Görüş Bildir
Haberler
Ukrayna: 26 Ölü, 388 Yaralı!

Ukrayna: 26 Ölü, 388 Yaralı!

adem kara
18.02.2014 - 18:01 Son Güncelleme: 19.02.2014 - 13:36

Ukrayna'daki Olayları Canlı İzleyin!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ukrayna'da Genelkurmay Başkanı Görevden Alındı

Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç, 25 kişinin hayatını kaybettiği hükümet karşıtı gösterilerin ardından Genelkurmay Başkanı Volodymyr Zaman'ı görevden aldı.

Zaman'ın yerine Yuriy Ilyin atandı.Viktor Yanukoviç, Genelkurmay Başkanı Volodmyr Zaman'ı görevden aldı. Yanukoviç, Zaman'ın yerine Deniz Kuvvetler Komutanı Yuriy Ilyin'i getirdi. Devlet Başkanı Yanukoviç'in bu kararı, Savunma Bakanı Pavlo Lebedev'in ''ordunun düzeni sağlamak için ülke çapında bir operasyon yapabileceği' açıklaması sonrasında geldi.

İHA

Kaynak: http://www.haberturk.com/dunya/haber/...

En Az 25 Ölü, 241 Yaralı

Rusya yanlısı tutumu nedeniyle eleştirilen Ukrayna Cumhurbaşkanı Yanukoviç’in istifasını isteyen muhalifler dün gece yine polisle çatıştı. Yaşanan çatışmalarda en az 25 kişi hayatını kaybettiğini açıkladı.

Muhalifler başkent Kiev’de birçok binayı ele geçirirken ana yollar ve sokaklarda lastikler yakarak polisin müdahalede bulunmasına karşı önlem aldı.

Polis östericileri ses bombası atarak dağıtmaya çalıştı. Hayatını kaybedenlerden çoğunun silahlı çatışmalar sonucu öldüğünü belirten yetkililer yüzlerce kişinin de çatışmalarda yaralandığını ifade etti. Ukrayna Sağlık Bakanlığı ise yaptığı açıklamada en az 25 kişinin öldüğünü 241 kişinin ise yaralandığını belirtti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç ise açıklamasında muhaliflerin çizgiyi aştıklarını belirterek, “Bu durum kanunların apaçık ihlalidir. Suçlular mahkeme karşısına çıkmalıdır. Bu adalet ve barış için anayasanın garantörü olan bir kişi olarak benim görevimdir” dedi. Açıklamasında ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın endişelerini de dile getiren Yanukoviç, Beyaz Saray’ın Ukrayna ’da artan şiddet olaylarını kınadığını belirtti.

Cumhuriyet

Kaynak: http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/du...
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0