Görüş Bildir
Haberler
Twitter Üçüncü Çeyrekte 361 Milyon Dolar Gelir Elde Etti

Twitter Üçüncü Çeyrekte 361 Milyon Dolar Gelir Elde Etti

ATKN
28.10.2014 - 09:32 Son Güncelleme: 28.10.2014 - 10:27

Twitter, üçüncü çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı ve 2014 yılının üçüncü çeyreğinde 361 milyon dolar gelir elde ettiğini duyurdu.

Geçen yıla göre gelirlerini tam yüzde 114 oranında artıran şirketin CEO’su Dick Costolo da güçlü bir finansal çeyrek geçirdiklerini söyledi.

Aylık aktif kullanıcı sayısını üçüncü çeyrekte 284 milyona çıkaran Twitter, bu çeyrekte 13 milyon aylık aktif kullanıcı kazandı. Bir önceki çeyrekte Twitter tam 16 milyon aylık aktif kullanıcı sayısı kazandığını açıklamıştı. Her ne kadar büyüme yavaşlıyor olsa da, bu da doğal karşılanan düşüşlerden birisi niteliği taşıyor. Yıl bazlı baktığımızda ise, geçen yıl 271 milyon aylık aktif kullanıcı sayısı bu çeyrek itibariyle 284 milyona ulaşmış durumda.

Twitter’ın en büyük gelir kaynağı reklamları. Reklam gelirleri toplamda 320 milyon dolar ve geçen yılın aynı dönemine göre tam yüzde 109 oranında büyümeyi başarmış. Data lisanslama ve diğer gelirler ile birlikte de Twitter 41 milyon dolar gibi hiç de azımsanmayacak bir alternatif gelir kaynağına sahip.

Twitter’ın en büyük gelir kaynağı mobil reklam

Mobil kullanımın daha yüksek olduğu bir sosyal ağ olan Twitter’da, Twitter reklam gelirlerinde, mobil reklamların payı ise toplam reklam bütçesinin yüzde 80’ini oluşturuyor.

Uluslararası gelirlerin, Twitter’ın toplam geliri içindeki payı sadece yüzde 34 . Twitter’ın uluslararası büyümesini gerçekleştirmesi bu yüzden kritik ve Twitter’ın bu çeyrek itibariyle bu alanda da aktif olmaya başladığını üçüncü çeyrek raporunun detaylarında görebiliyoruz. Çünkü Twitter aralarında Arjantin, Şili, Kolombiya, Ekvador, Guatemala, Meksika, Peru gibi Latin Amerika ülkeleriyle, Belçika, Fransa, İtalya, Lüksemburg ve Hollanda gibi Avrupa ülkelerindeki küçük ve orta ölçek işletmelerin hiçbir ajans vasıtası olmadan, kendi kendilerine reklam verebilecekleri sistemini açtı. Toplam 12 ülkede açılan bu reklam servisi, Twitter’ın uluslararası gelirlerini artırmasına da yardımcı olacak.

Webrazzi

Kaynak: http://webrazzi.com/2014/10/28/twitte...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0