Görüş Bildir
Haberler
UEFA'dan Irkçılığa Sıfır Tolerans

UEFA'dan Irkçılığa Sıfır Tolerans

Fatih
13.05.2014 - 22:40

UEFA'dan Irkçılığa Sıfır Tolerans

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Genel Sekreteri Gianni Infantino, futbolda son dönemde artan ırkçı eylemlere güçlü bir şekilde 'hayır' dediklerini söyledi.

Avrupa futbolunun kulüpler arası düzeyde 2 numaralı kupası olan UEFA Avrupa Ligi’nin yarın İtalya’nın Torino kentinde, İspanya’nın Sevilla ile Portekiz’in Benfica takımları arasında yapılacak final mücadelesi öncesinde, aynı kentte UEFA İcra Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

UEFA Başkanı Michel Platini başkanlığında toplanan kurulda, Avrupa futbolunda son günlerde ortaya çıkan ırkçılık hadiseleri, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’na ilişkin hazırlıklar ve diğer konular ele alındı.

Basın toplantısı düzenleyen UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, Barcelona’nın Brezilyalı oyuncusu Dani Alves ile son olarak geçen hafta Milan’ın Fransız oyuncusu Kevin Constant’a muz atılarak yapılan ırkçı eylemlere atıfta bulunarak 'UEFA İcra Kurulu ve Profesyonel Futbol Stratejileri Geliştirme Konseyi olarak ırkçılığa en etkili şekilde 'hayır' diyoruz' ifadesini kullandı.

Infantino, sorumlulara, Londra’da geçen yıl yapılan UEFA Kongresi’nde maç içindeki ırkçılık olaylarına karşı alınan güçlü tedbirleri uygulanması çağrısı yaptı.

Komitenin gündemindeki bir diğer önemli konu başlığının 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası olduğunu aktaran Infantino, 'EURO 2020 maçlarının oynanacağı yerlerin oylanması konusunda geçerli olan oylama sistemini aynı şekilde onayladık. Burdan oylamanın, 19 Eylül’de, Cenevre’deki Espace Hippomene’de yapılacağını duyurabilirim' diye konuştu.

Aday kentlerin oylamasına ilişkin de UEFA Genel Sekreteri, 'Buna göre ilk olarak final ve yarı final maçlarına ev sahipliği yapmak isteyen Münih ve Londra arasında oylama yapılacak. Ardından 4 çeyrek final maçı ile 3 grup maçına ev sahipliği yapacak kentler belirlenecek' bilgisini verdi.

Gianni Infantino, final, yarı final ve çeyrek final maçlarının ardından diğer grup maçlarının oynanacağı bölgesel grupların ağustos ayındaki UEFA İcra Komitesi toplantısında nihai şeklini alacağını bildirdi.

Euro 2020’nin nasıl düzenleneceğine ilişkin kuralların açıklandığı kitapçığın üyeler tarafından detaylı bulunduğunu ve çok basit olmadığını anlatan Infantino, bütün Avrupa’nın aynı anda görüp yaşayabileceği 'Avrupa için Avrupa Şampiyonası' düşüncesiyle bunu yaptıklarını vurguladı.

Bir gazetecinin, 'Euro 2020 için ülkeler ilgisiz mi kaldı' sorusuna Infantino, '19 ayrı yerden teklif geldi. Bunun da Avrupa geneline yayıldığını gördük. Dolayısıyla UEFA’nın temennisi gerçekleşti' yanıtını verdi.

Azerbaycanlı bir gazetecinin, Euro 2020’ye ev sahipliği yapmak için aday olan Bakü’nün eski kıtayla arasında mesafe olduğunu hatırlatması üzerine Infantino, Bakü’nün coğrafi olarak kendisine yakın kentlerle bir grubu oluşturabileceğini belirtti ve 'Bakü gibi Bilbao da Glasgow da uzakta. Bu nereden baktığınıza göre değişir. Avrupa’nın bütün bölgeleri bu şampiyonayı izleyebilme fırsatından yararlanmalı. Kimse coğrafi olarak uzakta olduğu için cezalandırılmamalı' değerlendirmesini yaptı.

Platini'den sıfır tolerans vurgusu-

Kurulun toplantısına ilişkin UEFA’dan yapılan yazılı açıklamada da Başkan Platini’nin sözlerine yer verildi.

Platini, gündemdeki ırkçılık olaylarına ilişkin, 'UEFA İcra Kurulu, ayrımcılık içeren her türlü hareketi sert şekilde kınamaktadır. Son haftalarda yaşananlar nedeniyle çileden çıktım. Stadyumlarda bu tarz ırkçı saldırıların olması hiç kimse için kabul edilemez. Bu olaylara sıfır tolerans göstermeli ve UEFA’nın suçlular için belirlediği yaptırımları uygulamalıyız' değerlendirmesinde bulundu.

UEFA İcra Kurulu ve Profesyonel Futbol Stratejileri Geliştirme Konseyi’nin de ırkçılık hususundaki uygulamalarının kesin şekilde hayata geçirilmesi çağrısı yapılan açıklamada, ırkçı saldırının olduğu tribünün kapanması, seyircisiz oynama cezası ve 50 bin avro para cezası, gerekirse hakeme maçı terk etmesini sağlayacak üç aşamalı sıkı önlemler içeren prosedürün uygulanması tavsiyesinde bulunuldu.

Maraton

Kaynak: http://www.maraton.com.tr/detay.asp?n...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın