Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'nin 2020 Hayalleri Zora Girdi

Türkiye'nin 2020 Hayalleri Zora Girdi

Fatih
08.04.2014 - 20:56

Şok! Türkiye'nin 2020 Hayalleri Zora Girdi!

UEFA 2020 yarı final ve final maçları için aday konumunda olan Türkiye'ye dev rakip çıktı.

Türkiye'ye UEFA 2020 için kötü haber geldi.

Ocak 2013'te 'Avrupa için Avrupa Futbol Şampiyonası' prensibi doğrultusunda Euro 2020'ye, 13 ülkenin ev sahipliği yapmasına karar verilmişti. Ülkelerden 12'si, üç grup maçı bir de son 16 ya da çeyrek final maçı olmak üzere bir eleme usulü maça (standart paket) ev sahipliği yaparken, bir ülkede de yarı finaller ve final maçı (final paketi) oynanacak. Bu doğrultuda final paketi için ülkelerden teklif alan UEFA'ya Türkiye teklifini vermişti.

Final paketleri için sadece Türkiye ve Kiev teklif yapmış, Kiev'in şansı ise çok düşük olarak gösterilmişti. Özellikle Platini de finalleri Türkiye'ye vermek istediklerini belirten açıklamalar yapmıştı.

CNN International'a konuşan Platini, 'Türkiye, ülkeme (Euro 2016 oylamasında) 6-5 yenildi. Uzun zamandır Avrupa Şampiyonası, Olimpiyat Oyunları için teklif veriyorlar. Büyük bir ülkede, güzel bir ülkede, bir hafta sürecek bir festivalle yarı final oynanacak. İstanbul gibi...” demişti.

Türkiye'ye kötü haber Roma'dan geldi. Normalde standart paket için Roma ve Milano'yu aday gösteren İtalya Federasyonu bundan vazgeçerek Roma'yı final paketi için aday göstereceklerini açıkladı.

25 Nisan'da kesin başvuruların sona ereceği adaylık sürecinde, Türkiye'nin final paketini almasına kesin gözle bakılırken Roma gibi güçlü bir şehirin adaylığı sonrası şansı azalacak gibi.

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/dunya-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın