Görüş Bildir
Haberler
UEFA'dan Sneijder'e Özel Ödül

UEFA'dan Sneijder'e Özel Ödül

Fatih
11.11.2014 - 18:47

UEFA'dan Sneijder'e Özel Ödül

Hollanda ile Meksika arasında yarın oynanacak karşılaşmanın hemen öncesinde, milli formayla dalya diyen Wesley Sneijder için özel bir ödül töreni gerçekleştirilecek.

Meksika ile yarın akşam bir hazırlık maçı yapacak olan Hollanda Milli Takımı'nda bu maç Wesley Sneijder için özel bir anlam ifade edecek. Portakallar ile 100. maçına, Brezilya'daki Dünya Kupası'nda çıkan deneyimli orta saha oyuncusu, bu akşam UEFA tarafından onurlandırılacak.

Hollanda Futbol Federasyonu Başkanı Michael van Praag, Amsterdam Arena'daki Meksika maçının öncesinde gerçekleştirilecek olan seremonide, oyuncu için özel olarak tasarlanan UEFA ödülünü Sneijder'e takdim edecek. Galatasaraylı futbolcuya hem madalya takılacağı hem de özel bir kep takdim edileceği öğrenildi.

Şu ana dek 109 kez Hollanda Milli Takımı forması giyen Wesley Sneijder, ilk milli maçına teknik direktör Dick Advocaat döneminde, 30 Nisan 2003'teki Portekiz karşılaşmasıyla çıkmıştı. Fenerbahçeli Dirk Kuyt'ın bıraktığını açıkladığı milli takım tarihinde en çok forma giyen oyuncular şöyle: Edwin van der Sar (130), Frank de Boer (112), Rafael van der Vaart (109), Giovanni van Bronckhorst (106) and Phillip Cocu (101).

Galatasaray'ın Hollandalı futbolcusu Wesley Sneijder, milli takımdaki yeriyle ilgili bir korkusunun bulunmadığını söyledi.

Milli takım kampı için bulunduğu Hollanda'da ülke medyasına değerlendirmelerde bulunan Sneijder, yarın hazırlık maçında karşılaşacakları Meksika ve 16 Kasım'da 2016 Avrupa Şampiyonası elemelerinde oynayacakları Letonya mücadelesini kazanmak istediklerini kaydetti.

Sneijder, teknik direktör Guus Hiddink'in Meksika maçında yeni oyunculara şans verebileceğinin hatırlatılması üzerine, 'Meksika maçında ilk 11'de başlayıp başlayamayacağımı bilmiyorum. Eğer oynamazsam benim pozisyonumda daha iyi oynayacak biri var demektir ama hiçbir zaman milli takımdaki yerimle ilgili bir korku yaşamadım' diye konuştu.

Hiddink'in, 2016 Avrupa Şampiyonası elemeleri kapsamında pazar günü Amsterdam'da oynayacakları Letonya maçını kaybetmeleri halinde istifa edeceğine yönelik açıklamasını da değerlendiren Sneijder, tecrübeli teknik adamın soruya dürüst bir cevap verdiğini belirtti.

Baskı altında çok maça çıktığını, milli takımda oynayan birisinin buna alışması gerektiğine dikkati çeken Sneijder, Meksika ile yapacakları hazırlık maçından galip ayrılarak bu başarıyı Letonya maçına taşımayı istediklerini ifade etti.

Alınan başarısız sonuçlardan sonra milli takıma yöneltilen eleştirilerin haklı olduğuna da değinen Sneijder, daha sert oynamaları gerektiği düşüncesinde olduğunu dile getirdi.

Bu arada Hollanda'da hafif sakatlıkları bulunan Robin van Persie ile Jordy Clasie'nin yarınki Meksika maçında forma giymeyeceği aktarıldı.

İnternet Haber

Kaynak: http://spor.internethaber.com/spor/mi...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın