Görüş Bildir
Haberler
Uçak Seyahatlerinde Sakin Kalmanız İçin Bilmeniz Gereken Detaylar

Uçak Seyahatlerinde Sakin Kalmanız İçin Bilmeniz Gereken Detaylar

Zaman zaman uçak yolculuğuna çıkmadan önce yolculuk hakkında bazı endişelerimiz olabilir. Biz de bu endişeleri geçirmek adına uçak seyahatleri hakkında bilmeniz gereken detayları listeledik.

Detaylar...👇

Kaynak: Reader's Digest

Uçak kazasında ölme ihtimaliniz sandığınız kadar yüksek değil.

Uçak kazasında ölme ihtimaliniz sandığınız kadar yüksek değil.

Uçak kazaları nadiren olur. Örneğin, yanlışlıkla zehirlenerek ölme ihtimaliniz, uçak kazasında ölme ihtimalinizden 95 kat daha fazladır. M.I.T.’ten bir istatistikçi, bu durumu şöyle açıklıyor: “Her gün bir uçuş yaparsanız, ölümcül bir kazaya karışmanız için 55.000 yıl boyunca her gün uçmanız gerekir.”

Uçağınız kaza yapsa bile sağ çıkma olasılığınız yüksek.

Uçağınız düşse bile, kazadan sağ çıkma şansınız yüksektir. Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu'na göre bu oran yüzde 95’in üzerindedir. Avrupa Ulaşım Güvenliği Konseyi ise dünya genelindeki uçak kazalarının yüzde 90'ında tüm yolcuların hayatta kaldığını tahmin ediyor.

Peki uçakta doktor var mı?

Peki uçakta doktor var mı?

Muhtemelen evet. Eğer bir tıbbi acil durum yaşayıp yakında bir sağlık profesyoneli olmamasından korkuyorsanız, endişelenmeyin; bu durum oldukça nadir. New England Journal of Medicine'de yayımlanan bir çalışmaya göre, her 609 uçuşta bir acil durum rapor ediliyor. Tıbbi acil durumların neredeyse yarısında yolcu olan doktorlar müdahale etmiş, uçak yönlendirilmesi ise yalnızca yüzde 7.3'ünde gerçekleşmiş. Bu çalışmada 10,914 hastanın takip edilmesiyle ortaya çıkan sonuçlar; bunların yüzde 25.8'inin hastaneye sevk edildiğini, yüzde 8.6'sının hastaneye yatırıldığını ve sadece yüzde 0.3'ünün hayatını kaybettiğini göstermiş.

Uçuşun öncesi gösterilen güvenlik önlemleri büyük önem arz ediyor.

Uçuşun öncesi gösterilen güvenlik önlemleri büyük önem arz ediyor.

Uçuşun başındaki üç dakikalık güvenlik bilgilendirmesi, hayatınızı kurtarabilir. Discovery TV’nin yaptığı bir testte, araştırmacılar Boeing 727 model bir uçağa çarpışma testi mankenleri yerleştirip uçağı Sonoran çölüne çarptırdı (pilotlar önceden atladı). Mankenlerin analizi, çarpışma pozisyonu almanın, yani başınızı dizlerinizin arasına yerleştirip ellerinizi başınızın üzerine koymanın, yolcuların hayatta kalma şansını artırdığını gösterdi.

Peki ya türbülans?

Peki ya türbülans?

AskThePilot.com'dan Patrick Smith şöyle diyor: “Uçmanın risklerini en iyi hatırlatan şey, 11,000 metrede yaşanan güçlü bir sarsıntıdır. Bu anlarda, uçağı fırtınalı bir denizde savrulan bir sandal gibi hayal etmek kolaydır.” Türbülans, bazı yolcular için endişe verici olabilir, ama pilotlar için genellikle sadece halledilebilir bir durum olarak görülür. Uçak sanki büyük bir düşüş yaşıyormuş gibi görünse de, aslında sadece birkaç metre hareket ediyordur. Türbülans sırasında ne yapmalısınız? Kemerinizi bağlayın! Türbülans kaynaklı yaralanmaların çoğu, kabin görevlileri ve yolcuların kabinde savrulmasıyla olur.

Uçakların yedek sistemleri var!

Uçakların yedek sistemleri var!

Bugün Boeing’in teslim ettiği jetlerin yüzde 96’sı iki motorludur. Bu uçaklar, bir motor arızalansa bile uzun süre uçabilir ve rota, her zaman bir havaalanına yakın olmalarını sağlar. İki motorun aynı anda arızalanma ihtimali ise bir milyarda bir saatten daha düşüktür.

İlginizi çekebilir:

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
13
11
6
5
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın