Görüş Bildir
Haberler
Türkiye Haritalı Toplantı

Türkiye Haritalı Toplantı

Onedio Medya
17.09.2014 - 12:35 Son Güncelleme: 17.09.2014 - 15:08
İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD Genelkurmay Başkanı Dempsey IŞİD terör örgütüyle mücadelede mevcut strateji başarısız olursa Başkan Obama’ya ABD kara kuvvetlerinin kullanılmasını içeren tavsiyede bulunabileceğini söyledi. Genelkurmay Başkanının bu sözlerine Beyaz Saray’dan yanıt gecikmezken Dempsey’nin verdiği brifingdeki Türkiye haritası da dikkat çekiciydi.

ABD Başkanlık uçağı Air Force One'da gazetecilere brifing veren Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest'a, ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey'nin, 'Eğer IŞİD terör örgütüyle mücadelede strateji başarısız olursa, Başkan'a ABD kara kuvvetlerinin kullanılmasını içeren tavsiyede bulunabilirim' şeklindeki sözleri soruldu.

'ULUSAL GÜVENLİĞİN ÇIKARINA OLMAZ'

Dempsey'nin, kara askerlerinin kullanımı konusunda gelecekte Başkan Obama'ya taktiksel tavsiyede bulunabileceği bir durumun ortaya çıkması ihtimaline dayanan varsayımsal bir senaryoya atıf yaptığını kaydeden Earnest, 'Başkan'ın askeri danışmanlarının sorumluluğu, geniş yelpazede acil durum planları konusunda planlama ve değerlendirmeler yapmaktır. Başkomutanın sorumululuğu da net bir politika belirlemektir ve Başkan da bu politikanın ne olduğu konusunda net oldu. Farklı vesilelerle de tekrarladığı gibi, Başkan (Obama), Irak ve Suriye'de muharip rol üstlenmek üzere Amerikan kara birliklerinin konuşlandırılmasının ulusal güvenliğin çıkarına olduğuna inanmıyor. Bu politika değişmedi' diye konuştu.

Milliyet

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/dikkat-cek...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0