Görüş Bildir
Haberler
Twitter'a Giriş

Twitter'a Giriş

Asosyalist Panda
13.10.2014 - 02:23 Son Güncelleme: 13.10.2014 - 10:09

Twitter'a Giriş

Merhaba arkadaşlar, ilk yazımda size twitterda iyi takipçili ve etkileşimi sağlam bir hesap yapmanın en mantıklı yollarını anlatacağım. Karşınızda çıkan her blog veya sitede farklı farklı onlarca yöntem var ve bunların bir çoğunu ben de denedim. Fakat ben bu yöntemleri kombine ederek daha hızlı ve daha iyi bir hesap yapımını anlatacağım.

     Başlamadan önce değinmem gereken bir kaç konu var. Ve bunlar bütün bloglarda veya seo sitelerinde de kesinlikle yapılmasının belirtildiği konular. Maddeler halinde vermek gerekirse;

  • Gerçekten özgün bir hesap oluşturun. Günlük yaşantısını, derdini, eğlencesini anlatan binlerce hesap var. Sizin bunların içinde sıyrılıp dikkat çekmeniz lazım. İnsanlar twitterda kendilerinden bahseden tipleri pek kale almazlar. Belki takipçi sayınız artar ama tweetlerinize gelecek etkileşimler olduğu yerde sayar.

  • Kendinize bir konsept belirleyin. İlk yapmanız gereken şey bu. Ne tür bir hesap olacağınızı belirleyin. Bu komedi, şiir, siyasi, edebiyat, tutulmuş hesapların yan hesapları tarzında şeyler olabilir. Belirlediğiniz konsepte uygun profil fotoğrafı ve header dediğimiz başlık fotoğrafınızı bulun. Hatta profil renginiz bile bunlarla uyumlu olsun.

  • Biografi önemli. Biografinizi kesinlikle sizi tanımlayan şekilde hazırlayın. İnsanların sizi takip etmesi için bir neden sunun onlara.

  • Tweet standardınız olsun. Başlangıç için günde en az 4-5 tweet atın ama fazlasını atmayın. Ayrıca tweetlerinizde hazırladığınız konseptin dışına çıkmayın. Yani her gün şiir paylaşırken kalkıp birden standart ergen tweetleri atmayın.

  • Sabır ve çalışma. En önemli etken bu. Kalkıp birden hesabınızda binlerce takipçi beklemeyin. Ve gereksiz #takipedenitakipederim gibi taglarla yada yardımcı takipçi siteleri ile birşeylar yapmaya çalışmayın. Takipçi sayınız belki artar ama hesabınızdaki etkileşim ölü denecek kadar kötü durumda kalır. Önemli olan sayı değil etkileşim.

     Bu konuları kesinlikle aklınızdan çıkarmayın. Başlangıçta çok önemli zaten ileride ne yazarsanız yazın sizi mazur göreceklerdir, rahat olun. Şimdi kendinizi bir kampa alıyomuşsunuz gibi düşünün... Günde sadece 1-2 saatinizi ayırmanız size yeter de artar bile.

Kaynak: http://sosyalmedyayagiris.blogspot.co...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Evet şimdi sıfır bir hesap açıyoruz. Size resimli örnekler ile ilerlememizi göstereceğim. Ben biraz zor bir hesap türü seçiyorum ve Felsefe yazarları ile ilgili bir hesap açıyorum. Uygun profil resmi uygun başlık resmi ve bio hazırlıyorum. Bio kısmına daha sonra hazırlayacağımız facebook hatta blog sitemizin linkini de yazacağız. Evet bu aşağıda gördüğünüz açtığım hesap. Gördüğünüz gibi takipçi takip edilen 0 bir kaç saat içinde değişimi göreceğiz hep beraber. Biografi, profil fotoğraf ve başlık resmi uyumu önemli demiştim.

     Şimdi gelelim takipçi sayımızı nasıl arttıracağımıza. Bunlar için farklı bir çok yöntem var. Ben size en verimlisini bir kaç eklenti ve kurnazlık ile anlatacağım. Ama önce bu yöntemler neler onları bir sayalım;

  • Takipçi sitelerinden karşılıklı takip yapmak yada direk takipçi çekmek. (işe yaramaz)

  • Takipçi veren hashtaglerden takipçi kazanmak. (işe yaramaz)

  • Toplu takip etme kodu ile bir kişinin bütün takipçilerini takip etmek. (işe yarar) Şimdi bu konuyu size biraz açıklamam gerekiyor.

     Hazır bir javascript kodu var bu kod ile sizin konseptinize uygun bir kişinin bütün takipçilerini takip edebiliyorsunuz. Tabi twitterın 12 saatte bir verdiği 1000 kişilik limiti aşmadan. Bu yöntem bir yere kadar işe yarıyor. Hatta size zaman bile kazandırıyor. Ama dezavantajları da var. Bunlar; toplu istek yolladığınız için hesabınız bir kaç kere askıya alınabilir. Takip ettiğiniz 1000 kişiden ortalama %10 gibi bir dönüş oluyor. Bu da 100 kişiye tekabül ediyor. Eğer böyle giderseniz Bir ayda yapacağınız takipçi sayısı 3000 binden fazla olmaz. Kodu yine de kullanmak isteyenler için buraya ekliyorum. Yapmanız gereken; kodu kopyalıyorsunuz takip edeceğiniz kişinin takipçi listesinde inebildiğiniz kadar aşağı iniyorsunuz, chrome veya  firefoxdan ayarlar > araçlar > javascript konsulu'nu açıyorsunuz ve oraya yapıştırıyorsunuz. 10-15 saniyede yaklaşık 1000 kişiyi takip ediyorsunuz. Kodu buraya yazamadım ama blog sitemde veya herhangi bir google aramasından da çok rahat bulabilirsiniz.

       4. Ve en etkili yöntem olan benim de kullandığım. Hazırladığımız konsepte uygun 10a yakın hesap buluyorum. Ama bu hesapların aktif ve çok takipçili olması lazım. Hesaplara bakarken özellikle takipçi sayısından ziyade attıkları tweetlerin rt ve fav oranlarına bakmak lazım. Aşağıda listenin nasıl hazırlandığını ve kendi hazırladığım listeyi koydum:

Gördüğünüz gibi kendime en uygun 8 hesabı bulup kendime bir takip listesi hazırladım ama gördüğünüz gibi hiç birini takip etmiyorum. İleride takip ettiklerinizin sayısı arttıkça bu liste size çok yararlı olacak. Şimdi gelelim takipçileri nasıl çekeceğimize. Öncelikle 2-3 adet tweet atıyoruz en azından boş görünmemesi için. Zaten yeni hesap olduğu için gelen takipçi sayısı az az artacak. Ne demiştik SABIR!

     Tweetlerimizi attık... Şimdi yapmamız gereken şey çok basit. Bu takip listesindeki tweetleri tek tek açıp rt ve fav edenleri takip edeceğiz. Ama çok eski tarihli olan tweetlere bu yöntemi yapmayın hatta dünden kalan tweetlere bile. Mümkün olduğunca en yeni atılan tweetlere yapın bu yöntemi. Çünkü o an rt ve fav yapan takipçiler sizin onları takip etmeye başladığınızı görecek ve bazıları dönüş yapacaklar. Evet ne dedik en son atılan tweetlerin rt ve fav sayılarına tıklayıp oradakileri tek tek takip ediyoruz. Bu biraz zahmetli ama en garantili yol.

'Abi ben tek tek tıkla tıkla bunaldım' diyorsanız üzülmeyin size güzel bir kıyak da geçeceğim. Sizin yerinize rt ve fav yapanları takip edecek bir sistem anlatacağım. Bu size harcayacağınız zamanı yarı yarıya geri verecel. Bu yöntem ne mi? Küçük bir chrome uzantısı olan imacros ile mouse tıklamamızı otomatikleştiriyoruz. İmacrosu deneyebilirsiniz

    Evet arkadaşlar imacros eklentisini eklemişsinizdir umarım. Zaten otomatik kendi kendine yükleniyor. 1 numaralı işaretli yerde gördüğünüz eklentinin simgesi. Olayı anlatıyorum.

  • numaralı kısım eklentinin menüsünü açıyor.

  • numarada gördüğünüz kısımda 3 seçeneğimiz var bunlar. play: oynat record: kaydet manage: düzenle. İlk yapacağımız şey hazırlayacağımız kodu kaydetmek. Bunun için seçtiğimiz tweetin rt yada fav kısmını açıyoruz, fark etmez. Yanda eklentinin record kısmına tıklıyoruz ve eklentimiz mouse ile tıklayacağımız herşeyi kaydetmeye başlıyor. Açtığımız tweetteki rt yapan herkesi takip ediyoruz tek tek. bitinde Yine eklentiden Stop kısmına tıklıyoruz. Kodumuz yazılı şekilde çıkıyor. Size tavsiyem kodun içindeki adres yazan yeri silin. Her seferinde tekrar sayfayı yenilemesin. ve kodumuzu kaydet diyoruz. Yandaki listede #Current olarak kaydediyor. Bunun adını değiştirin yoksa sonraki kayıtlarınızda üzerine kaydeder. Ve kodunuz uçar gider.

  • numaralı kısım da hazırladığımız kodun kaydedildiği yer. İmacros kalsörünün içinde. Demin RT edenleri takip ederek kodumuzu oluşturduk şimdi FAV yapanları açıyoruz ve üzerinde kodumuzu deniyoruz. Yer imlerindeki imacros klasörüne tıklayıp kodumuza tıklıyoruz ve hoooppp herkesi bir kerede takip ediyor. Kolay gelsin. Şimdi yapmanız gereken konseptinize uygun kişileri ve tweetleri bulup takip etmek.

Gördüğünüz gibi takip ettiğim 190 kişiden 17 kişi 30 dakika içinde dönüş yaptılar bile. Hatta atıığım tweet 3 RT 3 FAV aldı bile... Siz takip etme sayısını yine de 600 üzerine çıkarmayın başlarda. Yoksa hesabınız askıya alınır. Hatta yapabiliyorsanız 6 saatte bir 300 kişiyi takip edin böylece askıya alınma gibi bir derdiniz olmaz...

     Şimdi diyeceksiniz ki 'Abi herkesi takip ettik şimdi bizi takip etmeyenleri nasıl temizleyeceğiz?' onu da bu yazının son konusu olarak anlatıyorum arkadaşlar. Öncelikle yapmanız gereken hemen unfollow etmeyin sizi takip etmeyenleri. Ben genelde 12 saat yada 24 saat bekleyip öyle unfollow ediyorum. Bunun için de tweepi ve sitenin chrome eklentisini kullanıyorum. Yapmanız gereken unfollow edeceğiniz zaman bu siteye açıp flush the unfollowers kısmından sizi takip etmeyenleri açarak kuracağınız eklentiye tıklamak. her sayfada bir kerede 20 yada 40 kişiyi unfollow ediyorsunuz. Hatta haftada bir gün belirleyin o gün de takip ettiğiniz ama aktif olmayan kullanıcıları da takip etmeyi bırakın ki takipçi sayınız her zaman daha yüksek kalsın.

     Evet arkadaşlar bu yöntemle başlarda günde ortalama 100 civarı takipçi kazanacaksınız ilerleyen zamanlarda bu 200 hatta 250leri bulacak. Hesabınızda ilk başta değindiğimiz kuralları uygularsanız bu dediğim takipçileri de kazanırsınız. Böylece 1 ayda ortalama 5000 yada 6000 civarı takipçiniz olur. Hiç azımsanacak bir rakam değil! düzgün bir çalışmada 1 yılda 70.000 takipçili bir hesabınız olabilir. 

     Yazıyı sonuna kadar okuduğunuz için size sonsuz teşekkür ederim :) umarım verdiğim bilgilerde yardımcı olmuşumdur. Olabildiğince sade ve açık şekilde anlatmaya çalıştım. Yine de takıldığınız konularda yada merak ettiğiniz şeyler mail yolu ile yada http://sosyalmedyayagiris.blogspot.com.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.

     Bir sonraki yazımızda açtığımız bu hesap üzerinden yürümeye devam edeceğiz, hesabı nasıl büyüteceğimiz, hedef kitlemizi nasıl oluşturacağımız ve daha fazla RT ve Fav almak için neler yapmak gerektiğini anlatacağım. 

     Herkese iyi çalışmalar ve güzel günler dilerim.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın