Görüş Bildir
Haberler
Ümit Kocasakal, CHP Genel Başkanlığı’na Adaylığını Açıkladı: 'Kurtuluş Kuruluştadır'

Ümit Kocasakal, CHP Genel Başkanlığı’na Adaylığını Açıkladı: 'Kurtuluş Kuruluştadır'

FreiGeist
17.01.2018 - 11:28 Son Güncelleme: 17.01.2018 - 16:22

İstanbul Barosu'nun eski başkanı Ümit Kocasakal, CHP Genel Başkanlığı’na adaylığını açıkladı ve 'Kurtuluş kuruluştadır' sloganını kullanacağını söyledi.  Kocasakal'ın en az 120 delegenin imzasına ihtiyacı bulunuyor.

CHP’nin 3-4 Şubat tarihinde yapılacak 36. Olağan Kurultayı'nda genel başkanlık için Prof. Ümit Kocasakal'ın adı da geçiyordu.

Kocasakal Taksim’deki bir otelde düzenlediği basın toplantısı ile adaylığını resmen duyurdu ve 'Oy vermeye tıpış tıpış değil koşa koşa heyecanla gidecek, kimliğine, kurucu değerlerine, fabrika ayarlarına geri dönen bir CHP ve bundan sonra da bu sloganı kullanacağım, Kurtuluş kuruluştadır” ifadeleri kullandı. 

 Mustafa Kemal’in askeri olmaktan rahatsız olanlar, üniter yapıyla sorunu olanlar, HDP güzellemesi yapanlar Atatürk’ün partisinde siyaset yapamaz” diyen İstanbul Barosu'nun eski Başkanı Ümit Kocasakal şöyle devam etti:

'Ben her şeyimi Atatürk’e ve Cumhuriyet’e borçluyum. Bu açıklamayı yaşananlar sebebiyle mutsuz, umutsuz milyonlarca vatansever yurttaşlarımız adına yapıyorum. Bu bir vicdan haykırışı ve isyanıdır. Bu açıklamayı Mustafa Kemal’in askeri olarak yapıyorum. Birileri Mustafa Kemal’in askeri olmayı anlamıyor. Bu bir simgedir, bu onun izinde olmak, ilkelerini benimsemektir. ”

Kocasakal'ın ana muhalefet partisinin genel başkanlığına aday olması sosyal medyanın da gündeminde 👇

Kocasakal'ın ana muhalefet partisinin genel başkanlığına aday olması sosyal medyanın da gündeminde 👇
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
106
39
20
9
5
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Özenle seçilmiş tweetlerde tatlı su solcuları ve hdpli etnik süprüntüler dikkatten kaçmadı :D

Çapulcu Kayra

chp nin başına kim gelirse gelsin iktidar olamaz çünkü halkı seven bi parti halkı siken parti olsa belki !!

supertan

Ümit hoca yerden göğe haklı... CHP kurtarılması gereken bir kaledir. CHP için endişelenmek Türkiye için endişelenmektir, CHP li olmanıza gerek yok, solcu olm... Devamını Gör