Görüş Bildir
Haberler
Uber’e Tepki Gösteren Taksi Şoförleri Paris Trafiğini Birbirine Kattı

Uber’e Tepki Gösteren Taksi Şoförleri Paris Trafiğini Birbirine Kattı

Batuhan
26.01.2016 - 16:59 Son Güncelleme: 26.01.2016 - 20:27

Fransa’nın başkenti Paris, ‘Uber’ benzeri alternatif yolcu taşıma sistemlerine tepki gösteren taksi şoförlerinin öfkeli eylemiyle güne başladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çevre yolunu trafiğe kapatmak isteyen protestocular lastikleri ateşe verirken, polisle yaşanan arbedede en az 20 kişi gözaltına alındı, bir kişi de yaralandı.

Paris’teki eylemlere komşu ülkelerden gelen taksiciler de katıldı:

“Bugün taksisini kiralayan şoförler artık ödeme yapamıyor. Taksi lisansı için ödeme yapmak zorunda olan şoförler bankalara borçlu halde. Bu Avrupa çapında ortak bir eylem, çünkü tüm Avrupa’daki arkadaşlarımız bu düzensizlikten etkileniyor. Bu düzensizlik aplikasyonları geliştiren çok uluslu firmaların yararına ve bunların çoğu da yasal değil.”

İspanya’dan, Paris’teki meslektaşlarımı desteklemek için geldim. Eğer böyle önemli bir başkentte tepkimizi ortaya koyarsak, bu kabus sona erebilir.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

Paris’in yanı sıra, Toulouse, Marsilya ve Bordeaux’da protesto gösterisi düzenleyen taksiciler, hükumetin önlem almaması durumunda sektörde çalışan 60 bin kişinin işsiz kalacağını savundu.

Fransa’da bir grev haberi de sivil havacılık sektöründen geldi. Prim sistemindeki reformların alım güçlerini düşürdüğünü öne süren hava trafik kontrolörleri greve gitti. Grevlerden dolayı havayolu şirketlerinin uçuşlarının yüzde 20’sini iptal etmesi istendi.

Euronews

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ela Gözlü

derdinizi sikebilrmiyim

Tamam Uber neresinde bu haberin.Saçma sapan iş yapmakta üstünüze yok laf olsun torba dolsun

Aksel Birinci

hemen olağanüstü hal ilan eder paris valisi :)