Görüş Bildir
Haberler
Uyuşturucuyla Mücadeleye Darbe

Uyuşturucuyla Mücadeleye Darbe

MAHMUT TANAL
28.08.2014 - 09:53 Son Güncelleme: 28.08.2014 - 11:02
İçeriğin Devamı Aşağıda

Gençler arasında hızla yayılan uyuşturucu kullanımına çözüm bulunamazken Gazi Üniversitesi çok tartışılacak bir karara imza attı. Türkiye’nin son günlerde gündemine oturan ve çok düşük fiyatlara satıldığı için sokaklarda

rahatça bulunabilen Bonzai sorununun giderek büyüdüğü bugünlerde Ankara Gazi Üniversitesi Rektörlüğü tarafından başka bir yer tahsis edilmeksizin kapanan AMATEM, bağımlılara bir darbe daha vurdu. Bu durumun diğer illerden üç büyük şehre yatırılarak tedavi amaçlı gelen hastalar sebebiyle hasta yoğunluğunda artışa neden olacağı bekleniyor. Uyuşturucu ile mücadelede her geçen gün daha önemli adımlar atılması gerekirken, tedavi merkezlerinin kapatılmasına tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na

verdiği yazılı soru önergesi ile,

1-Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı bünyesinde yer alan Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (AMATEM), rektörlük tarafından başka bir yer tahsis edilmeksizin kapatılmış mıdır? Bu kapatma kararının gerekçesi nedir? Neden başka bir yer tahsis edilmemiştir? Bu karar, tedaviye vurulan bir darbe değil midir?

2-Ankara Gazi Üniversitesi AMATEM binasında çökme tehlikesi olduğu iddiası doğru mudur? Çökme tehlikesi var ise bunun çözüm yolu tamamen kapatmak mıdır? Tedavi gören vatandaşlarımızı geçici bir yere naklederek bu tehlike onarılamaz mıdır?

3-Gazi Üniversitesi AMATEM’in kapanması ile Ankara’da yatarak tedavi hizmeti veren bir tek Numune’ye bağlı AMATEM mi kalmıştır? Numune AMATEM, kapasitesi itibarıyla yeterli görüldüğü için mi Gazi Üniversitesi AMATEM kapatılmıştır?

4-Türkiye’de birçok kurumun, yatarak tedavide yoğunluğu karşılayamaz durumda olmasına rağmen, var olan kurumların da kapatılması kar getirmeyen birimlerin devamlılığının düşünülmediği anlamına gelmemekte midir? AMATEM benzer düşüncelerle mi kapatılmıştır?

5-Uyuşturucu madde ve alkol bağımlılığı yaşının 11-12 yaşa kadar düştüğü koşullarda tedavi merkezlerinin kapatılması değil, yenilerinin açılması gerekmez mi?

6-Yalnızca bağımlılar için bir tedavi merkezi değil, aynı zamanda bağımlı yakınları için de bir terapi merkezi olan AMATEM kapatılarak, çocuklarının, eşlerinin, kardeşlerinin tedavi görmesi için canla başla mücadele eden aileler çaresizlik içinde bırakılmamış mıdır? Tedavisi yarım kalan bağımlılar, başka bir yere de nakledilmeyerek kaderleriyle baş başa mı bırakılmıştır?

7-Hem toplumsal hem de bireysel bir hastalık olan bağımlılık diğer hastalıklardan farklı olarak ruhsal durumu çok fazla etkilediği ve çok fazla bedensel sorun ortaya çıkardığı için hastalığın daha yakın takibi gerekmekte değil midir? Hastalığın ayakta tedavisinin mümkün olmadığı çok açıkken, yatarak tedavi uygulayan AMATEM’in kapanması tedavileri yarım kalan hastaları ölüme sürüklemek değil midir? Sorularının yanıtlanmasını istedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0