Görüş Bildir
Haberler
Uber'in Yasağı Kalktı, Yeni Delhi'de Tekrar Hizmete Başlıyor

Uber'in Yasağı Kalktı, Yeni Delhi'de Tekrar Hizmete Başlıyor

ATKN
23.01.2015 - 13:11
İçeriğin Devamı Aşağıda

Oldukça parlak finansman turlarına imza atarak geçen yıla Alibaba ile birlikte damga vuran Uber’in Yeni Delhi’de kullanımı Hindistan hükümeti tarafından yasaklanmıştı. Gerekçe, bir Uber şoförünün müşteriye cinsel saldırı girişiminde bulunmasıydı.

Bu olaydan sonra Hindistan hükümetiyle güvenliği arttıcı önlemler üzerine bir dizi görüşme yapan Uber, bu hafta içerisinde tekrar Yeni Delhi’de hizmete başlıyacağını resmi blogu üzerinde duyurdu. Başkentte tekrar hizmete başlamasıyla birlikte bir dizi gelişmiş güvenlik önlemi alacağını da açıklayan şirket ilk olarak Hindistan’daki diğer taksiler gibi yerel “Radio Taxi Scheme”‘e kayıt olacak.

Şirket aynı zamanda yeni seçilecek şoförlerin son 6 hafta içerisinde polisten temiz bir sabıka kaydı alması gerektiğini ve kabul edilmeden önce de kontrollerden geçirileceğini açıkladı. Otomobillerini donanımsal olarak da geliştiren şirket, gelişmiş GPS sistemi ve yolcuların anlık olarak nerede olduklarını paylaşabilecekleri bir sistemle acil yardım çağrısı yapabilecekleri bir fonksiyonu da araçlarına ekliyor.

Yaşanan bu olay ile birlikte Uber ve servisin güvenliği uzun bir süre konuşulmuştu ve şirketin marka imajına ve güvenirliliğine zarar verdiği tartışılmıştı. Bu yeni güvenlik önlemleriyle birlikte şirketin nasıl bir tepkiyle karşılanacağını ve Uber için önemli bir pazar olan Hindistan’da rekabeti nasıl koruyacağını göreceğiz.

Webrazzi

Kaynak: http://webrazzi.com/2015/01/23/uber-y...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın