumlarını kontrol etmek amaçlı yapılan rahim ağzı tarama testleridir. )

2. Adet düzensizliği. ( Beklenen günlerde gelmeyen adet kanı ile adet kanının fazla gelmesi ve uzun sürmesidir. Bu durumlarda hastanın şikayetleri dinlendikten sonra tedaviye başlanmaktadır. Eğer sebep patolojikse cerrahi bölümü ilgilenir. Ancak sebep fonksiyonel ise, ilaç yöntemi ile tedavi edilmektedir.

3. Cinsel bozuklukları. ( Bu tür rahatsızlıkları olan hastalar doktora genellikle ağrı şikayeti ile gelmekteler. Kadın hastalıkları ve doğum uzmanları, hastaların cinsel bozuklukları olup olmadığını inceliyor ve hastalardan cinsel ilişki sırasında meydana gelen fizyolojik sorunlarının olup olmadığını dinliyor. Bunlar aydınlığa çıktıktan sonra, eğer anatomik bir rahatsızlık yok ise hastalar psikiyatriye yönlendiriliyor. )

4. Pelvik ağrılar. ( Miyomlara bağlı olan ağrılardır. Miyomların belirtileri ise; Ağrı ve Adet düzensizliğidir. Birçok kadından görülen bu rahim duvarı tümörleri, iyi huylu ise tedavi gerektirmiyor. Ancak ağrılara neden olan ve büyüyen miyomlar durumunda cerrahi yöntem uygulanıyor. )

5. Kısırlık. ( Hormonal dengesizlikler, cinsel yoldan bulaşan hastalıklar, hastaların geç hamile kalabilmek için ellerinden geleni yapması gebelik ile ilgili rahatsızlıkların ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Hamileliğin oluşmadığı durumlarda; Erkeğin sperm ölçümü yapılmakta, kadının ise rahim filmi çekilmekte ve hormon testleri yapılmaktadır. Bunun neticesinde aşılama ve tüp bebek yöntemleri uygulanmaya başlanmaktadır.

( AŞILAMA; Spermin doktorlar tarafından rahim içine konulması ile gerçekleşen gebelik. )

( TÜP BEBEK; Doktorlar tarafından yumurta ve spermin dışarıda birleştirilmesi ile oluşan gebelik. )

Kadın hastalıkları ile ilgili bölüme bakan tıp dalı JİNEKOLOJİDİR. Kadınsan hastalıklar için internetten online veya telefon aracılığıyla jinekoloji bölümüne randevu almalısınız. Kendinizi sıkça kontrol edin ve dinleyin. Zira bu hastalıklar hafife alınmamalıdır. Kendinize vereceği zararlar ile beraber dünyaya getireceğiniz çocuklarınıza da zarar verecektir. Bunun sonucunda çocuklarınız kalıcı hastalıklara tutulabilirler.

Kendinizi doktor gözetimi altında takip etmeyi ertelemeyin.

Kaynak: http://www.saglikhatti.info/uzmanlara...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın