Görüş Bildir
Haberler
Üniversite Deneyimini Zenginleştirmek için İpuçları

Üniversite Deneyimini Zenginleştirmek için İpuçları

parlakbirgelecek.com
28.04.2014 - 18:26 Son Güncelleme: 28.04.2014 - 21:11

Üniversite Deneyimini Zenginleştirmek için İpuçları

Üniversiteye yerleşen öğrencilerin ilk karşılaştıkları soru ‘hangi üniversiteye yerleştin?’ olurken üniversiteden mezun olan öğrenciler ‘hangi üniversiteden mezun oldun?’ sorusundan daha önemli bir soruyla karşılaşıyorlar ‘üniversitede neler yaptın?’. Bir üniversite öğrencisinin hangi üniversitede eğitim aldığından daha önemli olan şey üniversite deneyimini ne şekilde değerlendirdiğidir. Biz de üniversite deneyimini zenginleştirmen konusunda senin için birkaç ipucu hazırladık.

Peşinden gideceğin şey A almak değil; tutkun olmalı. Merakla, ilgiyle ve hayranlıkla hareket ettiğinde yalnızca başarılı olmayacağını aynı zamanda kendi alanında yenilikler yaratabileceğini ve keşiflerde bulunabileceğini göreceksin. Sınavlardan yüksek notu alma amacıyla hareket ettiğinde en yüksek notu alabilirsin; ancak tutkunun ve yenilenmenin devamlılığını korumak tüm hayatın boyunca sana yararlı olacaktır.

Başarısızlığın pes etmene sebep olmasına izin verme. Kimi zaman beklenmedik durumlarla karşılaşabilirsin ya da her zaman doğru olanı yapamayabilirsin. Ancak böyle durumların en iyi öğretmenler olduğunu unutmamalısın.

Hedefler belirle ve onları gerçekleştir. Geleceğini planla. Tünelin sonundaki ışığa ulaşmak amacıyla, ona odaklanarak ilerlediğinde hem vizyonunu genişlettiğini hem de o yol boyunca yaşadığın deneyimlerin ne kadar değerli olduğunu göreceksin.

Katkıda bulunmak için bir yol bul. İnsanlara yardımcı mı olmak, çevreyi korumak mı ya da insanların hayatlarını kolaylaştıracak bir şey mi icat etmek istiyorsun?

Üniversite yalnızca alanına ilişkin bilgileri edineceğin yer ve seni kariyerine hazırlayan bir aşama olmamalı. Bu süreci ana hedefine ulaşmak için kendini daha iyi tanımak, yeteneklerini keşfetmek ve geliştirmek ve kendini en iyi şekilde ifade etmek için bir şans olarak kullan.

Kaynak: http://www.parlakbirgelecek.com/tr/fa...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0