Görüş Bildir
Haberler
Ümit Kocasakal Beraat Etti

Ümit Kocasakal Beraat Etti

adem kara
24.02.2014 - 11:51 Son Güncelleme: 24.02.2014 - 13:12

Ümit Kocasakal Beraat Etti

İstanbul Barosu yöneticilerinin yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı. İstanbu Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'ın 'yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüsten' hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti Ümit Kocasakal'ın beraatine karar verdi.

Silivri Adliyesi'nde görülen davada, baro yönetimi Balyoz duruşmalarında yaptıkları açıklamalar nedeniyle yargılanıyor.

Bugünkü duruşmada konuşan eski baro başkanı Turgut Kazan, 'baro başkanı sanıklara ilişkin değil, adil yargılama ve savunma hakkı için hitap etmiştir' diye konuştu. Kazan, baronun Türk Ceza Kanunu'nun 277. Maddesini ihlalden yargılanamayacağını dile getirdi.

Avukat Köksal Bayraktar ise 'robocoplar bizi salondan atarken baro başkanı herhalde susup oturmayacaktı' diyerek tepkisini dile getirdi.

Baro başkanı Ümit Kocasakal ise 'Balyoz Davası ile ilgili hükmü Türkiye ve dünya vermiştir' diye konuştu ve davayla ilgili açıklamasını bugün de yapacağını belirtti.

Mahkeme heyeti, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'ın 'yargı görevi yapanı etkilemeye teşebbüs' davasından beraatine karar verdi.

Davanın geçmişi

Ümit Kocasakal ve diğer baro yöneticileri, 6 Nisan 2012'de Silivri'de görülen Balyoz Davası'nı protesto eden sanık avukatlarına destek vermek üzere duruşma salonuna gelmiş mahkemeden izin almadan açıklama yapmıştı.

Açıklamayı yapan İstanbul Baro Başkanı Kocasakal mahkemenin adil yargılama hakkının ihlali, silahların eşitliğine aykırı davranışları ve avukatlık mesleğinin onurunu zedeleyen uygulamardan vazgeçmesini istediklerini söylemişti. 'Bizim hiçbir kuruluşun denetimine ihtiyacımız yok. Yargının denetimi kendi mekanizması içindedir' diyen mahkeme heyeti, Ümit Kocasakal'ın da aralarında bulunduğu 10 avukat hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Mahkemenin suç duyurusu üzerine soruşturma başlatan Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı Kocasakal'ın da aralarında bulunduğu 10 kişi hakkında dava açmıştı.

CNN Türk

Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/turkiye/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0