Görüş Bildir
Haberler
Umut Nöbeti 67'nci Gününde: 'Bu Dünya Despotlara Kalmadı, Kalmayacak'

Umut Nöbeti 67'nci Gününde: 'Bu Dünya Despotlara Kalmadı, Kalmayacak'

Tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün serbest bırakılması için başlatılan Umut Nöbeti'ni 67'nci gününde gazeteciler Hasan Cemal ve Cengiz Çandar devraldı. Hasan Cemal yaptığı açıklamada “Şu anda Silivri hapishanesinin önünde Can Dündar'a Erdem Gül'e ve hapishanedeki diğer meslektaşlarımıza bir kez daha seslenmek istiyoruz; bu dünya despotlara kalmadı ve kalmayacak!” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: Twitter / @HSNCML

Umut nöbetini meslektaşı Cengiz Çandar ile birlikte devralan Hasan Cemal, “Buraya sevgili gazeteci meslektaşlarımız Can Dündar ve Erdem Gül için onlarla dayanışmamızı göstermek için geldik. Hem onların özgürlüğünü hem de kendi mesleğimizin özgürlüğünü ve ifade özgürlüğünü savunmak için geldik. Hem de halen Silivri'de ve diğer hapishanelerde olan, gazeteci arkadaşlarımızın, meslektaşlarımızın özgürlüklerine konuşmaları için geldik.” diye konuştu.

Gazetecilik mesleğinin en iyi bir şekilde yapılabilmesi için özgürlüğün şart olduğunu belirten Cemal, “Erdoğan yönetimi ile Türkiye'de demokratik hak ve özgürlüklerin çok fena kol ve kanadının kırıldığına tanıklık ediyoruz. Şu anda Silivri hapishanesinin önünde Can Dündar'a Erdem Gül'e ve hapishanedeki diğer meslektaşlarımıza bir kez daha seslenmek istiyoruz; bu dünya despotlara kalmadı ve kalmayacak” ifadelerini kullandı.

"İddianame utanç verici"

"İddianame utanç verici"

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi dün, Dündar ve Gül hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmaları istemiyle hazırlanan iddianameyi kabul etmişti.

Kabul edilen iddianameyi değerlendiren Cemal, “İddianamenin tümünü okumadım. İddianame hukuk adına utanç verici bir lekeyi Türkiye’nin alnına tekrar vurmuştur. Gerçekten utanç verici bir iddianamedir. Böyle iddialarla Can Dündar ve Erdem Gül’ün artık hapiste tutulmaması lazım. İlk duruşmada serbest kalacaklarına inanıyorum. Bu iddianame, hukukun üstünlüğü ve ifade özgürlüğü açısından tam bir kara lekedir“ şeklinde konuştu.

CHP ilçe örgütünden 'Kalemler silah değildir' pankartı

CHP ilçe örgütünden 'Kalemler silah değildir' pankartı
İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Başakşehir İlçe Örgütü de Dündar ve Gül'e destek için Silivri'ye geldi. Ellerinde CHP bayrakları ile gazetecilerin serbest bırakılması çağrısında bulunan grup, 'Kalemler silah değildir; özgür basın istiyoruz' yazılı bir pankart da açtı.

T24 ve Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
10
3
2
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ahmet Baykara

ONEDİO DA ara sıra iş olsun diye habercilik yapar...